Λαμία - Παναθηναϊκός 1-0

Νίκος Αθανασίου
Λαμία - Παναθηναϊκός 1-0

bet365

O Παναθηναϊκός για 4η φορά την τελευταία 2ετία δεν μπόρεσε να... ξεφύγει από τον «κακό δαίμονα» της Λαμίας! Η γκολάρα του Μπερτόλιο έδωσε στην ομάδα του Χάβου μια τεράστια νίκη με 1-0 κόντρα στους «πράσινους» που ήταν άστοχοι!

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετά προβλήματα. Σημαντικότερα εκείνα με την απουσία του Ινσούα και του Κουρμπέλη.

Ο Δώνης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε τον Διούδη. Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης οι δύο στόπερ. Δεξί μπακ ο Γιόχανσον και αριστερό ο Οικονόμου. Δώνης και Κάτσε οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης στα «φτερά», σε ελεύθερο ρόλο ο Μουνιέ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Η Λαμία του Μάκη Χάβου παρατάχθηκε με τον Σαράνοφ στην εστία. Αντέντζο και Πλιάτσικας στο κέντρο της άμυνας, αριστερό μπακ ο Βάντερσον και δεξί ο Βασιλαντωνόπουλος. Δημούτσος και Μπλάζιτς(έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 35' και την θέση του πήρε ο Μπουλούλης) στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τομάς και Μπερτόλιο στα άκρα, Καραμάνος σε ρόλο επιτελικού και «φουνταριστός» ο Μπαράλες.

Ανώτερη Λαμία, προβληματικός Παναθηναϊκός!

Η Λαμία έχει πάρει για τα καλά τον αέρα του Παναθηναϊκού στο γήπεδό της, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Μάκη Χάβου μπήκε καλύτερα, είχε εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά και δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, με τους παίκτες του Δώνη να κάνουν το εύκολο λάθος και να μην έχουν καθόλου ηρεμία στο παιχνίδι τους. Το δίδυμο του άξονα(Κάτσε-Δώνης) δεν

λειτούργησε καθόλου καλά, δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν βοήθησε στην ανάπτυξη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν από στημένες φάσεις, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των «πρασίνων» να παίξουν σωστή άμυνα αλλά τα «τελειώματα» δεν ήταν αυτά που έπρεπε στις φάσεις των Μπαράλες(7') και Αντέντζο(12').

Στο 22' ο Μπαράλες σούταρε πάνω στον Διούδη από καλή θέση και ο Παναθηναϊκός έδειξε να... ξυπνάει στο 29' όταν μετά την πάσα του Μπουζούκη και το τζαρτάρισμα στον Μουνιέ, ο Μακέντα πλάσαρε άουτ απέναντι από τον Σαράνοφ.

Η Λαμία, πάντως, έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 41' αλλά το σουτ του Μπερτόλιο πέρασε λίγο άουτ!

Οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, είχαν 8 τελικές έναντι 2 και κατάφεραν να έχουν ισορροπημένη κατοχή μπάλας(50-50) απέναντι σε μία ομάδα που έχει στην ταυτότητά της το να κρατάει την μπάλα για αρκετή ώρα.

Γκολάρα Μπερτόλιο, άχαστα και ξανά νικήτρια η Λαμία!

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν ιδανικό για την Λαμία! Ο Μπερτόλιο στο 52' μετά την κεφαλιά πάσα του Μπαράλες έπιασε ένα τρομερό βολέ πάνω στην κίνηση έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βρουν ακόμη ένα γκολ με τον Δημούτσο στο 58' αλλά απόκρουσε ο Διούδης, όπως και στο 60' με τον Μπαράλες.

Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα τέταρτο που ήταν σε... άλλο γήπεδο, έβγαλε αντίδραση και μέσα σε ένα δίλεπτο έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 62' ο Σαράνοφ έβγαλε το σουτ του Γιόχανσον και στιγμές αργότερα ο Μακέντα μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά την φάση.

Ο Δώνης έριξε στο χορτάρι Άλτμαν, Βέργο και Καμπετσή, γύρισε το σύστημα με τρεις στόπερ και η Λαμία κλείστηκε στο μισό γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε αλλά δεν είχε ορθολογικό τρόπο και σωστές επιλογές για να απειλήσει την εστία της Λαμίας. Πολλές γιόμες, βιαστικές ενέργειες και πολλά λάθη στις τελικές πάσες, συνέθεσαν ένα σκηνικό μέχρι το φινάλε.

Η είσοδος και του Καρυπίδη θωράκισε την άμυνα των «κυανόλευκων» και το «τριφύλλι» έφτιαξε μόνο μία τεράστια ευκαιρία στο 93'! Ο Καμπετσής, όμως... μιμήθηκε τον Μακέντα και μόνος του πλάσαρε άουτ!

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Λαμία πανηγύρισε μία τεράστια νίκη.

MAN OF THE MATCH: Φακούντο Μπερτόλιο. Η δική του γκολάρα έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της Λαμίας. Τρομερό «τελείωμα», άπιαστο σουτ από τον Αργεντινό που εκτός από το γκολ, ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ελίνι Δημούτσος. Αρκετές μάχες στην μεσαία γραμμή, πολύ «βρώμικη» δουλειά και ένα καλό παιχνίδι στο συνολό του από τον έμπειρο μέσο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κίκο Μακέντα. Ο Ιταλός σέντερ φορ ήταν μοιραίος για την ομάδα του, καθώς πέταξε στα σκουπίδια δύο ευκαιρίες από εκείνες που είναι υποχρέωσή του κάθε επιθετικού να τις στέλνει στο πλεκτό. Στο πρώτο ημίχρονο πλάσαρε άουτ και στο δεύτερο έκανε... τσαφ από το ύψος της μικρής περιοχής αν και αμαρκάριστος!

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 93' ο Αργύρης Καμπετσής μετά την εξαιρετική πάσα του Γιόχανσον, βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σαρανόφ στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά έκανε τραγικό τελείωμα και έστειλε την μπάλα άουτ!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ζαχαριάδης απέφυγε το μεγάλο λάθος στην αποψινή αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός ζητά ένα πέναλτι σε τράβηγμα εντός περιοχής στο πρώτο μέρος αλλά δεν υπάρχει κανένα διαφωτιστικό ριπλέι για να δούμε αν υπήρχε κάτι ή όχι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Λαμία νίκησε και πάλι τον Παναθηναϊκός, όπως έκανε πρόσφατα και για το Κύπελλο, πήρε μία τεράστιας σημασίας νίκη χάρη στην γκολάρα του Μπερτόλιο και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής.

Οι «πράσινοι» που είχαν μεγάλες χαμένες ευκαιρίες παρά την μέτρια εμφάνισή τους, παραμένουν χωρίς νίκη το 2019.

ΛΑΜΙΑ (ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ): Σαράνοφ, Αντέντζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Βασιλαντωνόπουλος, Δημούτσος, Μπλάζιτς(35' Μπουλούλης), Τομάς(81' Καρυπίδης), Μπερτόλιο(66' Επστάιν), Καραμάνος, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ): Διούδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Οικονόμου, Γιόχανσον, Κάτσε, Δώνης(78' Βέργος), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης(73' Καμπετσής), Μουνιέ(59' Άλτμαν), Μακέντα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα