Ο «μάγος» Ποντένσε και τα... δώρα του! (pics)

Ο «μάγος» Ποντένσε και τα... δώρα του! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ο «μάγος» Ποντένσε και τα... δώρα του! (pics)

bet365

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν ένας από τους πλέον βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός... ξεκλείδωσε την άμυνα της ομάδας του Παναιτωλικού. Γιατί το 2ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα μπορεί να τον «απογειώσει».
Ο γεννημένος το 1995 εξτρέμ μπορεί να βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και τα 65 εκατοστά ωστόσο κατά διαστήματα έχει δείξει πως ίσως και να είναι ο κορυφαίος στην θέση του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ποντένσε έχει σχεδόν όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου παίκτη. Από αντοχές, τρεξίματα, πίεση, τεχνική κατάρτιση αλλά και δυνατότητα να δημιουργεί φάσεις με κάθε τρόπο. Τι του λείπει; Ότι λείπει στους πιο περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες του Ολυμπιακού φέτος. Το εύκολο γκολ. Ακόμα και έτσι πάντως ο Πορτογάλος άσος έχει την πιο καλή αναλογία τερμάτων με τελικές στο πρωτάθλημα από τους άλλους επιθετικογενεις παίκτες των Πειραιωτών, έχοντας σκοράρει 2 τέρματα σε 16 τελικές, που... μεταφράζεται σε 1 γκολ ανά 8 τελικές. Σε έναν... μαραθώνιο όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν.
Πόσο μάλλον όταν είναι τόσο ποιοτικοί όπως ο Ντάνιελ Ποντένσε, τον οποίο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να ξεπεράσει το εντός έδρας εμπόδιο του Παναιτωλικού, της ομάδας που κέρδισε πρόσφατα την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Ο Ποντένσε ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα και εκτός από το γκολ του στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έβγαλε αρκετές ακόμα φάσεις για γκολ και ενώ και ο ίδιος είχε σουτ προς την εστία για γκολ. Με αυτά και με αυτά βοήθησε δραστικά την ομάδα του να πάρει μία κομβική νίκη. Το γκολ αυτό δε επειδή είναι το 2ο φετινό του στην Super League μπορεί να κάνει τον Πορτογάλο να... ξεμπουκώσει, να τονώσει και άλλο την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του και να βρει στην συνέχεια και άλλα τέρματα για την ομάδα του σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο πρώην άσος της Σπόρτινγκ βέβαια έχει και ένα... μείον σε σχέση με αρκετούς συμπαίκτες του. Παίζει πολύ και παίζει συνέχεια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο και σίγουρα τον επηρεάζει και γι' αυτό έχει και σκαμπανεβάσματα. Ο «Μάγος» Ποντένσε πάντως έδειξε και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό πως έχει ακόμα να προσφέρει αρκετά... δώρα για την ομάδα του. Από στατιστικής πλευράς ο Ντάνιελ Ποντένσε έχει 2 γκολ και 1 ασίστ σε 11 αγώνες στην φετινή Super League και ακόμα 9 κλεψίματα, 1 επέμβαση και 23 φάουλ υπέρ. Ο Ποντένσε έχει προσφέρει δημιουργικά και επιθετικά και στην Ευρώπη βέβαια. Δείτε στην Gallery φωτό με τα στατιστικά του φέτος στο πρωτάθλημα:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα