Ηττα που άφησε πληγές

Θοδωρής Βασίλης
Ηττα που άφησε πληγές

bet365

Γκρίνια, εσωστρέφεια, κακή ήττα και σοβαροί τραυματισμοί. Αυτά άφησε πίσω του στον Πανιώνιο η εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Αστέρας Τρίπολης – Άρης με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts*. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ηταν σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή η λειψανδρία στο ρόστερ, αλλά και η δεδομένη κούραση από τα συνεχόμενα ματς (από τις 8 Ιανουαρίου και μέχρι το Σάββατο ο Πανιώνιος έχει δώσει εννιά ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δλδ. σχεδόν ένας αγώνας ανά τέσσερις ημέρες).

Με τους τραυματισμούς, τις κάρτες και την μεταγραφική ενίσχυση να έρχεται μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, και με την πίεση από τις νίκες των ομάδων που βρίσκονται στο γκρουπ παραμονής (είτε λόγω αγωνιστικής ανωτερότητας είτε λόγω διαιτητικής εύνοιας) το έργο του Άκη Μάντζιου γινόταν ακόμα πιο δύσκολο.

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» βλέποντας σωστά πως η ομάδα μετά την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΟΚ-μην ξεχνάμε ότι ο Πανιώνιος είναι η μοναδική ομάδα της Super League που έχει κερδίσει τον επόμενο πρωταθλητή Ελλάδος με δύο γκολ μάλιστα αποκλειστικά από παιδιά των Ακαδημιών του-αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα.

Από την αρχή Σπιριντόνοβιτς και Καμαρά που στο Κύπελλο μπήκαν αλλαγή αλλά και ο Σίντι Αλι ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου την Τετάρτη. Παρά το φρεσκάρισμα φάνηκε από την αρχή ότι η κούραση είχε καταβάλει τους «κυανέρυθρους», κάτι που φαινόταν τόσο στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά και σε φάσεις που έλειπε η ταχύτητα, το ξεπέταγμα, όπως σε δύο φάσεις σο πρώτο ημίχρονο με τον Ντουρμισάι τον οποίο πρόλαβαν οι αμυντικοί του Απόλλωνα.

Ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών βλέποντας ότι η ομάδα του δείχνει σκασμένη στην ανάπαυλα έκανε διπλή αλλαγή ρίχνοντας τους Τσιλούλη και Μανθάτη σε μια προσπάθεια να δώσει πνοή και φρέσκα πόδια στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Κι ενώ ο Πανιώνιος άρχισε να ανεβαίνει, ήρθε η αναγκαστική αλλαγή του Σαραμαντά μόλις οκτώ λεπτά μετά την επανέναρξη να του χαλάσει τα σχέδια, αφού αναγκάστηκε να χαραμίσει την τελευταία του αλλαγή, με τον Κούρντι με ανάποδο πόδι να αναλαμβάνει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Μέχρι η ομάδα να βρει τα πατήματά της ήρθε ένα γκολ από στημένο, την ώρα που στις εξέδρες το κακό κλίμα συντέλεσε και αυτό σε μια κρύα ατμόσφαιρα που επηρέασε την ομάδα. Στα τελευταία είκοσι λεπτά ο Πανιώνιος έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα αλλά όπως είπαμε η κούραση αλλά και η απουσία καθαρού μυαλού είχε ως αποτέλεσμα μόλις δύο φάσεις στο τέλος με τις κεφαλιές του Ντουρμισάι και του Σταυρόπουλου και την ήττα, με τα άσχημα να μην σταματάνε εκεί, αφού στο τέλος ουσιαστικά αγωνιζόταν με 10 παίκτες αφού και ο Κούρντι είχε χτυπήσει.

Μια ήττα που βάζει ξανά τον Πανιώνιο στο «τριπάκι» να βλέπει προς τα κάτω την βαθμολογία, αφού μετά και τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού ο συντελεστής της σωτηρίας φαίνεται πως ανεβαίνει και άλλο, κάτι που σημαίνει πως οι Νεοσμυρνιώτες δεν θα ησυχάσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται ο Άκης Μάντζιος είδε να χάνει δύο βασικά στελέχη με σοβαρούς τραυματισμούς, τους Σαραμαντά και Κούρντι που θα γυρίσουν τον Μάρτιο. Και τα δύσκολα ματς να συνεχίζονται, κατά σερί Άρης, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος κι ενδιάμεσα Τούμπα, στον Πανιώνιο έχουν ένα Γολγοθά να ανέβουν.

ΥΓ. Όταν λέμε ότι ο Μάντζιος βρήκε καμμένη γη στην ομάδα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι κάποια δικαιολογία ή δημοσιογραφική υπερβολή από αυτές που συνηθίζουμε εμείς οι δημοσιογράφοι. Δυστυχώς η εποχή Ανιγκό άφησε πολλά κακά τόσο στο χτίσιμο της ομάδας, όσο και στο πλάνο που θα πρέπει να ακολουθείται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και με άλλα θέματα, πράγματα που θα πρέπει να διαχειριστεί ο νυν τεχνικός της ομάδας. Και γι αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί το γεγονός ότι έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα τόσο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και ως προς το κλίμα.

ΥΓ1. Ο σύλλογος είναι ξανά στα πρόθυρα του εμφυλίου. Ήδη με τα όσα έγιναν το Σάββατο έχει μπει κι επίσημα σε κλίμα εσωστρέφειας. Για το ποιος φταίει δεν είναι η ώρα. Αυτή την στιγμή αυτό που προέχει είναι η ηρεμία αφού η μόνη χαμένη από όλη αυτή την κατάσταση είναι η ποδοσφαιρική ομάδα. Ίσως μια συνάντηση μεταξύ του Νίκου Ζαμάνη και των Πανθήρων όπου θα δοθούν εξηγήσεις αμβλύνει την κατάσταση.

ΥΓ2. Οι τραυματισμοί των Κούρντι και Σαραμαντά αναγκάζει την τεχνική ηγεσία να προβεί ξανά σε νέες αλχημείες αλλά και την άμεση ενσωμάτωση ακόμα και του Γιάννη Μανιάτη σε μια προσπάθεια να υπάρξουν περισσότερες λύσεις ακόμα και αν αυτές δεν είναι έτοιμες να προσφέρουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα