TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • SUPER LEAGUE
  • LALIGA SANTANDER
  • PREMIER LEAGUE
  • SERIE A
  • BUNDESLIGA
  • LIGUE 1
  • PREMIER LEAGUE
  • SÜPER LIG
  • FA CUP
ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Κόουτς Παντελίδη φτιάξε ομάδα!

Κόουτς Παντελίδη φτιάξε ομάδα!

Κόουτς Παντελίδη φτιάξε ομάδα!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τη νέα ήττα του Αρη και επισημαίνει τα λάθη που έχουν γίνει στην ομάδα.

Αρχικά ξεκαθαρίζω πως η φάση της αποβολής του Κουέστα επηρέασε το δίχως άλλο  την εξέλιξη του παιχνιδιού αλλά το αποτέλεσμα το καθόρισαν εν πολλοίς οι παίκτες του Αρη με την απόδοση τους αλλά και την αγωνιστική τους συμπεριφορά σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με συναρπαστική προσφορά* ημέρας! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Είναι επίσης αδύνατον αν θέλουμε να οδηγηθούμε σε σοβαρά συμπεράσματα  να μην λάβουμε υπόψη το πως οδηγήθηκε η ομάδα του Αρη σε αριθμητικό μειονέκτημα.

Προηγήθηκαν δυο σοβαρά λάθη και τα δυο από αμυντικούς. Ο Δεληζήσης προσπαθεί με επιπόλαιο τρόπο να γυρίσει την μπάλα στον Κουέστα και ο δεύτερος ενώ βλέπει τον επιθετικό να έχει φύγει από τον άξονα και να συγκλίνει στα αριστερά , τον τραβά και τον ανατρέπει.

Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε έλλειψη ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης.

Συγνώμη αλλά πριν από αυτά τα δυο περιστατικά έχουμε σημάδια προειδοποίησης για το τι πρόκειται να επακολουθήσει!

Ο Κουέστα έχει προειδοποιήσει άπαντες ότι διανύει περίοδο σύγχυσης από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο! Δύσκολα ξεχνιέται το παιδαριώδες λάθος στο οποίο υπέπεσε με αποτέλεσμα να καταδικάσει την ομάδα του στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Κάτι ανάλογο επαναλαμβάνει και χθες.

Γιατί με την εμπειρία που τον διακρίνει οφείλει να μετρήσει τις καταστάσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Πως δηλαδή και γκολ να δεχθείς από μια ομάδα μικρότερης δυναμικότητας , έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου να ανακάμψεις και να ανατρέψεις την κατάσταση , Με την προϋπόθεση βέβαια ότι η αριθμητική ισορροπία θα διατηρηθεί.

Μετά λοιπόν την γκάφα στο Περιστέρι καλό θα ήταν να τον κρατήσεις στον πάγκο για ένα παιχνίδι να συνέλθει και να καταλάβει κι αυτός αλλά  και οι υπόλοιποι ότι τα λάθη πληρώνονται όχι μόνο σε ομαδικό επίπεδο αλλά και σε ατομικό.  

Καμία ομάδα δεν την έβλαψε η αυστηρότητα. Το αντίθετο μάλιστα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αποδείχθηκε διδακτική και εξόχως  ευεργετική  για το σύνολο.

Τώρα με δυο στα δυο στις γκάφες τι σκοπεύουν να κάνουν; Να τον αφήσουν να τριτώσει το κακό;

Μετά πόσο ζημιωμένος θα έβγαινε ο Άρης αν ξεκινούσε με τον Αναγνωστόπουλο σε ματς με αντίπαλο τον Παναιτωλικό;

Γιατί την απάντηση στην επιλογή Κουέστα πλέον την γνωρίζουμε όλοι!

Ο Δεληζήσης τώρα πριν το λάθος έχει μπει νευρικά στο παιχνίδι και έχει υποπέσει σε δυο σφάλματα. Το ένα μάλιστα, το πιο σοβαρό, στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ όπου λίγο έλλειψε να στοιχήσει ακριβά!

Δεν θέλω να στοχοποιήσω παίκτες. Άνθρωποι είναι και λογικό να προβούν σε λάθη. Το θέμα είναι ότι οφείλουν να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι ώστε να λειτουργήσουν σωστά για το καλό της ομάδας. Και αυτό δεν είναι μόνο δική τους δουλειά και ευθύνη.

Υπάρχουν αρμόδιοι και επιφορτισμένοι με αυτόν τον ρόλο!

Στον Αρη είναι πλέον σαφές ότι απουσιάζουν αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Το καταμαρτυρούν και όχι μόνο στο χθεσινό παιχνίδι  τόσο τα ατομικά λάθη όσο και τα ομαδικά. Το αποδεικνύει ο τρόπος με τον οποίο δέχεται τα δυο γκολ από στημένες μπάλες.

Ο Άρης σίγουρα έχει αδυναμίες στις γραμμές του. Έχει πρόβλημα συνοχής και συνεργασίας στους  στόπερ, οι ακραίοι του δεν ντουμπλάρουν αυτούς που παίζουν στα φτερά, αδυνατούν επίσης να βγουν σωστά μπροστά, στο κέντρο του λείπει ο καθαρός επιτελικός, στο παιχνίδι του απουσιάζουν οι κάθετες μπαλιές παρόλο που υπάρχουν οι παίκτες που θα τις αξιοποιήσουν, στις οργανωμένες επιθέσεις η αντίπαλη περιοχή δεν γεμίζει από κίτρινες φανέλες και οι σέντρες αποδεικνύονται τις περισσότερες φορές άσκοπές.

Έχει επίσης πρόβλημα φυσικής κατάστασης σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κωνσταντινίδη μετά την αναμέτρηση στο Περιστέρι.  

Με δεδομένο ότι η ποιότητα δεν απουσιάζει όλες αυτές οι αδυναμίες μπορούν σταδιακά να εκλείψουν με μια όμως βασική προϋπόθεση.

H ομάδα να λειτουργήσει ως σύνολο. Ο Αρης να γίνει ομάδα, ΟΜΑΔΑ! Πράγμα που ακόμα δεν έχουμε δει!

Το έχω ξαναγράψει πως δεν είναι εύκολο να φτιάξεις σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα αξιόμαχο σύνολο με 18 νέες προσθήκες.

Θέλει υπομονή, επιμονή μεθοδικότητα και προγραμματισμό. Επιβάλλεται επίσης  να μην βιαστείς να μεγαλώσεις μετά  τις νίκες, ούτε να βιαστείς να φέρεις την καταστροφή μετά τις ήττες.

Επιβάλλεται όμως να ξεκινήσεις κάνοντας τα σωστά βήματα. Και τα σωστά βήματα στον Άρη δεν έχουν γίνει! Οι αρχικές επιτυχίες ξεγέλασαν πολλούς και ιδιαίτερα αυτούς που δεν έπρεπε να ξεγελάσουν .

Δεν γίνεσαι ομάδα από την μια αγωνιστική στην άλλη. Δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αυτό καλείται να πράξει τώρα ο Σάββας Παντελίδης. Ομάδα με αρχή μέση και τέλος στην οποία θα κυριαρχεί όχι μόνο το ταλέντο των παικτών αλλά  η νοοτροπία του αλτρουισμού και της ομαδικότητας. Μέσα από την σωστή λειτουργία του συνόλου θα ξεπηδήσει η αυτοπεποίθηση και η αυτοσυγκέντρωση  θα φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο Αρης θα συνεχίσει να εμφανίζεται μια του ύψους και μια του βάθους ανεξάρτητα μάλιστα και από τις όποιες μεταγραφικές ενισχύσεις.    

Στην ερώτηση μπορεί ο Αρης να λειτουργήσει ως σύνολο ώστε να φτάσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο καλείται να απαντήσει ο κόουτς Παντελίδης και όχι ο Γκάμα, ο Γκαρσία, ο Ματίγια ή ο Γιουνές από μόνοι τους!

Best of internet