Η «τετράδα» που άλλαξε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Γιώργος Ντυμένος
Η «τετράδα» που άλλαξε τον ΠΑΣ Γιάννινα

bet365

Μετά την τελευταία διακοπή ο «Αγιαξ της Ηπείρου» παίζει στα μετόπισθεν με τους Μπουκουβάλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Αποστολόπουλο και η διαφορά είναι... εμφανής.

Ο ΠΑΣ από την αρχή της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από πολλά προβλήματα τραυματισμών και γενικότερα απουσιών, κάτι που «ανάγκασε» τον Γιάννη Πετράκη να προχωρά συχνά πυκνά σε αλλαγή σχηματισμού. Ετσι τον έχουμε δει με 4-4-2, 4-3-3, 3-4-3 αλλά και 3-5-2, κάτι που αποτυπώνει και στα συνεχή «μπες-βγες» στο αρχικό του σχήμα.

Μετά την τελευταία διακοπή καθιέρωσε το 4-3-3 και στην άμυνα κόντρα σε Λεβαδειακό και ΟΦΗ ξεκίνησαν οι Αποστολόπουλος (δεξί μπακ), Μπουκουβάλας (αριστερό), Τζημόπουλος, Μιχαήλ (στόπερ). Οι τρεις τελευταίοι λογίζονται ως ανασταλτικές του «κολώνες», ενώ ο πρώτος από πέρσι μετρά πολλές συμμετοχές. Επειδή μάλιστα οι Τσικάρσκι, Κακούμπα μέχρι στιγμής δεν έχουν «πείσει» - ιδιαίτερα ο δεύτερος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι - ο «Μπούκου» παίζει με ανάποδο πόδι στα αριστερά, όπου και λόγω ποιότητας δεν έχει θέμα.

Η διαφορά είναι άκρως εντυπωσιακή. Ξέχωρα από το γεγονός πως σε αυτά τα δύο παιχνίδια η εστία του «Αγιαξ της Ηπείρου» παραβιάστηκε μόνο μία φορά και αυτό από στατική φάση (με τον ΟΦΗ όπου μάλιστα δεν υπήρξε παράβαση στη φάση που υποδείχθηκε το φάουλ, απ' όπου προήλθε το γκολ), τα καρέ του δέχθηκαν αθροιστικά μόλις 12 τελικές, εκ των οποίων μόνο οι 5 μέσα από το «κουτί» του Βελλίδη. Με τους Κρητικούς φτάσαμε στο 83' ώστε ο Πλατέλλας να βγάλει τελική από τα καρέ του (οι άλλες 4 από τις συνολικά 5 που έκαναν οι φιλοξενούμενοι ήταν εκτός αυτών), ενώ κόντρα στους Βοιωτούς η αναλογία ήταν 4-3, εκ των οποίων οι δύο προέρχονταν από τον Ζησόπουλου σε στημένη μπάλα (μεταξύ άλλων δοκάρι στο 80').

Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα με την συγκεκριμένη τετράδα στα Γιάννινα έχουν «δέσει» πίσω, αφού ας μην ξεχνάμε πως οι τέσσερίς τους γνωρίζονται πολύ καλά και παίζουν μαζί για χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα