ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 0-0

bet365

Άλλο ένα εντός έδρας ματς χωρίς νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με την Ξάνθη, χωρίς να καταφέρει να γίνει απειλητικός και συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Γίνεται ένα παιχνίδι να λήξει 0-0 και να υπάρχει ομάδα που να έχει χάσει; Στο σημερινό των «Ζωσιμάδων» όπου ο ΠΑΣ παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς οι γηπεδούχοι παρέμειναν χαμηλά, το αποτέλεσμα είναι σαν... ήττα και πλέον το φάσμα του υποβιβασμού έχει εδραιωθεί πάνω από τα Γιάννινα.

Ο Πετράκης ξεκίνησε με τον Νεόφυτο Μιχαήλ στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Κάργα, Αλ. Μιχαήλ τριάδα στα στόπερ, τους Κάστρο, Γιάκο, Νικολιά στον άξονα, τον Μπουκουβάλα δεξιό μπακ-χαφ, τον Σεργκελασβίλι αριστερό και τους Λεό, Μάνο επιθετικό δίδυμο.

Ο Ράσταβατς είχε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Αλμέιδα, Κασάδο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Καμαρά στον άξονα, τον Καντά δίπλα τους ως «8αρι» και τους Τζουρίσκοβιτς, Μπαριέντος, Σαρπόνγκ μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Γέντρισεκ.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΣ, ο οποίος «φόρτωσε» τη δεξιά του πλευρά (τραβιόνταν εκεί ο Γιάκος και πολύ συχνά ανέβαινε ο Μπουκουβάλας) και στα πρώτα 23 λεπτά είχε ήδη κερδίσει 5 κόρνερ. Το δίδυμο των Μάνου, Λεό έπαιζε στο όριο με την άμυνα της Ξάνθης και πολλές φορές οι συμπαίκτες τους έπαιζαν με τη μία προς αυτούς, θέλοντας να τους βγάλουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Ομως πλην μίας κεφαλιάς του Λεό και μίας προβολής του Μάνου, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» δεν άγγιξε άλλες φορές το γκολ, καθώς αδυνατούσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισε. Καθοριστική ήταν και μία επέμβαση του Αλμέιδα προ του Γιάκου και έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα, όπου η Ξάνθη είχε να επιδείξει μόνο μία προβολή του Γέντρισεκ, η οποία όμως δεν ανησύχησε τον Μιχαήλ.

Στο δεύτερο μισό όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Η Ξάνθη βελτιώθηκε άρδην και ναι μεν συνέχισε να «περιμένει» τον ΠΑΣ, όμως ανασταλτικά δεν πιέστηκε. Με εξαίρεση δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Σεργκελασβίλι που «καθάρισε» ο Ζίβκοβιτς, οι γηπεδούχοι είχαν μία ανούσια υπεροχή. Μάλιστα η μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 57' ο Μπαριέντος βγήκε στην αντεπίθεση μετά από στημένη μπάλα του ΠΑΣ (!), πάτησε στην περιοχή του Ν. Μιχαήλ, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο κύπριος γκολκίπερ. Στο 81' οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο (αποβολή του Αλ. Μιχαήλ) και κυρίως λόγω άγχους, δεν είδαμε καλή μπάλα. Ετσι οι της Ξάνθης απέσπασαν με άνεση τον βαθμό

MVP: Οι Αλμέιδα, Λισγάρας κέρδισαν τις περισσότερες «μονομαχίες» μέσα στα καρέ τους και η πολύ καλή τους εμφάνιση, ήταν ένας βασικός λόγος που η Ξάνθη πήρε τον βαθμό.


Στο ύψος του: Οι δύο μπακ του ΠΑΣ (Μπουκουβάλας, Σερεγκασβίλι) ήταν οι πιο δραστήριοι μεσοεπιθετικά παίκτες του. Πλαγιοκόπησαν, ο Γεωργιανός απείλησε και με τα καλά του στημένα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γέντρισεκ. Η άμυνα του ΠΑΣ δεν αισθάνθηκε τον Σλοβάκο φορ, που ναι μεν δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλύτερες εμφανίσεις.

Η «γκάφα»: Ο ΠΑΣ για δεύτερο σερί ματς αναπτύχθηκε ως επί το πλείστον με μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όπου οι Μάνος και Λεό έπαιζαν στο όριο. Κάτι ανάλογο έπραξε και στο Αγρίνιο, εκεί που όμως έβγαλε 2-3 «καθαρές» φάσεις. Σήμερα, γιοκ. Ναι μεν υπάρχει η δικαιολογία πως οι παίκτες του υποδείχθηκαν ορισμένες φορές λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ, αλλά την ίδια στιγμή σε όλο το ματς ζήτημα αν έπαιξε 1-2 φορές κάθετα. Η ανάπτυξή του από τον άξονα ήταν μηδαμινή.

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι ζήτησαν στο πρώτο ημίχρονο πέναλτι σε χέρι του Μπαξεβανίδη, όμως η αμυντικός της Ξάνθης ήταν κοντά με τον Μάνο που έκανε το σουτ και μάλλον ο ρέφερι Γρατσάνης σωστά δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Αντίθετα σε αυτό το διάστημα ο βοηθός Δημόπουλος είχε, όπως φάνηκε από το ριπλέι, τρεις λάθος υποδείξεις σε οφ σάιντ που καταλόγισε στους Μάνο, Λεό και Σερεγκασβίλι. Η δεύτερο κίτρινη στον Αλ. Μιχαήλ είναι τουλάχιστον τραβηγμένη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον δίκαιο. Ο ΠΑΣ ναι μεν είχε κατοχή και μεγάλο μέρος του ματς παίχθηκε στο μισό της Ξάνθης, αλλά «μεγάλη» φάση δεν έβγαλε και απειλούσε ως επί το πλείστον με στατικές μπάλες. Αντίθετα η Ξάνθη είχε τη ευκαιρία του αγώνα με τον Μπαριέντος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Μιχαήλ, Σκόνδρας (69' Τζημόπουλος), Κάργας, Αλ. Μιχαήλ, Κάστρο, Γιάκος (63' Πάντελιτς), Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Λεό (72' Ξύδας), Μάνος.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (87' Αμορίμ), Αλμέιδα, Ντουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά, Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (72' Ντίρεσταμ).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα