ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

bet365

Το πρώτο γκολ του Σβιντέρσκι με την φανέλα του ΠΑΟΚ ίσως αποδειχθεί το πιο πολύτιμο! Ο Πολωνός στο 87' είπε... ευχαριστώ στο «δώρο» του Βελλίδη και διαμόρφωσε το καθοριστικό 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα! Γκολ-πέναλτι ο Πέλκας, χαμένο πέναλτι ο Άκπομ, είχε ισοφαρίσει ο Μάνος.

Νίκη από χρυσάφι για τον ΠΑΟΚ που «έπαιξε με τη φωτιά» και λυτρώθηκε από τον νεοφερμένο στην Τούμπα, Κάρολ Σβιντέρσκι, φτάνοντας στο 2-1 και το «4Χ4» πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στους δύο «νέους» της ομάδας, με δεδομένες τις απουσίες των Βιεϊρίνια, Σάχοφ (τιμωρημένοι), Κάνιας (τραυματίας). Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, για ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος το δέκατο όγδοο στη σειρά, ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που το πρωί ανανέωσε και επίσημα το συμβόλαιο του μέχρι το 2002, με τους Μάτος - Γιαννούλη στα δύο άκρα και το σταθερό κεντρικό δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο. Ο Γιόσιπ Μίσιτς ήταν τελικά ο παρτενέρ του Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή, με τον Δημήτρη Πέλκα να επιστρέφει σε ρόλο επιτελικού μέσου, τους Μπίσεσβαρ - Λημνιό στα άκρα και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΣ ήρθε στην Τούμπα με πολλές απουσίες (Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αθανασιάδης, Ξυδάς, Λεό, Αποστολόπουλος, Νικολιάς) χωρίς αυτό να αλλάζει τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος επέμενε στο 3-5-2, με Κριζμάν και Μάνο στην επίθεση.

Από τα πόδια του Γιαννούλη ήρθε στο 9’ η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Βελλίδη να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Άκπομ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, με τον 23χρονο αμυντικό να παίρνει πολλές μπάλες και πρωτοβουλίες από την αριστερή πλευρά μαζί με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος επέστρεψε σε ρόλο εξτρέμ, με τον Πέλκα να κινείται στον άξονα.

Με δημιουργό και πάλι τον Γιαννούλη ο «Δικέφαλος» έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά το πλασέ του Μίσιτς (21’) έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ νωρίτερα ο Σκόνδρας με το κεφάλι σταμάτησε την προσπάθεια του Πέλκα.

Οι επτά και οκτώ παίκτες του ΠΑΣ είχαν δημιουργήσει ένα «τείχος» μπροστά από την εστία του Βελλίδη, με τους Γιαννιώτες ζήτημα να έφτασαν δύο φορές μέχρι την περιοχή του Πασχαλάκη και την προσωρινή λύση να έρχεται στο 38’ από την «άσπρη βούλα». Ο Άκπομ ανατράπηκε αρχικά από τον Ευαγγέλου εκτός περιοχής, στη συνέχεια ο Σκόνδρας τον βρίσκει εντός κι ο Πέλκας μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Αγγλος φορ.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με ένα πλασέ σουτ του Πέλκα να εξουδετερώνεται αυτή τη φορά από τον Βελλίδη, αλλά τον ΠΑΣ να φτάνει στην ισοφάριση στο 52ο λεπτό, με το υποδειγματικό πλασέ του Μάνου, που είδε τον Πασχαλάκη να βγαίνει από την εστία του και να τον νικάει γράφοντας το 1-1. Μια φάση που ξεκινάει με τον νεαρό επιθετικό των φιλοξενούμενων να είναι σε θέση οφσάιντ, αλλά η παράβαση να μην υποδεικνύεται από το βοηθό Καραγκιζόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ είχε πάνω από μισή ώρα για να αντιδράσει, αλλά στην πρώτη καλή στιγμή του (62’) ο Μαουρίσιο ήταν απελπιστικά άστοχος μπροστά στην άδεια εστία! Το άγχος άρχισε να βαραίνει τις πλάτες των «ασπρόμαυρων» ποδοσφαιριστών, ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Ζαμπά και Σβιντέρσκι σε μια προσπάθεια να φτάσει στο δεύτερο γκολ, την ίδια ώρα που οι παίκτες του ΠΑΣ από το 70’ άρχισαν να πέφτουν στο χορτάρι διακόπτοντας σε κάθε ευκαιρία τη ροή του αγώνα. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, μετά το χαμένο πέναλτι του Άκπομ στο 76’ (απόκρουση του Βελλίδη), η Τούμπα προσπαθούσε να δώσει ώθηση στους παίκτες του Λουτσέσκου, με το γκολ της λύτρωσης να έρχεται στο 87’ από τον Κάρολ Σβιντέρσκι, μετά την σέντρα του Ελ Καντουρί, την κεφαλιά του Μάτος και το λάθος του Βελλίδη.

MVP: Δικαιωματικά ο τίτλος πάει στον Σβιντέρσκι για το γκολ της νίκης και της κατάκτησης των τριών βαθμών. Ο ενδέκατος διαφορετικός σκόρερ του ΠΑΟΚ από την ημέρα που έφυγε ο Πρίγιοβιτς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μάρκος Βελλίδης ήταν μέχρι το 87ο λεπτό ο κορυφαίος του ΠΑΣ, με τις αποκρούσεις του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παγκόσμιο ρεκόρ πρέπει να έκανε ο Λίλα με τις πτώσεις του στο χορτάρι, όσο το σκορ ήταν στο 1-1, ενώ είχε εμπλοκή σε δύο φάσεις πέναλτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Η λανθασμένη εκτίμηση από το Βελλίδη έδωσε την ευκαιρία στον Σβιντέρσκι να σκοράρει από κοντά στο τέλος του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στη φάση του πρώτου πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, ο Φωτιάδης βλέπει την παράβαση από τον Σκόνδρα σε δεύτερο χρόνο γι’ αυτό και δεν αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Ευαγγέλου, που κάνει το πρώτο φάουλ εκτός περιοχής. Στο γκολ της ισοφάρισης ο Μάνος είναι στο ξεκίνημα της φάσης σε θέση οφσάιντ, παράβαση που δεν καταλόγισε ο βοηθός Καραγκιζόπουλος. Στο 79’ υπάρχει νέα ανατροπή του Λίλα πάνω στον Κρέσπο, παράβαση που δεν δίνεται από τον Φωτιάδη και λίγο αργότερα ανατροπή του Βαρέλα, πάλι τίποτα...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Με πολύ άγχος ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να παραμείνει αήττητος, να φτάσει τις 17 νίκες σε 18 αγώνες και με την ψυχολογία στα ύψη να πηγαίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για την «αετομαχία» με την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Λημνιός (67’ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74’ Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Κριζμάν (85’ Παμλίδης), Μάνος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα