Το On Line Academy της FIFPro και ο Π.Σ.Α.Π.

Gazzetta team
Το On Line Academy της FIFPro και ο Π.Σ.Α.Π.

bet365

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με τον Π.Σ.Α.Π., δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να συμμετάσχουν σε ακαδημαϊκά προγράμματα επιμόρφωσης
Στον χώρο του αθλητισμού ένα καίριο ερώτημα που απασχολεί πολλούς συμμετέχοντες είναι το τι μέλλει γενέσθαι, μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και αποσυρθούν από την ενεργό δράση.
Κάτι ανάλογο ισχύει, εύλογα, και στο ποδόσφαιρο, όπου δυστυχώς συχνά πυκνά έχουν υπάρξει, σε παγκόσμιο επίπεδο, περιπτώσεις παικτών που βρίσκονται… ξεκρέμαστοι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να κρεμάσουν τα παπούτσια τους.
Ο Γιόχαν Κρόιφ, σε ανύποπτη στιγμή, είχε αναρωτηθεί χαρακτηριστικά ότι «ποιος είναι καλύτερος να υπηρετήσει καλύτερα τον αθλητισμό, από κάποιον που έχει την καρδιά του αθλητή;» και σε αυτό το πλαίσιο ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), δημιούργησε από το 2011 το On Line Academy. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του ανά την υφήλιο να αποκτήσουν δωρεάν πανεπιστημιακό δίπλωμα (Bachelor) στον τομέα του Sport Management, αλλά και να παρακολουθήσουν μαθήματα που αφορούν άλλους κλάδους, όπως τον τουρισμό. Το πρότζεκτ είναι σε συνεργασία με το University College of Northern Denmark και η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν απαιτεί κατ’ ιδίαν παρουσία, αλλά διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ειδικά σχεδιασμένης για αυτόν το σκοπό.
Τα τελευταία χρόνια ο Π.Σ.Α.Π. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) συμμετέχει ενεργά στην προώθηση του προγράμματος και δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Ηδη, από το 2017 και μετά, έχουν αποφοιτήσει οι Θανάσης Βέντζιος, Γιάννης Μπράχο, Αλέξανδρος Αρναρέλλης και Στέλιος Τσουκάνης, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε πως άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επόμενο σπουδαστικό έτος, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου.
Ο Τζόρτζιο Κιελίνι σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIFPro που αναπαρήχθηκε στην Ελλάδα μέσω της αντίστοιχης του Π.Σ.Α.Π. ανέφερε, με αφορμή την ακαδημαϊκή μόρφωση των παικτών και το σχετικό πρόγραμμα, πως «η ζωή είναι μεγάλη και ωραία μετά την ολοκλήρωση της καριέρας σου. Ομως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, ώστε να μην βρεθείς 35 ετών και να μην ξέρεις τι θα κάνεις στη ζωή σου. Λίγοι ποδοσφαιριστές όταν αποσυρθούν, καταφέρνουν να παραμείνουν επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο σε άλλο πόστο. Υπάρχει ακόμη το ρίσκο να περάσουν κατάθλιψη, ενώ ορισμένοι πρώην παίκτες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα γιατί δεν σκέφτηκαν τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο και δεν άνοιξαν τους ορίζοντές τους μέσω σπουδών».
Μάλιστα ο διεθνής Ιταλός κεντρικός αμυντικός πήρε πρόσφατα πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Τορίνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα