ΑΕΛ - Άρης 0-0

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ - Άρης 0-0

bet365

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που είναι ακατάλληλος για ποδόσφαιρο, οι παίκτες της ΑΕΛ και του Άρη κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να παίξουν χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα (0-0)!

Το έχουμε γράψει πολλές φορές όταν στο ελληνικό πρωτάθλημα γίνονται αγώνες σε τραγικούς αγωνιστικούς χώρους, πως είναι κρίμα για τις προσπάθειες των παικτών. Κρίμα και φυσικά και επικίνδυνο, γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι τραυματισμών. Ένας από αυτούς που σίγουρα μόνο μπάλα δεν θα μπορούσες να παίξεις, ήταν και αυτός στο AEL FC Arena.

ΑΕΛ και Άρης προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά όσο και να ήθελαν πραγματικά δεν μπορούσαν. Έμειναν στο μηδέν με τους γηπεδούχους να έχουν χάσει μεγαλύτερες ευκαιρίες και χωρίς υπερβολή θα πρέπει να λένε και «ευχαριστώ» που το ματς αυτό είχε μόνο δύο τραυματίες (Βέλεθ και Κωνσταντινίδης). Με τον βαθμό αυτό οι «βυσσινί» φτάνουν τους 19 βαθμούς και ανεβαίνουν στην 10η θέση μαζί με τον Πανιώνιο, ενώ οι «κίτρινοι» έχουν 23 όσους και ο Παναθηναϊκός που είναι στην 5η θέση.

Από μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που είχε σίγουρα καλύτερο ρυθμό και μεγαλύτερες ευκαιρίες από ό,τι το δεύτερο. Αρχικά οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, αλλά σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ρυθμό σε ένα διάστημα που ναι μεν είχε ρυθμό, αλλά όχι φάσεις, κάτι λογικό με βάση τον τραγικό αγωνιστικό χώρο.

Όλα αυτά μέχρι το 27' λεπτό στο οποίο είχαμε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά οι «βυσσινί» με τον Μπαργκάν να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Κουέστα να διώχνει εντυπωσιακά και στην κόντρα οι «κίτρινοι» με τον Ντιγκινί να πλασάρει στον Κρίστινσον και τον Σετσέροβιτς να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Δυνατό ματς και δύο αναγκαστικές αλλαγές για Άρη

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε δυνατό και σε πολλές περιπτώσεις σκληρό παιχνίδι, με τους Κωνσσταντινίδη και Βέλεθ να βγαίνουν με αναγκαστικές αλλαγές. Ο πρώτος στο 34' και ο δεύτερος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η αλήθεια πάντως είναι πως στο διάστημα αυτό υπήρξε σκληρό ματς, αλλά σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στον αγωνιστικό χώρο και γι' αυτό ο Φωτιάδης δεν έβγαλε πολλές κίτρινες.

Μόνο δύο φάσεις, αλλά μεγάλες στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν ακόμα πιο αργός. Ο αγωνιστικός χώρος βάρυνε περισσότερο και έγινα πολύ πιο δύσκολες οι κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Έτσι στο μεγαλύτερο διάστημα είχαμε μόνο εκατέρωθεν φάουλ με τον Φωτιάδη να δείχνει αυτή την φορά και κίτρινες στους παίκτες και των δύο ομάδων.

Ωστόσο και πάλι είχαμε συγκινήσεις και συγκεκριμένα από μία τεράστια ευκαιρία για κάθε ομάδα. Αρχικά για τους γηπεδούχους με τον Μιλοσάβλιεβιτς στο 70' να «καταφέρνει» να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και εντελώς ανενόχλητος. Εν συνεχεία στο 77' οι φιλοξενούμενοι με τον Ντιγκινί βρέθηκαν κοντά στο 0-1, αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του επιθετικού του Άρη. Έτσι το 0-0 παρέμεινε σε ένα ματς που ακόμα και σήμερα το βράδυ, ούτε καν αύριο, θα ξεχαστεί...

MVP: Θα βάλουμε τους δύο τερματοφύλακες. Κρίστινσον και Κουέστα έκαναν από μία εξαιρετική απόκρουση και κράτησαν το μηδέν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σε ένα τέτοιο γήπεδο θα ήταν γραφικό και μόνο να γράψουμε πως ξεχώρισε κάποιος παίκτης, από την στιγμή που το θέαμα ήταν κακό.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ο αδύναμος κρίκος στο παιχνίδι αυτό. Και να ήθελε κάποιος δεν μπορούσε να παίξει μπάλα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε την γκάφα της αγωνιστικής. Πραγματικά δεν γίνεται να το χάνεις από εκεί και μάλιστα με το κεφάλι (δεν σου φταίει ο τραγικός αγωνιστικός χώρος), όταν μάλιστα είναι εξουδετερωμένος και ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο μόνο που ελέγχεται ο Φωτιάδης είναι πως αν αρχικά είδε δείξει κάποιες κίτρινες ίσως να μην βλέπαμε αυτό το σκληρό παιχνίδι. Επίσης στην αγκωνιά του Φατιόν θα μπορούσε να τον αποβάλει, κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει και με τον Μπάσα. Κάποια σημαντική φάση δεν υπήρξε, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να δώσει περισσότερες κάρτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το ταμείο είναι το απόλυτο μηδέν. Ακόμα και που είδαμε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες σε όλο τον αγώνα σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, να λέμε και ευχαριστώ...

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Σεσέροβιτς (81' Ακόστα), Φατιόν, Μπαργκάν (68' Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Νούνιτς (88' Πίτι).

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (34' λ.τ. Τζανακάκης), Δεληζήσης, Βέλεθ (46' λ.τ. Ιντζόγλου), Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Κορχούτ (83' Παυλίδης), Μαρτίνες, Ντιγκινί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ AEL FC ARENA

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα