Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-2

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-2

bet365

Με τον Μάνταλο να βρίσκει για πέμπτη φορά δίχτυα απέναντι στον Πανιώνιο (χέρι στο κοντρόλ πριν το γκολ), η ΑΕΚ έβαλε τα θεμέλια για το τελικό 2-0 (με το 11ο γκολ του Πόνσε) της Νέας Σμύρνης.

Πως ξεκίνησαν

Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να αλλάξει διάταξη και να παρατάξει τον Πανιώνιο με σύστημα 3-5-2 με τους Μπανανά, Ντομίνγκες και Σταυρόπουλο αμυντική τριάδα, με τον Κούρντι όπως και στο ματς Κυπέλλου μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ τους Κόρμπο και Κεϊτά. Τέλος, ο Σιντί Αλί ήταν ο παρτενέρ του Ντουρμισάι στην επίθεση.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τον Μανοϊλοβιτς κάτω από τα γκολπόστ. Μπανανά, Ντομίνγκες και Σταυρόπουλος αποτελούσαν την αμυντική τριάδα με τον Παπαγεωργίου (δεξιά) και τον Σαραμαντά (αριστερά) να καλύπτουν τις δύο πλευρές. Κόρμπος και Κεϊτά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Κούρντι μπροστά τους. Τέλος, Ντουρμισάι και Σιντί Αλί ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης συνέχισε με το πετυχημένο σύστημα των τελευταίων δύο αγώνων με την διαφορά ότι τώρα έλειπε ο Λιβάια, με τον Κλωναρίδη να παίρνει την θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή με τους υπόλοιπους δέκα να είναι οι ίδιοι που ξεκίνησαν και με τον Αστέρα Τρίπολης.

Έτσι, ο Εβρίτης τεχνικός παρέταξε τον Μπάρκα στο τέρμα με τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου αμυντική τριάδα. Τις δύο πλευρές κάλυπταν οι Γκάλο και Χουλτ. Ο Άλεφ ήταν το αμυντικό χαφ με εσωτερικούς μέσους τους Μπακασέτα και Μάνταλο. Κλωναρίδης και Πόνσε ήταν το επιθετικό δίδυμο της Ένωσης.

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε φορτσάτος στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάλεπτο οι «κυανέρυθροι» είχαν δύο καλές στιγμές αρχικά με τον Ντουρμισάι στο 4' το σουτ του οποίου έδιωξε ο Μπαρκας, και με την κεφαλιά του Ντομίνγκες που κατέληξε άουτ.

Αντικανονικό γκολ ο Μάνταλος

Η ΑΕΚ μετά το πεντάλεπτο πήρε την κατοχή της μπάλας και στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση στον αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μάνταλο στο 14'όταν μετά από συνεργασία με τον Πόντσε, ο αρχηγός της Ένωσης στόπαρε την μπάλα με το χέρι και μόνος απέναντι στον Μανοϊλοβιτς πλάσαρε εύστοχα. Ένα γκολ που ξεκάθαρα δεν έπρεπε να μετρήσει.

Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγχουν το ματς, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να συνέλθουν και να γίνουν ξανά απειλητικοί χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται άνετα το υπέρ της προβάδισμα.

Η αναγκαστική αλλαγή του Κεϊτά στο 39' έφερε την αλλαγή συστήματος στον Πανιώνιο με την είσοδο του Μανθάτη και την μετατροπή του 3-5-2 σε 3-4-3 με τον Μανθάτη δεξί εξτρέμ και τον Σιντί Αλί αριστερό. Παρόλα αυτά, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα στο 45' δεν είχαμε άλλη φάση πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Έπαιζε με την φωτιά, το πάλεψε ο Πανιώνιος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη όταν στο 48' η κεφαλιά του Οικονόμου μετά από κόρνερ κατέληξε άουτ σε μια φάση που το σουτ του Πόνσε χτύπησε στο χέρι του Μπανανά. Ο Πανιώνιος με τον Μανθάτη έδειχνε να αποκτά ζωντάνια και στο 61' το φάουλ του Ντουρμισάι κατέληξε μόλις άουτ.

Η ΑΕΚ έδειχνε να την νοιάζει περισσότερο να κρατήσει και να διαχειριστεί το 1-0 δίνοντας την δυνατότητα στον Πανιώνιο με πρωτεργάτη τον Ντουρμισάι να γίνεται όλο και περισσότερο επιθετικός κερδίζοντας συνεχόμενα φάουλ γύρω από την περιοχή του Μπάρκα. Και μπορεί οι γηπεδούχοι να μην είχαν κάνει καθαρή ευκαιρία, αλλά με την ΑΕΚ να παίζει με την φωτιά και να δίνει την δυνατότητα στον αντίπαλό της να πιστέψει στην ισοφάριση.

Έτσι, στο 80' παραλίγο να γίνει το 1-1 με τον Γκάλο στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Μπάρκα, αυτή κατέληξε βασανιστικά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Το ματς παρέμενε ανοικτό με τον Πανιώνιο να ψάχνει στα τελευταία λεπτά το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Μπάρκας με εντυπωσιακή επέμβαση στο 88' είπε όχι στο σουτ του Τσιλούλη.

Κι ενώ ο Πανιώνιος είχε βγει μπροστά για την ισοφάριση, στις καθυστερήσεις ο Μανοϊλοβιτς έκανε τραγικό λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Πόνσε σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

MVP: Ο Εζέκιελ Πόνσε. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της ομάδας του στη Νέα Σμύρνη. Ασίστ στο πρώτο γκολ (ανεξάρτητα αν ήταν αντικανονικό) και γκολ στις καθυστερήσεις για το 2-0 και να διώξει το όποιο άγχος είχε μαζευτεί στους παίκτες της Ένωσης οι οποίοι έδειχναν να αρκούνται στο 1-0.

Στο ύψος του: Ο Φιόρι Ντουρμισάι. Ο επιθετικός του Πανιωνίου ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Παρότι είχε να αντιμετωπίσει Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου εξέθεσε αρκετές φορές τα στόπερ της ΑΕΚ, κέρδισε πολλά φάουλ και ήταν αυτός που από τα πόδια του προήλθαν οι όποιες επικίνδυνες στιγμές των Νεοσμυρνιωτών.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Λιβάια, αλλά η εμφάνισή του ήταν κάκιστη. Εκτός αγώνα δεν έκανε αισθητή την παρουσία του και δικαίως έγινε αλλαγή από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Η γκάφα: Ανήκει στον Φίλιπ Μανοϊλοβιτς. Με τον Πανιώνιο να έχει βγει μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης, ο τερματοφύλακας των Νεοσμυρνιωτών κάνει τραγικό λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Πόνσε να του κλέψει την μπάλα και σε κενό τέρμα να σκοράρει., μοιραίος για την ομάδα του όταν στην προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα στον Μπάρκα, παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Κάκιστη η διαιτησία του Ευαγγέλου αφού κατοχύρωσε αντικανονικό γκολ του Μάνταλου με το χέρι, μια φάση που ήταν στην ευθύνη του δεύτερου βοηθού Καρσιώτη. Τα λάθη του δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στο δεύτερο ημίχρονο σε σουτ του Πόνσε η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπανανά με τον διαιτητή να δείχνει κόρνερ.

Το ταμείο του Gazzetta: Έστω και με μπόλικο άγχος και παίζοντας με την φωτιά, η ΑΕΚ πέρασε από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 2-0, Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε το δώρο του διαιτητή και αφού προηγήθηκε με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, στη συνέχεια προσπάθησε να διαχειριστεί το πρόβαδισμα δίνοντας την δυνατότητα στον Πανιώνιο να μείνει ζωντυανός στο ματς και να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το γκολ και την ισοφάριση. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και η ΑΕΚ πήρε την τρίτη σερί νίκη κόντρα σε έναν αξιόμαχο Πανιώνιο ο οποίος το πάλεψε όσο πήγαινε και η εικόνα του παιχνιδιού του να τον αδικεί. Παρόλα αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα με τους «κυανέρυθρους» να γνωρίζουν την ήττα και να παραμένουν κοντά στις θέσεις με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπανανά (65' Καμαρά), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Σίντι Αλί (77' Τσιλούλης), Κούρντι, Κόρμπος, Κεϊτά (39' Μανθάτης), Ντουρμισάι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (81' Μπογιέ), Αλεφ, Μάνταλος, Χουλτ, Κλωναρίδης (61' Κρίστιτσιτς), Πόνσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα