Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

bet365

Ο Φερνάντες στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη (1-0) στον Αστέρα Τρίπολης απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα! Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα οι Γιαννιώτες, με τον Παπαδόπουλο και την... αστοχία να τους κρατούν στο μηδέν.
Στην μπάλα για να κερδίσεις θα πρέπει να βάλεις γκολ και σήμερα ο ΠΑΣ πήρε ένα γερό «μάθημα» , καθώς στο πρώτο ημίχρονο «κυριάρχησε», απώλεσε ευκαιρίες, αλλά ο Αστέρας στο δεύτερο μισό διόρθωσε τα κακώς του κείμενα και με γκολ του Φερνάντεζ στο 90', πήρε τη νίκη με 1-0. Ετσι συνέχισε με το απόλυτο έχοντας τον Παράσχο στον πάγκο του (3χ3), ενώ κράτησε τους Γιαννιώτες χαμηλά.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 3-6-1, καθώς ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Πασαλίδης, Βλάχος, Ανχελ Μαρτίνεζ στα στόπερ, ο Κώτσιρας δεξιός μπακ-χαφ, ο Κυριακόπουλος αριστερός, οι Μουνάφο, Βαλιέντε στον άξονα και οι Καλτσάς, Τόνσο πίσω από τον προωθημένο Μανιά.
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η διάταξή του ήταν άκρως «πειραματική» και υπήρχαν 4 μπακ ή μπακ-χαφ (Βλάχος, Ανχελ Μαρτίνεζ, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος).
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-1-3-2 και είχαν τον Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολόπουλο, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Μπουκουβάλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Σιόντη «κόφτη», τον Γιάκο «οργανωτή», τους Νικολιά, Ξύδα στα άκρα και τους Κριζμάν, Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΣ, ο οποίος μέχρι το 25' ήταν «κυρίαρχος» και έκτοτε διατηρούσε τον έλεγχο. Σε αυτό το διάστημα οι τελικές ήταν μεν 5-4 υπέρ των Αρκάδων, αλλά καμία τους δεν χαρακτηρίζεται ευκαιρία, καθώς αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ κυρίως με τον Κώτσιρα. Αντίθετα οι Γιαννιώτες πατούσαν με ευκολία στα καρέ του Αστέρα, δημιουργούσαν με τους Μπουκουβάλα, Αποστολόπουλο από τα άκρα, είχαν τον Κριζμάν ως περιφερειακό σε πολύ καλή ημέρα, αλλά... έπεσαν πάνω στον Παπαδόπουλο. Ο γκολκίπερ των Αρκάδων αντέδρασε σωστά στην εξ' επαφής προβολή του Κροάτη στο 8' και στο τετ α τετ με τον Αθανασιάδη στο 41' (ύστερα από κάθετη του Κριζμάν), ενώ ο Κλάους στο 14' και ο Κριζμάν (ξανά!) στο 17' αστόχησαν από καλή θέση μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Ομως δίχτυα δεν βγήκαν και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο μισό η εικόνα του αγώνα άλλαξε, καθώς μέχρι το 60' ναι μεν ο Αστέρας δεν απειλούσε εκ νέου (εξαίρεση μία φάση με τον Μανιά όπου η μπάλα κόντραρε και τους «στρώθηκε» σε καλή θέση), αλλά την ίδια στιγμή παρουσιάζονταν βελτιωμένος ανασταλτικά. Κάπου εκεί και με την είσοδο του Φερνάντερζ «γύρισε» το σύστημά του σε 4-2-3-1 και οι γηπεδούχοι άρχισαν να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ του Βελλίδη. Πλέον εκείνοι έδειχναν πιο απειλητικοί και με τον Κώτσιρα στο 65' «άγγιξαν» το γκολ. Ο ΠΑΣ έδειχνε να έχει πια περισσότερο «μυαλό» στην άμυνα, περίμενε να βγει στην κόντρα και μετά το 85' οι Αρκάδες έπαιξαν φουλ επίθεση (4-4-2 σε «ρόμβο»). Τελικά δικαιώθηκαν στο 90', όπου ο Φερνάντεζ σκόραρε με ωραίο σουτ, ενώ το «μισό» γκολ ανήκει στον Καλτσά που έκανε εξαιρετική σέντρα.

MVP: Ο Παπαδόπουλος. Ο πορτιέρε του Αστέρα «κράτησε» όρθια την ομάδα του σε τρεις «καθαρές» φάσεις των γηπεδούχων με τους Κριζμάν (8', 75') και Αθανασιάδη (41') και ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 0-0. Συνέβαλε τα μέγιστα για τη νίκη τους.

Στο ύψος του: Ο Κριζμάν. Αν ο Κροάτης έβγαινε μόνος του και τα έχανε θα μπορούσε να ήταν κακός ή μοιραίος. Ομως ταλαιπώρησε πάρα πολύ την άμυνα του Αστέρα, στο 8' και το 75' «έπεσε» πάνω στον Παπαδόπουλο, στο 17' το διαγώνιο σουτ του πέρασε λίγο άουτ, στο 41' έβγαλε τον Αθανασιάδη τετ α τετ, ενώ είχε ακόμη 2-3 πολύ καλές παράλληλες μεταβιβάσεις όταν «τραβιόνταν» στα άκρα. Πολύ καλό ματς από τον Κροάτη, έστω και αν η ομάδα του έχασε. Λόγω σέντρας στη φάση γκολ του, στους κορυφαίους του αγώνα συγκαταλέγεται και ο Καλτσάς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαρτίνεζ. Μέχρι το 60' ήταν ο αριστερός στόπερ στην τριάδα του Αστέρα, αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο είχε πάρα μα πάρα πολλά προβλήματα. Μετά πέρασε στη φυσική του θέση (αριστερός οπισθοφύλακας) και βελτιώθηκε, αλλά η κακή του βραδιά δεν στοίχισε στους Αρκάδες... ελέω Παπαδόπουλου, κατά πρώτο λόγο.

Η «γκάφα»: Ο ΠΑΣ «εγκλωβίστηκε» μόλις στο 60' ο Αστέρας άλλαξε σχηματισμό (4-2-3-1 από 3-6-1) και ξαφνικά «κατέβασε» ταχύτητα. Σα να μην κατάλαβε τι συνέβη.

Το «στραγάλι»: Το ματς είχε μία «δύσκολη» φάση, το ακυρωθέν γκολ του Δουβίκα στο 87', όπου καταλογίστηκε φάουλ του νεαρού φορ επί του Μπουκουβάλα. Ο Κομίνης φαίνεται πως αποφάνθηκε σωστά.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Στην μπάλα δεν βγάζεις άκρη με τους αριθμούς, ενώ φυσικά και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Π.χ. οι τελικές στο πρώτο ημίχρονο ήταν 5-4 υπέρ του Αστέρα, αλλά ο ΠΑΣ είχε 4 «καθαρές» ευκαιρίες και οι γηπεδούχοι σουτ που πέρασαν πολύ άουτ. Από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που έκαναν, «ίσχυσε» ο... νόμος του ποδοσφαίρου που αναφέρει πως όποιος «χάνει» γκολ το δέχεται. Πάντως μετά το 60' οι γηπεδούχοι ήταν και καλύτεροι.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (85' Δουβίκας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεζ, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (60' Φερνάντεςζ), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς (90'+2' Μπελόκ).
ΠΑΣ (Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (63' Παμλίδης), Μπουκουβάλας, Κριζμάν, Ξυδάς (88' Μυστακίδης), Σιόντης (83' Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα