Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-0

Φώτης Καρακούσης
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-0

bet365

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 στην έδρα του Λεβαδειακού και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ατρομήτου, βρίσκεται πλέον πέντε βαθμούς πίσω από τους Περιστεριώτες. Λανθασμένη απόφαση για οφσάιντ σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη στην περιοχή.

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά έχοντας και πάλι δικαιολογημένα παράπονα για πέναλτι που δεν του δόθηκε, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο μηδέν με τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς τον στόχο που είναι η 5η θέση.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Από την άλλη οι Βοιωτοί με τον βαθμό αυτό έφτασαν τους 13 βαθμούς παραμένοντας στην προτελευταία θέση, ωστόσο έδειξαν σφυγμό και κοιτάζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ενώ στο «τριφύλλι» έφτασαν τους 28 και αν κερδίσει ο Άρης τον ΠΑΣ Γιάννινα θα τους περάσει φτάνοντας αυτός στην πεντάδα.

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς οι «πράσινοι»

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε τον αγώνα στην Λιβαδειά με 3 κεντρικούς αμυντικούς, καθώς δίπλα στους Οικονόμου και Κολοβέτσιο έβαλε τον Κουλιμπαλί. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια είναι ο Διούδης, δεξιά και αριστερά οι Γιόχανσον και Ινσούα και στο κέντρο της άμυνας οι Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί και Οικονόμου. Οι Κουρμπέλης με τον Δώνη στο κέντρο και μπροστά οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Μακέντα. Ένα σύστημα που είχε ως στόχο αρχικά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, κάτι που κατάφερε σχετικά άνετα και μετά να κοιτάξει για την επίθεση, όπου εκεί η αλήθεια είναι πως οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα θέμα.

Κακό πρώτο μέρος με δοκάρι του Κουρμπέλη

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο στο οποίο οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο πιέζοντας συνεχώς, με τους γηπεδούχους από την άλλη να κλείνουν καλά στην άμυνα και να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Γιώργου Δώνη. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καμία σημαντική ευκαιρία και η μόνη ήταν ένα δοκάρι του Κουρμπέλη, με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να φεύγει από καθαρή θέση οφσάιντ το οποίο και δεν δόθηκε.

Το πέναλτι που έγινε ανύπαρκτο οφσάιντ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακό με την σειρά του μπήκε πιο δυνατά, με τον Παναθηναϊκό όμως να φτάνει πρώτος στο γκολ. Για την ακρίβεια δεν έφτασε γιατί δεν τον άφησε ο Φωτιάς να φτάσει. Συγκεκριμένα ο διαιτητής του αγώνα συμβουλεύτηκε λάθος τον βοηθό του και έδωσε ανύπαρκτο οφσάιντ σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη, με το καθαρό πέναλτι να δίνεται παράβαση στον παίκτη του «τριφυλλιού».

Δοκάρι για Λεβαδειακό και καλή στιγμή για Μακέντα

Στην συνέχεια ο Λεβαδειακός έκλεινε ακόμα καλύτερα πίσω και έφευγε επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές ο Στανόγεβιτς πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, με το μακρινό του σουτ του στο 68' να σταματάει στο δοκάρι του Διούδη στην μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι στο ματς, καθώς αρχικά ο Γιόχανσον και μετά ο Ανγκουά έκαναν σωτήριες προβολές πριν τους Ιωαννίδη και Μακέντα αντίστοιχα με το 0-0 να αφήνει και τους δύο δυσαρεστημένους ειδικά τους φιλοξενούμενους που ναι μεν δεν έπιασαν εξαιρετική απόδοση, αλλά μπορούν να φωνάζουν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε.

MVP: Σε ένα τόσο σβηστό ματς δεν θα λέγαμε πως υπήρξε κάποιος που να αξίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Στο ύψος του: Το ίδιο ισχύει και για το «στο ύψος του», αν και μόνο λόγο του φοβερού σουτ που έκανε, μπορούμε να βάλουμε τον Στανόγεβιτς και ας σταμάτησε η μπάλα στο δοκάρι του Διούδη.

Ο αδύναμος κρίκος: Πολλά τα λάθη από τον Χατζηγιοβάνη που πολλές φορές χάλασε επίθεση του Παναθηναϊκού, αν και συνολικά οι «πράσινοι» ήταν κακοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η γκάφα: Με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα λέγαμε πως υπήρξε η μεγάλη γκάφα. Ίσως θα βάζαμε αυτή του Μακέντα που περισσότερο επειδή φοβήθηκε τον Μπάγιτς δεν έκανε την προβολή στο γύρισμα του Χατζηγιοβάνη.

Το στραγάλι: Μία φάση είχε ο Βασίλης Φωτιάς και οι βοηθοί του και τα έκαναν θάλασσα. Αν έδωσαν οφσάιντ στον Χατζηγιοβάνη τότε υπάρχει θέμα γιατί ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν μισώ μέτρο πίσω. Αν πάλι είδαν πως δεν υπήρξε πέναλτι (που υπήρξε), έπρεπε να δώσουν κίτρινη στον νεαρό επιθετικό.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Λεβαδειακός έπαιξε όλος στην άμυνα θέλοντας να κρατήσει το μηδέν. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε και σήμερα κουρασμένος και χωρίς φρεσκάδα και το 0-0 θα μπορούσε να θεωρηθεί δίκαιο αν ο Φωτιάς δεν είχε δώσει το καθαρό πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΣΠΥΡΛΙΔΗΣ): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Άνγκουα, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Κονέ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς, Μαρκόβσκι (84' Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (77' Νανγκίς), Γιακουμάκης (90' Μέλεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (68' Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (86' Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (80' Καμπετσής), Μακέντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα