Οι νέοι πρωταγωνιστές του ΟΦΗ

Οι νέοι πρωταγωνιστές του ΟΦΗ

Δημήτρης Ρούσσος
Οι νέοι πρωταγωνιστές του ΟΦΗ

bet365

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία απέναντι στον Παναθηναϊκό, «βρίσκοντας» γκολ από τρεις παίκτες που δεν είχαν σκοράρει φέτος και το έκαναν την κατάλληλη στιγμή.

Πανιώνιος – Λεβαδειακός με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ούτε τα αποτελέσματα ήταν καλά, ούτε η επιθετική παραγωγή. Συνολικά η πορεία του ΟΦΗ ως το πρωί της Κυριακής (09/12) ήταν γεμάτη ερωτήματα. Αν μπορεί να σκοράρει περισσότερο, αν αμυντικά μπορεί να αισθανθεί περισσότερο ασφαλής, αν μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες.

Ύστερα… ήρθε ο Παναθηναϊκός! Σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ, που ευτύχησε να δει στον πρώτο γύρο όλους τους «μεγάλους» να το επισκέπτονται (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης), το «τριφύλλι» γνώρισε την ήττα, με τους Κρητικούς να αποδίδουν καλύτερα από κάθε άλλο παιχνίδι μέσα στη σεζόν και να αναδεικνύει νέους «ήρωες».

ΤΡΕΙΣ ΣΚΟΡΕΡ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Τα γκολ των Δεληγιαννίδη, Πλατέλλα και Κοροβέση χάρισαν μια μεγάλη νίκη στον ΟΦΗ, με τους οπαδούς του να πανηγυρίζουν γκολ των συγκεκριμένων για πρώτη φορά στη φετινή Super League!

Μέχρι τώρα «δράστες» για τους Ομιλίτες ήταν ο Χουάν Νέιρα (3) και οι Γιάννης Ποτουρίδης, Ισμαέλ Σασί, Μανώλης Παπαστεριανός, Χρήστος Αραβίδης και Πατρίκ Βουό (1). Κόντρα στους «πράσινους», την… μπέρτα φόρεσαν οι δυο πλάγιοι μπακ και ο εξτρέμ των γηπεδούχων, που εκτέλεσαν συνολικά κατά γράμμα τις οδηγίες του Νίκου Παπαδόπουλου κι ευτύχησαν να πανηγυρίσουν.

Με δεδομένες τις απουσίες για ένα ακόμα παιχνίδι, όπου ο Νέιρα ήταν στον πάγκο, αλλά ανέτοιμος, ο Παπαστεριανός επηρεασμένος από την πολυήμερη απουσία του και ο Αραβίδης εκτός αποστολής, καθώς και με δεδομένη τη συνολική δυστοκία, ήταν παραπάνω από πολύτιμη η συνεισφορά των «φρέσκων» σκόρερ στην προσπάθεια της ομάδας τους.

ΕΝΝΙΑ ΓΚΟΛ ΩΣ ΤΩΡΑ, ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο ΟΦΗ μετρούσε 9 γκολ σε 12 αγωνιστικές και απέναντί του πέτυχε τρία. Αυτό καταδεικνύει τόσο την αμυντική ανεπάρκεια της ομάδας του Δώνη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο και την αποτελεσματικότητα εκείνης του Παπαδόπουλου, που κατέγραψε εννέα τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι, περισσότερες απ’ όσες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (6), στον Άρη (5), στον Λεβαδειακό (6), δηλαδή αγώνες που προηγήθηκαν, καθώς και από τον φετινό του μέσο όρο (7.5).

Παράλληλα, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό παθητικό, αφού μέχρι τώρα μετρούσε αντίστοιχα 9 γκολ σε 12 αγώνες, ενώ μόνο ο ΠΑΟΚ (16) και ο Ολυμπιακός (21) δημιούργησαν περισσότερες τελικές στην εστία του Διούδη!

Κυριότερο ωστόσο χαρακτηριστικό και κοινό σημείο των τριών γκολ της Κυριακής είναι το γεγονός πως όλα ήρθαν από ριμπάουντ στην επίθεση. Ο Δεληγιαννίδης, που εκματαλλεύεται την κεφαλιά-πάσα του Βουό μετά το κακό διώξιμο του Κολοβέτσιου, ο Πλατέλλας, που βρήκε χώρο μετά την αδράνεια της άμυνας, ξανά από ασταθή κεφαλιά του Έλληνα στόπερ, καθώς και ο Κοροβέσης, που σουτάρει μετά το λάθος του Μαυρομμάτη, βρίσκονται στη σωστή θέση για να απειλήσουν μετά τα διωξίματα της πράσινης άμυνας.

Συνολικά οι «μελανόλευκοι» έκαναν ακριβώς όσα έπρεπε, για πρώτη φορά με τέτοια ένταση και για τόση ώρα στο φετινό πρωτάθλημα. Δίχως να αφήσουν περιθώρια στον ούτως ή άλλως κακό Παναθηναϊκό, τον ανάγκασαν σε 48 λάθη, έκαναν 29 κλεψίματα και σκόραραν περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος.

Αυτός είναι και ο «δρόμος» που φαίνεται πως θα χρειαστεί να περπατήσει φέτος ο ΟΦΗ. Δεδομένου ότι δεν έχει στο ρόστερ του χαρισματικούς σκόρερ των 10 γκολ ανά σεζόν και με δεδομένα τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχει κληθεί να ξεπεράσει ως τώρα, το νεύρο στο παιχνίδι και οι «μάχες» σε κάθε φάση θα του δώσουν και τα περιθώρια να ψάξει μεγάλες νίκες. Αυτή κόντρα στο «τριφύλλι» ήταν τέτοια, ικανή να αντιστρέψει το κλίμα και να «γυρίσει» τη σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα