Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2 (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε στο ΟΑΚΑ και πλέον το αήττητο πρωτάθλημα είναι πιο κοντά! Νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό, έχασε ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ και δεν είχε πρόβλημα ακόμη κι όταν έμεινε με 10 (κόκκινη ο Ζαμπά). Μαουρίτσιο και Ζαμπά τα γκολ της νίκης...

Έτσι έπαιξαν

Με τριάδα στην άμυνα και έχοντας και πάλι στο αρχικό σχήμα τους βασικούς ακραίους του ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιώργος Δώνης. Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης οι τρεις στο κέντρο της άμυνας. Ινσούα αριστερό μπακ-χαφ και Γιόχανσον δεξί. Ο Κάτσε και ο Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης πίσω από τον Μακέντα σε διάταξη 3-4-2-1.

Από την άλλη πλευρά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Μάτος, αριστερό ο Βιερίνια και ο Βαρέλα με τον Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σάκχοφ και Μαουρίτσιο οι δύο κεντρικοί μέσοι. Ο Μπίσεσβαρ σε ελεύθερο ρόλο, στο αριστερό φτερό ο Ζαμπά, στο δεξί ο Λημνιός και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Άκπομ.

Από τα αποδυτήρια!

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο αποψινό παιχνίδι δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο ΠΑΟΚ απόψε στην Καλογρέζα! Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας... πάγωσαν το ΟΑΚΑ μόλις στο 2᾽. Η ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στην εκτέλεση κόρνερ του Βιερίνια θύμισε παιδική χαρά. Άστοχη έξοδο ο Διούδης, ο Πούγγουρας έχασε τον Μαουρίτσιο και ο Βραζιλιάνος μέσος του ᾽᾽δικεφάλου᾽᾽με προβολή σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Αυτό το γκολ έκοψε και έραψε το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο στα μέτρα της ομάδας του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική διαχείριση του υπέρ του σκορ, κρατούσε σωστά μπάλα, αμυνόταν εξαιρετικά και έβγαζε ανωτερότητα και σιγουριά πάνω στο χορτάρι στο μεγαλύτερο διάστημα του σαρανταπενταλέπτου.

Μετά το δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ του γκολ που δέχθηκε, πήρε την κατοχή της μπάλας(55-45) αλλά όπως το συνηθίζει δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την καλή κυκλοφορία μέχρι και έξω από την περιοχή του αντιπάλου. Αρκετά λάθη στις τελικές αποφάσεις, καμία φαντασία και περιττές ενέργειες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, το σύνολο του Δώνη έγινε πιο απειλητικό, έβγαλε περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη και είχε μία μεγάλη στιγμή με το τετ-α-τετ του Μακέντα που απόκρουσε ο Πασχαλάκης(45´) μετά την βαθιά μπαλιά του Γιόχανσον και την κεφαλιά του Μαυρομμάτη που πέρασε άουτ!

Άκπομ, Πασχαλάκης και... πτήση προς τον τίτλο!

Το τελευταίο δεκάλεπτο και η αντίδραση του Παναθηναϊκού στο φινάλε του πρώτου μέρους έδειχναν πως το δεύτερο μέρος θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αλλά ο ΠΑΟΚ είχε εντελώς διαφορετική άποψη και... καθάρισε το παιχνίδι από το 47᾽! Ξανά με γκολ από τα αποδυτήρια, ξανά από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Ζαμπά δεν συγχώρεσε το λάθος διώξιμο του Κουρμπέλη, νίκησε τον Διούδη με άψογο πλασέ και το 2-0 ήταν πλέον σχεδόν απίθανο να ανατραπεί!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει παρά τις αλλαγές του Δώνη(Εμμανουηλίδης, Άλτμαν) και έγινε πιο ουσιαστικός μόνο όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα μετά την αποβολή του Ζαμπά στο 71᾽.

Από εκείνο το διάστημα και μετά, το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ έβγαλε μια κάποια αντίδραση, είχε δυο πολύ καλά σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης με υπέροχες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξαναμπεί στο ματς.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έφτασε μια ανάσα από το γκολ στα τελευταία λεπτά, εκμεταλλευόμενος τους πολλούς κενούς χώρους που άφηνε ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Ενρίκε αστόχησε σε κενό τέρμα ενώ ο Ολιβέιρα νικήθηκε από τον Διούδη.

Το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και σφράγισε την πτήση προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Ενός πρωταθλήματος που δεν μπορεί να το χάσει ούτε με... αυτοκτονία!

MAN OF THE MATCH: Μαουρίτσιο. Σπουδαία εμφάνιση από τον μέσο του ΠΑΟΚ. Αρχοντική παρουσία στην μεσαία γραμμή, έδινε ηρεμία και σωστές μεταβιβάσεις, έκοβε και έραβε. Από τα δικά του πόδια μπαίνει και το πρώτο γκολ που ανοίγει από πολύ νωρίς τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του. Τι άλλο να έκανε;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί να μην είχε αρκετή δουλειά απόψε αλλά ήταν καθοριστικός στο να κρατήσει ο ΠΑΟΚ το μηδέν σε πολύ κομβικά σημεία της αναμέτρησης. Χάρη στην δική του επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Μακέντα παραμένει το 1-0 στο ημίχρονο ενώ πάλι εξαιτίας δικής του... απογείωσης στο σουτ του Ινσούα, παραμένει το 2-0 και ενώ η ομάδα του μόλις έχει μείνει με παίκτη λιγότερο πάνω στο χορτάρι. Στο 83᾽και πάλι διώχνει το δύσκολο σουτ του Μπουζούκη. Εξαιρετικός Αλέξανδρος Πασχαλάκης...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι, δεν βοήθησε ούτε στο κράτημα της μπάλας, ούτε στην δημιουργία αλλά ούτε και ανασταλτικά. Από δικό του λάθος διώξιμο, στρώνει την μπάλα στον Ζαμπά και του δίνει την ευκαιρία να εκτελέσει σαν σε προπόνηση και να βάλει τέλος στην σεμνή τελετή από τις αρχές του δευτέρου μέρους.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε δύο γκολ από ισάριθμες γκάφες. Στην πρώτη... συνδυάζονται οι Διούδης(λάθος έξοδος) και Πούγγουρας(χάνει τον σκόρερ) ενώ στην δεύτερη ο Κουρμπέλης απρόσεκτα κάνει... ασίστ στον Ζαμπά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Γιάκομπ Κέλε που επέτρεψε στο παιχνίδι να έχει ρυθμό και δεν έκανε κατάχρηση σφυριγμάτων. Ορθή η απευθείας αποβολή του Ζαμπά για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Κολοβέτσιο. Από κει και πέρα, υπάρχει μόνο η αμφισβητούμενη φάση όπου ο Μπίσεσβαρ ζητά πέναλτι στο 69᾽ σε μαρκάρισμα του Μαυρομμάτη, αλλά ο ρέφερι έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση. Στις περισσότερες αποφάσεις σωστοί και οι επόπτες, με εξαίρεση ένα οφ-σάιντ που υποδείχθηκε λανθασμένα στον Σάκχοφ στο 26᾽ και ένα στον Ινσούα στο 78’.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η ποιοτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό ήταν δεδομένη πριν το παιχνίδι, εμφανίστηκε και στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και η ομάδα του Λουτσέσκου έφυγε δικαίως νικήτρια από την Αθήνα. Με δύο γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου που... σκότωσαν ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό, ο ᾽᾽δικέφαλος᾽᾽πήρε ένα σπουδαίο ᾽᾽διπλό᾽᾽και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Πούγγουρας (69' Άλτμαν), Κάτσε (69' Δώνης), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (46' Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Μακέντα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82' Ενρίκε), Λημνιός, Σάκχοφ (77' Γιαννούλης), Μαουρίτσιο, Ζάμπα, Μπίσεσβαρ (70' Ολιβέιρα), Άκπομ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα