Ο έλεγχος των δανεικών της ΑΕΚ και τα πρόσημα

Ο έλεγχος των δανεικών της ΑΕΚ και τα πρόσημα

Δημήτρης Βέργος
Ο έλεγχος των δανεικών της ΑΕΚ και τα πρόσημα

bet365

Το gazzetta.gr τσεκάρει την πορεία των Έκι Πόνσε, Λούκας Μπογέ, Μάριου Οικονόμου και Άλεφ και αυτά που έχουν δώσει στο πρώτο μισό της σεζόν.

Η τακτική της ΑΕΚ με τις μεταγραφές που έχουν τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς κρίνεται ως τώρα επιτυχημένη, αν δει κανείς αυτά που έχουν προσφέρει συνολικά οι παίκτες υπό αυτό το καθεστώς τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα οι δύο πετυχημένοι δανεισμοί του Σέρχιο Αραούχο, ο δανεισμός του Μάρκο Λιβάια την περσινή σεζόν που έκανε την ΑΕΚ να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του από τη Λας Πάλμας, αλλά και αυτός του Παναγιώτη Κονέ, ήταν κινήσεις που βοήθησαν πολύ την ΑΕΚ. Άλλοι πάλι δεν έπιασαν, όπως για παράδειγμα εκείνος του Αρνορ Τρίστασον, αλλά οι κινήσεις αποδείχθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε η συγκεκριμένη μορφή αποτελεί μια... safe επιλογή, από την άποψη ότι στο τέλος της σεζόν ο εκάστοτε σύλλογος από την προσφορά του κάθε ποδοσφαιριστή μπορεί να αποφασίσει με καλύτερα κριτήρια την αγορά του ή όχι.

Η ΑΕΚ ακολούθησε τη συγκεκριμένη μεταγραφική πολιτική και το περσινό καλοκαίρι με τέσσερις παίκτες να έρχονται ως δανεικοί με οψιόν αγοράς. Οι Εζέκιελ Πόνσε, Λούκας Μπογέ, Μάριος Οικονόμου και Άλεφ αποκτήθηκαν ως το τέλος της σεζόν, όταν και η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει το δικαίωμα της οψιόν που διαθέτει. Οι τέσσερις αυτές μεταγραφικές κινήσεις είναι πετυχημένες στο 50% μέχρι στιγμής καθώς τόσο ο Πόνσε, όσο και ο Οικονόμου παίρνουν θετικό πρόσημο. Για τους Μπογέ και Άλεφ ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και θα πρέπει να δείξουν πράγματα ως το τέλος της σεζόν για να αλλάξουν το πρόσημό τους.

Εκι Πόνσε

Τα γκολ του και η συνολική εικόνα του στα παιχνίδια της ΑΕΚ αρκούν για να τον αναδεικνύουν ως την πιο πετυχημένη μεταγραφή των «κιτρινόμαυρων» το καλοκαίρι, παρότι ακόμα βρισκόμαστε στον Ιανουάριο. Τα οκτώ τέρματα που έχει σημειώσει και η ικανότητά του να «μυρίζεται» το γκολ μέσα στην περιοχή τον κάνουν να ξεχωρίζει, ενώ και χωρίς την μπάλα κάνει σημαντική δουλειά μέσα στο γήπεδο, παλεύοντας συνεχώς με τους αντίπαλους αμυντικούς. Η ΑΕΚ θα ήθελε δεδομένα να τον κρατήσει. Η οψιόν είναι υψηλή (6 ή 7 εκατ. ευρώ ανάλογα με το ποσοστό μεταπώλησης, 30% ή 15% αντίστοιχα) από τη Ρόμα, ενώ ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ισπανικούς συλλόγους. Το θέμα είναι τι επιθυμεί ο ίδιος ο Πόνσε, ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και στα 22 του ίσως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ... στενό για εκείνον.

Λούκας Μπογέ

Ο Αργεντινός ήταν άτυχος στο ξεκίνημα της σεζόν καθώς ο τραυματισμός του στην προθέρμανση στο ματς με τη Σέλτικ στη Γλασκώβη τον άφησε πίσω. Ο Μπογέ δούλεψε πολύ για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να επανέλθει, έχοντας προλάβει να δείξει την πλούσια τεχνική του κατάρτιση στο φιλικό με τη Γαλατασαράι τον Ιούλιο. Η επιστροφή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν παίκτη που θα προσφέρει ενέργεια στην ΑΕΚ και θα λύσει τα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη. Στο 4-0 με τον Άρη ήταν εντυπωσιακός, αλλά μετά ήρθε η κατακόρυφη πτώση. Ο Μπογέ πήρε την κατρακύλα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα τον Νοέμβριο και μέχρι και σήμερα δεν δίνει σε καμία περίπτωση όσα περίμενε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και όλοι στην ΑΕΚ, είτε παίζοντας ως αλλαγή, είτε ξεκινώντας στο βασικό σχήμα χωρίς να βγάζει 90λεπτο. Η οψιόν αγοράς του από την Τορίνο ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτή την εικόνα πάντως, ακόμα και μικρότερη να ήταν, και με το πρόσημο μέχρι στιγμής να είναι αρνητικό, οι ενδείξεις για προσπάθεια παραμονής του δεν μπορεί να είναι θετικές.

Μάριος Οικονόμου

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το καλοκαίρι απόρησαν με την κίνηση της ΑΕΚ για τον δανεισμό του Μάριου Οικονόμου από την Μπολόνια, καθώς δεν ήταν ένα στόπερ με ανάλογα χαρακτηριστικά με εκείνα του Όγκνιεν Βράνιες. Ωστόσο, ο Έλληνας στόπερ ήρθε και πραγματοποίησε από το ξεκίνημα ουσιαστικά της σεζόν σταθερές εμφανίσεις, είτε με τον Τσιγκρίνσκι, είτε με τον Λαμπρόπουλο, είτε με τον Τσόσιτς στο δίδυμο στα μετόπισθεν. Το πρόσημο για τον Οικονόμου είναι θετικό και γι' αυτό στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο έχουν βάλει μέσα στις προτεραιότητές τους την αγορά του από την Μπολόνια. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να αποκτήσει από τώρα τον Οικονόμου με ένα ποσό κοντά στην οψιόν του 1 εκατομμυρίου ευρώ με την ιταλική ομάδα να αναμένει άμεσα την κίνηση της Ένωσης καθώς επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της για τη μεταγραφική ενίσχυσή της τον Ιανουάριο.

Άλεφ

Ο Βραζιλιάνος χαφ ήρθε το καλοκαίρι με μεγάλες προσδοκίες από την Μπράγκα, έπειτα από τη σεζόν που είχε πραγματοποιήσει με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Μέχρι στιγμής έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να φανεί πειστικός. Τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά δεν έχει μπορέσει να αποσπάσει θετικό πρόσημο συνολικά, δείχνοντας ότι δυσκολεύεται να σταθεί σε σχήμα με δύο χαφ στην ενδεκάδα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως στο Μόναχο με την Μπάγερν, όπου η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τρία χαφ, ο Άλεφ ήταν διαφορετικός. Το συνολικό πρόσημο για τον Βραζιλιάνο είναι σίγουρα αρνητικό. Η οψιόν του είναι στο 1,8 εκατ. ευρώ, ωστόσο η ως τώρα πορεία του δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα