Ο Μασούρας δεν είναι μόνο εξτρέμ... (pic)

Θοδωρής Βασίλης
Ο Μασούρας δεν είναι μόνο εξτρέμ... (pic)

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης «ακτινογραφεί» την παρουσία του Ελληνα μεσοεπιθετικού στα χρόνια του στον Πανιώνιο κι εξηγεί πως μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό...

Λεβάντε – Χιρόνα με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Πανιώνιος ανακοινώνει την απόκτηση ενός αμούστακου παιδιού από τον Ηλυσιακό. Ο Γιώργος Μασούρας πραγματοποιεί το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του αφού από την Γ' Εθνική βρίσκεται ξαφνικά στα μεγάλα σαλόνια. Ο ίδιος αποφασισμένος να πετύχει βάζει το κεφάλι κάτω και με τις εμφανίσεις του αποτελεί άλλο ένα διαμάντι που εξάγουν οι «κυανέρυθροι».

Χρόνο με το χρόνο ο Μασούρας γίνεται όλο και καλύτερος και φτάνει στο σημείο στην φετινή σεζόν να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των Νεοσμυρνιωτών έχοντας αγωνιστεί από μπακ έως φορ αποδεικνύοντας αυτό που λέμε ότι είναι ένας πασπαρτού παίκτης, και αυτό μόνο καλό είναι για τον Ολυμπιακό.

Παρακολουθώντας κανείς την μέχρι στιγμής παρουσία του 25χρονου εξτρέμ των Πειραιωτών θα διαπιστώσει πως έχει την ευχέρεια να δίνει λύσεις σε πάνω από μία θέσεις – εκτός από την κλασική του αυτή του εξτρέμ. Στον περιορισμένων λύσεων και μικρό ρόστερ του Πανιωνίου ο Μασούρας έκανε τα πάντα και το ματς με τον Παναιτωλικό (3-0 στις 2 Νοεμβρίου) αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα με τον ίδιο να έχει συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του, αλλά με διαφορετικό ρόλο κάθε φορά αποδεικνύοντας ότι δεν ένα απλό εξτρέμ.

Κόντρα στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ερχόμενος από την θέση του αυτή του εξτρέμ βρήκε στόχο μία φορά από στατική φάση παρότι δεν έχει το μπόι των στόπερ, ενώ στη συνέχεια ως οπισθοφύλακας έκανε γρήγορα το πλάγιο για τον Οικονομίδη από όπου προήλθε το δεύτερο γκολ και στα μέσα του δεύτερου μισού ως άλλος κεντρικός χαφ-δημιουργός έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Σπιριντόνοβιτς.

Και μπορεί να είναι η θέση του εξτρέμ η καλή του θέση, αλλά ο Μασούρας έχει αγωνιστεί με απόλυτη επιτυχία και σε άλλες δύο θέσεις, αυτή του εσωτερικού μέσου, αλλά και του δεύτερου επιθετικού είτε δίπλα στον καθαρό σέντερ φορ Ντουρμισάι είτε πίσω του με στόχο να εκμεταλλευτεί τους όποιους κενούς χώρους.

Στα δύο ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ όταν ο Ανιγκό γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 ο Μασούρας κατεβαίνοντας αρκετά στο κέντρο βρέθηκε εσωτερικός μέσος προς την πλευρά του Σπιριντόνοβιτς πιέζοντας στην πρώτη πάσα από την άμυνα προς τον μέσο, ενώ μετά, σε πιο επιθετική διάταξη βρίσκονταν πίσω από τον προωθημένο Ντουρμισάι, με τον Αυστριακό και τον Τσιλούλη στα άκρα. Παράλληλα, όταν σε ματς με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας στη Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος χρειαζόταν το γκολ ανέβαινε δίπλα στον Ντουρμισάι ως δεύτερος φορ σε καθαρό 4-4-2 αφού είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει την οξυδέρκεια να βρίσκεται μέσα στις φάσεις και να τις τελειώνει.

Έτσι, εκτός από την θέση του εξτρέμ εκεί όπου ο Ολυμπιακός αποδεδειγμένα χρειαζόταν έναν ποδοσφαιριστή με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση πχ με τον Ποντένσε ή τον Φετφατζίδη, ένα εξτρέμ δλδ, που να έχει το εύκολο γκολ-κάτι που μπορεί να προσφέρει ο πρώην «κυανέρυθρος», ο Μασούρας μπορεί να παίξει χωρίς μεγάλα προβλήματα στον άξονα, κάτι μεταξύ μεσοεπιθετικού και δεύτερο φορ. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Πειραιώτες αν σκεφτεί κανείς πως εκτός από τον Φορτούνη δεν υπάρχει άλλος παίκτης που μπορεί να παίξει στον άξονα και να δώσει τόσα γκολ αν δει κανείς και τα άλλα χαφ της ομάδας του Μαρτίνς.

Παράλληλα, αν δει κανείς και τις κινήσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο παρατηρεί ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν κρύβεται (δεν ήταν λίγα τα φάουλ που κέρδιζε από τους αντιπάλους του) βγαίνει μπροστά παίρνει πρωτοβουλίες κάτι που σημαίνει ότι με την ορμή που του δίνει η νέα του μεταγραφή θα μπει στην ομάδα με στόχο να δείξει ότι αξίζει τα λεφτά του.

Θα πει κανείς και δικαίως, ότι άλλο Πανιώνιος και άλλο Ολυμπιακός ως προς τις απαιτήσεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί και ούτε μειώνει κάποια από τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά και η γενική εικόνα που βγάζει ο Γιώργος Μασούρας είναι ότι μπορεί να γίνει ένας ποδοσφαιριστής που θα είναι ουσιαστικός και θα δώσει λύσεις σε βασικά θέματα που χρειάζεται λύσεις η ομάδα του Πειραιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα