Πολλή δουλειά ακόμα, βελτίωση παντού! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Πολλή δουλειά ακόμα, βελτίωση παντού! (pics)

bet365

Ο Πανιώνιος έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό στο πρώτο ματς του Άκη Μάντζιου και το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι χρειάζεται πολλή δουλειά.
Ο Άλμπεργκ στις καθυστερήσεις με ένα μακρινό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού και γλιτώνει τον Πανιώνιο από μια απρόσμενη ήττα στη Νέα Σμύρνη. Η αλήθεια είναι ότι το 1-1 αδικεί τους «κυανέρυθρους» αφού το ματς είναι μαγική εικόνα με τον Γιώργο Μασούρα να σημαδεύει δύο φορές το δοκάρι και τον Σπιριντόνοβιτς να έχει τρία τετ α τετ που θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο της ομάδας.
Παράλληλα, η ανατροπή του Οικονομιδή εντός περιοχής που έγινε φάουλ σε μια ξεκάθαρη φάση πέναλτι κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν ακόμα στο 0-0 ήταν ένας επιπλέον παράγοντας που το ματς δεν κατέληξε στον Πανιώνιο. Την ίδια ώρα βλέποντας την πρεμιέρα του Άκη Μάντζιου και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο 49χρονος τεχνικός θα πρέπει να σηκώσει μανίκια γιατί έχει πολλή δουλειά μπροστά του.



Η αλήθεια είναι ότι το πέρασμα του Ζοσέ Ανιγκό από τον Πανιώνιο γρήγορα θα ξεχαστεί, αφού με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν κατάφερε να δείξει την ίδια καλή εικόνα που είχε στον Λεβαδειακό, αλλά κυρίως να εμφανίσει ένα δείγμα της φιλοσοφίας του, της δουλειάς του.
Ο Γάλλος τεχνικός πίστεψε ότι με την ίδια νοοτροπία και την ίδια λογική της Λιβαδειάς θα έχει την ίδια εικόνα και στην Πλατεία. Κ άτι που εκ προοιμίου έδειχνε χαμένη υπόθεση. Η αλλαγή της φιλοσοφίας στις μεταγραφές με τους πολλούς ξένους από τις χαμηλές κατηγορίες της Γαλλίας παίκτες-στοιχήματα, με τον κίνδυνο της μη προσαρμογής να ελλοχεύει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στον Πανιώνιο. Με εξαίρεση τον Κεϊτά, και ίσως τον Σίντι Αλι (αν και για να κριθεί θα πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να σχηματιστεί εικόνα μέσα από μια σειρά αγώνων) καμία από τις άλλες επιλογές του Ανιγκό δεν κατάφεραν να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας.
Οι εμμονές του Γάλλου τεχνικού ο οποίος στηριζόταν αποκλειστικά σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών είχε ως αποτέλεσμα να «αχρηστεύσει» το υπόλοιπο ρόστερ αφού υπήρχαν περιπτώσεις που δεν τους έβλεπε καν παρότι υπήρχαν απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πως χειρίστηκε το θέμα του αριστερού μπακ με τον τραυματισμό του Κότσιτς με τον Ανιγκό να μην βλέπει καν τον Σαραμαντά προτιμώντας τον Παπαγεωργίου ο οποίος όμως δεν είναι η θέση του (δεξί μπακ είναι ο άλλοτε άσος του Πανθρακικού).
Την ίδια ώρα η τεχνική ηγεσία δεν έδειχνε ζεστή να χτίσει κάτι καινούργιο και καλό στον Πανιώνιο, όπως φάνηκε από τις δύο μεγάλες άδειες που είχε δώσει στους ποδοσφαιριστές (μία στην διακοπή του Νοεμβρίου με τις υποχρεώσεις της Εθνικής και η άλλη τώρα ενόψει εορτών όπου η άδεια έφτανε σχεδόν σε διπλάσιο αριθμό ημερών) με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικός χρόνος για να μπορέσει ο Ανιγκό να δουλέψει με τους νέους παίκτες ώστε να μπορέσει να αποκτήσει η ομάδα μια ταυτότητα.
Τέλος, η προπόνηση αλλά και ο τρόπος προσέγγισης του αντιπάλου εκ μέρους του Ανιγκό έδειχνε πολλές φορές ένα ύφος μπλαζέ το οποίο μπορεί και να προερχόταν από το γεγονός πως στο παρελθόν είχε βρεθεί στους πάγκους των Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν, που αποτελούν μεγαλύτερα μεγέθη από τον Πανιώνιο, με αποτέλεσμα ο Ανιγκό να πίστευε ότι κάνοντας τα βασικά θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα, κάτι που όμως δεν ισχύει σε καμία επαγγελματική ομάδα.
Όλα αυτά όπως είναι λογικό να έχουν επιπτώσεις στην ομάδα και φάνηκε κόντρα στον Λεβαδειακό με τα νεκρά διαστήματα ειδικά στο χώρο του κέντρου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στην φάση του γκολ της ομάδας του Σανίνο όπου η αμυντική αντίδραση της ομάδας δεν ήταν και η καλύτερη, ο Σαραμαντάς πχ. θα μπορούσε να την είχε τελειώσει με ένα φάουλ στο χώρο του πριν ο Ιωαννίδης μπει στην περιοχή και σκοράρει. Και η αντίδραση του Σαραμαντά είναι ξεκάθαρα θέμα μη αγωνιστικού ρυθμού, αφού πολλές φορές ήταν εκτός αποστολής.
Τα θέματα δείχνουν ότι η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά και το καλό είναι ότι ακολουθεί διακοπή για τις γιορτές ώστε ο Μάντζιος να δουλέψει πάνω σε αρκετές αδυναμίες. Ο έμπειρος τεχνικός τα έχει διαπιστώσει όλα αυτά και ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει σε πράγματα που χρειάζονται βελτίωση.
Το πρώτο πράγμα που θα δούμε είναι μια αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού με ποδοσφαιριστές που ήταν πλάνων της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας να παίρνουν ευκαιρίες για να διαπιστώσει το τεχνικό τιμ αν αξίζουν να έχουν θέση στο ρόστερ. Ήδη Άλμπεργκ και Σαραμαντάς πήραν χρόνο συμμετοχής, ενώ θα παίρνει και ο Σίντι Αλι, ενώ ετοιμάζονται σιγά σιγά και οι Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Μακρύλλος παίκτες που δεν τους έβλεπε καν ο Ζοσέ Ανιγκό.
Την ίδια ώρα η προπόνηση έχει επικεντρωθεί στο τακτικό κομμάτι, εκεί όπου ο Πανιώνιος έδειχνε να μην έχει ένα πλάνο να είναι ιδιαίτερα προβλέψιμος και να στηρίζεται περισσότερο στην ατομική προσπάθεια και ποιότητα ορισμένων παικτών όπως οι Σπιριντόνοβιτς και Μασούρας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στο αμυντικό κομμάτι και συγκεκριμένα την αμυντική λειτουργία εκεί όπου είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τον «Ιστορικό» να δέχεται πολύ εύκολα φάσεις τόσο από ατομικά λάθη των παικτών του όσο και από οργανωμένες επιθέσεις των αντιπάλων, αλλά και από τα στημένα.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Μάντζιος έχει πολλή δουλειά μπροστά του ειδικά αν τελικά η ομάδα δεν καταφέρει να κάνει και μεταγραφές τον Ιανουάριο, ώστε ο Πανιώνιος να δείξει μια καλύτερη εικόνα η οποία θα ικανοποιεί διοίκηση και το φίλαθλο κοινό της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα