Ολυμπιακός - Άρης 4-1

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Άρης 4-1

bet365

Με πρωταγωνιστές τους Μασούρα (γκολ, ασίστ) και Ποντένσε (δύο γκολ), ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον Άρη, ανήμερα των 94ων γενεθλίων του! Ο Μαρτίνες το γκολ των «κίτρινων», ο Γκερέρο το... κερασάκι!.

Ιδανικά γενέθλια για τον Ολυμπιακό που γιόρταζε την Κυριακή μπροστά στον κόσμο του 94 χρόνια ζωής. Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν Άρη που μείωσε στο β' μέρος και πάλεψε αρκετά το ματς επικράτησε με το ευρύ 4-1 έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Μασούρα και Ποντένσε. Δύο γκολ ο Πορτογάλος, ένα ο Μασούρας, ένα ο Γκερέρο και το γκολ του Άρη ο Μαρτίνες. Ωραίο ποδόσφαιρο και αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες με μοιραίο στο πρώτο ημίχρονο τον Φετφατζίδη που έχασε τετ α τετ.

ΜΕ ΤΗΝ... ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ 11ΑΔΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνς δεν είχε... τρελές εκπλήξεις στο σχήμα του. Πήγε με διάταξη με Σα πορτιέρο, άμυνα με Ομάρ, Μεριά, Μιράντα και Κούτρη, κέντρο με Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε, επιτελικό τον Φορτούνη, άκρα με Ποντένσε και Μασούρα και φορ ο Χασάν.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ

Ο Παντελίδης είχε σχήμα με Κουέστα βασικό γκολκίπερ, άμυνα με Βαλεριάνο, Ρόουζ, Κορχούτ και Βέλεθ, κέντρο με Ματίγια και Σιώπη και τριάδα πίσω από τον Γιουνές με Λάρσον, Ματέο Γκαρσία και Φετφατζίδη.

ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ, ΩΡΑΙΟΣ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ 2-0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ

Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς έχοντας την χαμένη ευκαιρία με το σουτ του Ποντένσε στο 2' μετά από κλέψιμο και πάσα του Μπουχαλάκη. Στην συνέχεια όμως ο Άρης έδειξε πιο καλή εικόνα, πάτησε πιο καλά στο γήπεδο και έχασε και πολύ καλές φάσεις. Στο 7' ο Σα είχε πολύ καλή επέμβαση στο φάουλ του Φετφατζίδη. Στο 11' ο Μεριά έκοψε καίρια επίθεση του Άρη που θα μπορούσε να αποφέρει γκολ. Στο 24' ο Φετφατζίδης μετά από λάθη των παικτών του Ολυμπιακού και αδυναμία του Μιράντα να τον σταματήσει έχασε απίστευτο τετ α τετ.

Λίγο μετά ο Άρης... τιμωρήθηκε για αυτήν του την χαμένη ευκαιρία. Στο 27' ο Φορτούνης έδωσε στον Ομάρ, ο Νορβηγός έβγαλε από πλάγια εξαιρετικά στον Μασούρα και ο Έλληνας εξτρέμ από κοντά έκανε το 1-0. Στο 34' ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να απειλήσει με σουτ του και αμέσως μετά ο Άρης δέχθηκε και το 2-0. Μπαλιά του Μασούρα στον Ποντένσε και σουτ του Πορτογάλου που βρήκε και κόντρα για να γίνει το 2-0. Για την ακρίβεια βρήκε στο πόδι του Βαλεριάνου και μετά άλλαξε πορεία. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το α' μέρος με τρεις τελικές στην εστία και δύο γκολ ενώ ο Άρης είχε έξι.

Η ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΒΕΛΕΘ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΤ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ

Στο 48' ο Βέλεθ βρήκε την μπάλα με το χέρι στην μικρή περιοχή από γύρισμα του Κούτρη αλλά δεν δόθηκε λανθασμένα η παράβαση υπέρ του Ολυμπιακού. Λίγο μετά ένα σουτ του Γκαρσία βρήκε πάνω σε σώματα και μετά μπλόκαρε ο Σα. Οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές - με τον Φετφατζίδη να δέχεται χειροκρότημα από την εξέδρα του Ολυμπιακού στην αλλαγή του - στην συνέχεια του ματς ενώ στο 65' ο Φορτούνης αστόχησε από πολύ καλή θέση. Στο 68' ο Σα έβγαλε ωραία ένα σουτ του Γκαρσία. Στο 71' ο Φορτούνης είχε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ που απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή προτού μπει στα δίχτυα.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 3-1

Στο 74' ο Άρης μείωσε με εξαιρετική προσπάθεια του Μαρτίνες που πέρασε τον Ανδρούτσο για να κάνει το 2-1 από φάση που ξεκίνησε από τον Βαλεριάνο που κινήθηκε ωραία και έσπασε την μπάλα προς τα μέσα για να γίνει πρώτα ένα σουτ και μετά το γκολ. Στο 75' όμως ο Ποντένσε είχε και άλλο γκολ με σουτ του που βρήκε στον Βέλεθ και μετά έγινε το 3-1. Το γκολ είχε και τύχη όμως όλη η κίνηση του Πορτογάλου στην φάση ήταν τρομερή. Στο 82' ο Ρόουζ είχε μία καλή χαμένη φάση με κεφαλιά λίγο έξω.

ΤΟ 4-1 ΜΕ ΚΟΥΤΡΗ ΚΑΙ ΓΚΕΡΕΡΟ

Στο 90' ο Ολυμπιακός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο ματς. Μετά από κούρσα και μπαλιά του Κούτρη που βρήκε στον Βέλεθ ο Γκερέρο από κοντά με κεφαλιά σκόραρε για το τελικό 4-1.

MVP: Ο Μασούρας. Μόνο και μόνο με το τρομερό του α' μέρος όπου είχε γκολ και ασίστ για το 2-0. Γενικά μεγάλη και καλή προσπάθεια από έναν Έλληνα παίκτη που συνεχίζει να δείχνει πως είναι μεταγραφή επιπέδου Ολυμπιακού. Υπάρχει όμως και ο Ποντένσε με τα δύο γκολ του και που είναι ένας παίκτης ικανός να... ξεσηκώσει κάθε φορά το γήπεδο με τις ενέργειές του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό ο Σα για τις επεμβάσεις του α' μέρους (σ.σ. αν και έχει και αυτός όπως ο Ανδρούτσος μία ευθύνη στο γκολ του Μαρτίνες καθώς ήταν εκτός θέσης και εστίας) καθώς και ο Φορτούνης. Θετικό πρόσημο και ο Ομάρ. Από τον Άρη πάλεψαν περισσότερο οι χαφ του Σιώπης και Ματίγια και φυσικά δεσπόζει και ο Μαρτίνες για το τέρμα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη και κυρίως ο Φετφατζίδης με την απίστευτη φάση που χάνει στο α' μέρος. Εδώ μπαίνουν και οι Βαλεριάνος και Βέλεθ διότι έχουν κάνει σοβαρά λάθη και είναι μέσα σε τρία γκολ του Ολυμπιακού.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεδομένα είναι η χαμένη φάση του Φετφατζίδη. Το τετ α τετ του όταν το ματς ήταν στο 0-0. Εδώ μπαίνουν και τα λάθη της άμυνας του Άρη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα περισσότερα προβλήματα του Σιδηρόπουλου ήταν στις υποδείξεις φάουλ και τον πειθαρχικό τομέα (σ.σ. αυτό φυσικά αφορά και στις δύο ομάδες) ενώ σχετικά με το β' μέρος στο 48' υπάρχει χέρι του Άρη (σ.σ. ο Βέλεθ) και πέναλτι που δεν δίνεται στον Ολυμπιακό. Παράπονα είχαν και οι δύο ομάδες για φάουλ και κάρτες, που φώναξαν στο α' μέρος για δύο περιπτώσεις οφσάιντ που δόθηκαν (σ.σ. μία για τον καθένα).

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ωραίο και πολύ ενδιαφέρον το ματς στο Φάληρο με τους Ολυμπιακού και Άρη. Με καλή μπάλα κατά διαστήματα και από τις δύο ομάδες. Στο τέλος επικράτησε η πιο ουσιαστική και εύστοχη ομάδα που ήταν ο Ολυμπιακός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Κούτρης, Ομάρ, Μιράντα, Μεριά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (84' Καμαρά), Ποντένσε, Μασούρας (70' Ανδρούτσος) και Χασάν (62' λ. τρ. Χασάν).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κόρχουτ, Ρόουζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Λάρσον, Ματίγια (78' Μπάσα), Σιώπης, Γκαρσία, Γιουνές και Φετφατζίδης (57' Μαρτίνες).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα