Μπορεί ο Ατρόμητος την 3η θέση;

Νίκος Μαρούδας
Μπορεί ο Ατρόμητος την 3η θέση;

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει το πρόγραμμα της ΑΕΚ και του Ατρόμητου κι απαντάει στο ερώτημα εάν η ομάδα του Πειστερίου μπορεί να πάρει το καλό εισιτήριο του Europa League.

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αξεπέραστο Live στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Μετά και τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Ατρόμητος μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους για την τρίτη θέση, μιας και βρίσκεται στο -1 από την ΑΕΚ. Το διπλό στα Γιάννενα ήταν πολύ σημαντικό και συνδυάστηκε εξαιρετικά με την νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την Ένωση την Κυριακή.

Πλέον στο Περιστέρι αρχίζουν να πιστεύουν στην τρίτη θέση, όμως τα πράγματα δεν είναι όσο εύκολα φαίνονται κι ας είναι η διαφορά μόλις ένας βαθμός. Το πρόγραμμα των δύο ομάδων είναι διαφορετικό, με την ΑΕΚ να έχει θεωρητικά το πιο βατό και τον Ατρόμητο να πρέπει να παλέψει με όλα τα... θηρία!

Ας δούμε αναλυτικά όμως το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών της τρίτης θέσης...

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ:

Απόλλων Σμύρνης

Άρης*

Παναθηναϊκός

Ατρόμητος*

Παναιτωλικός

Ξάνθη*

Λαμία*

ΑΕΛ

Λεβαδειακός*

Το πρόγραμμα του Ατρόμητου:

Αστέρας Τρίπολης*

Πανιώνιος

ΠΑΟΚ*

ΑΕΚ

Ολυμπιακός*

Απόλλων Σμύρνης

Άρης*

Παναθηναϊκός

ΟΦΗ

(Με * τα εκτός έδρας παιχνίδια)

Όπως γίνεται αντιληπτό πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στα επόμενα τρία παιχνίδια, καθώς σε τέσσερις αγωνιστικές θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Περιστέρι. Σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές η ΑΕΚ έχει ελαφρώς πιο δύσκολο πρόγραμμα από την ομάδα του Κάναντι.

Αν πάρουμε ως σίγουρη τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την έξοδό της στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχους τους «κιτρινόμαυρους».

Από την άλλη ο Ατρόμητος, πάντα θεωρητικά, μπορεί να περάσει από την Τρίπολη και φυσικά να πάρει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια και μάλιστα πριν το δύσκολο ματς της Τούμπας, όπου σίγουρα δεν πάει με την λογική ότι θα κερδίσει.

Μετά θα τα πουν οι... δυο τους! Αν βγει νικητής σε αυτό το παιχνίδι ίσως κριθούν πολλά, ωστόσο ό,τι και να έχει συμβεί μέχρι το μεταξύ τους ματς και πάλι η λογική λέει πως η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο έλεγχο. Αυτό γιατί ο Ατρόμητος έχει στις τελευταίες αγωνιστικές να παίξει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Οι τρεις από τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές μόνο εύκολες δεν θα είναι...

Αντίθετα, η ΑΕΚ έχει πολύ πιο βατό πρόγραμμα και με βάση την λογική θα καταφέρει να πάρει το τρίποντο, αν όχι σε όλα, τουλάχιστον στα τέσσερα από τα πέντε αυτά παιχνίδια. Κάπως έτσι φτάνουμε στο συμπέρασμα πως η Ένωση, είχε και λογικά θα έχει μέχρι το Περιστερί τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση.

Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να πάνε... περίπατο εφόσον η ΑΕΚ ή ο Ατρόμητος ή ο Πανιώνιος ή η Λαμία ή ο Αστέρας, ή ο Εργοτέλης, κατακτήσουν το Κύπελλο! Τότε, το καλό εισιτήριο στο Europa League (σ.σ. που γι' αυτό γίνεται όλη η κουβέντα) θα δοθεί στον Κυπελλούχο ανεξαρτήτως της θέσης που θα έχει κατακτήσει στο πρωτάθλημα.

Δύσκολο, αλλά μπορεί...

Αν τώρα ο Ατρόμητος μπορεί να τα καταφέρει; Μιλάμε για κάτι αρκετά δύσκολο, καθώς δεν τον βοηθάει το πρόγραμμα που έχει μπροστά του... Όμως δεν είναι ακατόρθωτο! Άλλωστε η ομάδα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία δύο χρόνια ο Νταμίρ Κάναντι έχει αποδείξει πως είναι ικανή για τα πάντα! Και φυσικά μη ξεχνάμε, πως ο Ατρόμητος ακόμα δεν έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο και μπορεί να διεκδικήσει το καλό εισιτήριο από τον θεσμό.

Δεδομένα ωστόσο, θα μπορούμε να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα, μετά το πέρας των επόμενων τριών αγωνιστικών, δηλαδή μία εβδομάδα πριν την μεταξύ τους... μάχη στο Περιστέρι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα