Α.Ε.Κ. ολέ - ολέ Λιβάια και... Κονέ!

Α.Ε.Κ. ολέ - ολέ Λιβάια και... Κονέ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Α.Ε.Κ. ολέ - ολέ Λιβάια και... Κονέ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον καλό μήνα που ξεκίνησε έπειτα από τη μαυρίλα του Νοεμβρίου, τα θετικά και τα αρνητικά της νίκης με την Ξάνθη και έχει ένα υστερόγραφο...

Έφυγες και να μην ξανάρθεις Νοέμβριε... Καλό μήνα σας εύχομαι, τον πιο όμορφο κατά την προσωπική μου εκτίμηση στη διάρκεια μιας χρονιάς (λόγω της πιο όμορφης και δύσκολης γιορτής των Χριστουγέννων), όπως και να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα. Στην ΑΕΚ ξεκίνησε αυτός ο μήνας, ο Δεκέμβριος ντε, όπως ακριβώς έπρεπε αφού συνδυάστηκε με την επιστροφή της πρωταθλήτριας στις νίκες. Ο προηγούμενος μήνας αποδείχτηκε καταστροφικός για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και για πολλά πρόσωπα ξεχωριστά, ανάμεσά τους και αυτό του προπονητή και των συνεργατών του...

Όπως και να 'χει ας ευχηθούμε ότι αυτός ο μήνας που ξεκίνησε να είναι για την Ένωση το ακριβώς αντίθετο από αυτόν που προηγήθηκε και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως όμως στο αγωνιστικό αφού αυτό αρκεί για να αλλάξει και η κατάσταση και να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί στο υπόλοιπο της σεζόν που έχει μπόλικο δρόμο ακόμη. Μια νίκη ήταν αρκετή για να επιστρέψει η ομάδα και πάλι στην 4αδα και τώρα πρέπει να πάει έως και τη διακοπή για τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου ΜΟΝΟ με νίκες. Αυτό είναι απαραίτητο όσο και η άμεση ενίσχυση του club στο χώρο της μεσαίας γραμμής με έναν (τουλάχιστον) ποδοσφαιριστή που θα είναι σημείο αναφοράς (και δεν θα κάνει απλά τη διαφορά), αλλά και με έναν ακραίο μεσοεποθετικό.

Έχουμε καιρό να τα πούμε αυτά και να τα αναλύσουμε όλα. Τώρα το σωστό είναι να εστιάσουμε στον αγώνα με την Ξάνθη και την επιστροφή στις νίκες. Το 'χουμε ανάγκη και εμείς όσο ακριβώς το είχε και η ΑΕΚ αφού δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να εστιάσουμε σε αγωνιστική επιτυχία της πρωταθλήτριας το πολύ πρόσφατο προηγούμενο διάστημα. Το θέμα είναι αυτή η εικόνα και το αποτέλεσμα να έχουν συνέχεια για τους «κιτρινόμαυρους» με συνεχή βελτίωση της απόδοσης, να φτάσει να μεγαλώσει το διάστημα της εικόνας που είχε στο δεύτερο 45λεπτο και ήταν πολύ καλό και δυνατό. Διαφορετικά θα μιλάμε για την... πορδή του πεθαμένου.

Η ομάδα χρειάζεται ένα νικηφόρο σερί για να βρουν όλοι στο εσωτερικό της αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη. Να επιστρέψει στα αποδυτήρια το καλό και ευχάριστο κλίμα που προσφέρουν μόνο οι νίκες και οι επιτυχίες. Απαιτείται για να απογειωθεί η ψυχολογία αφού είναι τα πάντα στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Έναν κακό μήνα είναι λογικό να έχουν όλοι... Η ΑΕΚ είχε και την ατυχία σ' αυτό το διάστημα να μην έχει καθόλου τη τύχη με το μέρος της σε ματς όπως αυτό με τον Ατρόμητο που σημείωνα ότι ήταν η χειρότερη ομάδα που πέρασε από το ΟΑΚΑ σε επίπεδο εικόνας και κάποιοι ελέω 0-2 από τύχη και μόνο έλεγαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο (τα επόμενα αποτελέσματα και κυρίως αυτό με τον Απόλλωνα και η εικόνα τους είναι η μεγάλη αλήθεια).

Στα ματς με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό το αγωνιστικό... έκτρωμα της πρωταθλήτριας δεν μπορούσε να ζητάει τίποτα παραπάνω από έναν βαθμό ο οποίος ήταν υπερβολικός αφού (και) η ομάδα του Δώνη (όπως του Δέλλα) άξιζε τη νίκη σε βάρος της ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο η Ένωση αφού (και) ο ΠΑΟΚ είχε κάκιστα ματς αλλά δεν το πλήρωσε, και ο Ολυμπιακός, και ο Ατρόμητος... Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όμως για να αποδειχθεί ότι για την ομάδα του Ουζουνίδη όλα στράβωσαν σε έναν κακό μήνα και λόγω τύχης σε κάποια παιχνίδια, θα πρέπει να 'χει συνέχεια η νίκη με αντίπαλο την Ξάνθη.

Μια νίκη που ήρθε χάρη στο δεύτερο 45λεπτο και το γκολ στο πρώτο μισό της αναμέτρησης από τον killer της ομάδας, τον Εζεκίελ Πόνσε... Μέσα στο κουτί, στο χώρο που πρέπει να δράσει ένας φορ, ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ δείχνει τεράστια ικανότητα στην αντίληψη και την αποτελεσματικότητα. Έφτασε ήδη τα έξι τέρματα και συνεχίζει τη στιγμή που προσωπικά θεωρώ πως είναι ο κορυφαίος της πρωταθλήτριας (μαζί με Χουλτ) σε όλα τα ματς του Champions League με την εικόνα του και τη συμμετοχή του σε κάθε αναμέτρηση.

Ήταν, όμως, ένα τρίποντο που ήρθε κυρίως χάρη στην εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο μετά την είσοδο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα: του Μάρκο Λιβάια. Όχι φέτος, από πέρυσι, αφού τη σεζόν που διανύουμε δεν έχει κάνει ούτε το ένα τρίτο από όσα έδωσε πέρυσι και το αναγνώρισε άλλωστε ο ίδιος με δηλώσεις που αναδεικνύουν και την προσωπικότητά του (δυστυχώς λείπουν τόσο δυνατές και ισχυρές από τη φετινή ΑΕΚ). Όμως ο... κανονικός Λιβάια δεν βλέπει κανέναν και όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο το καταλαβαίνουν και ας είναι οπαδοί άλλης ομάδας. Εκανε τα πάντα από όταν μπήκε και μετά...

Κερασάκι στην τούρτα της απόδοσής του το γκολ που σημειώνει. Σε όλα τέλειο και είναι η συνέχεια ενός γυριστού που βγάζει ο αντίπαλος γκολκίπερ, ενός δοκαριού και μιας παρουσίας που είχε να κάνει με ομαδικό τρόπο παιχνιδιού και δεν αφορούσε το ατομικό, το ''εγώ'' ενός ποδοσφαιριστή.

Σημαντική προσφορά σε επίπεδο απόδοσης στον αγώνα με την Ξάνθη είχαν και οι Κλωναρίδης, πολύ καλό ματς, Άλεφ. Καλό παιχνίδι κι από τους δυο όπως και από τον Νίκλας Χουλτ ο οποίος είναι μόνιμα πλέον στους διακριθέντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Χρήστου Αλμπάνη που κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί ενώ έχει επιστρέψει τόσο καιρό δεν είχε πάρει ευκαιρίες με δεδομένο ότι ΟΛΟΙ το προηγούμενο διάστημα ήταν σε -τουλάχιστον- κακή εποχή, κακό μήνα... Έπρεπε να σκοράρει στη φάση που βγαίνει με υπέροχη κίνηση στο τετ α τετ, αλλά δικαιολογείται κιόλας όταν μιλάμε για την πρώτη του -επί της ουσίας- συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Υπάρχουν όμως και αρνητικά. Όπως η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο που ήταν μετά το γκολ κακή. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο το κάκιστο ματς του Μπακάκη, που δεν ευθύνεται αφού ο προπονητής του έχει ξεχάσει τον Γκάλο λες και πρόκειται για τον χειρότερο ποδοσφαιριστή και για το μέτριο έως κακό παιχνίδι και πάλι του Μάνταλου. Αυτό εννοώ πολλές φορές όταν γράφω «κακή διαχείριση» από Ουζουνίδη και συνεργάτες. Χρειάζεται ξεκούραση ο διεθνής δεξιός μπακ όπως και το ίδιο ισχύει με τον Μάνταλο αφού πνευματικά και ψυχολογικά δεν είναι καλά κανείς απ' τους δυο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους βλέπουμε να κάνουν μέτρια έως άσχημα ματς.

Για το «ηλίθιους» που είπε ο Έλληνας τεχνικός στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν χρεώνεται στους τρεις που τελειώσαν από την ΑΕΚ (Σιμόες – Μπακασέτας – Λαμπρόπουλος) τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας, έχει απόλυτο δίκιο. Με τη διαχείρισή του όμως το ίδιο χαρακτηρίζει και τον εαυτό του αφού κάποιοι πρέπει να είναι εκείνοι που τάχα μου «παίζουν για να παίζουν» και «δεν έχουν κίνητρο». Εκτός αν τελικά πρόκειται μόνο για τον Γκάλο κάτι που αν ισχύει τότε η δήλωσή του θα αφορά τον ίδιο και μόνο...

Κλείνω με την ανάγκη για ενίσχυση: η ΑΕΚ χρειάζεται μια χαφάρα και έναν ακόμη για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δυο ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που ήθελε έναν όταν υπολόγιζε τον Σιμόες. Θα πρέπει να βρει και ένα πολύ δυνατό εξτρέμ αφού τελειώνει και ο Μπακασέτας που χρησιμοποιούνταν στη συγκεκριμένη θέση και δεν μίλαγε κιόλας (στα στόπερ για αντί-Λαμπρόπουλο θα έχει τον Σβάρνα, αν και ο Ουζουνίδης είχε για βασικό τον Βασίλη που έφτασε μέχρι την Εθνική, άρα δεν πήγαινε και τόσο... χάλια).

Υγ: Η αλήθεια είναι μία πάντα. Το 'χω πει και το 'χω γράψει 1000 φορές... Ο Παναγιώτης Κονέ την εξέφρασε ξανά μέσα στην... έδρα τους, στο δικό τους «σπίτι» και πάλι. Όχι σαν ΑΕΚ, αλλά σαν Παναγιώτης, αφού ΕΥΤΥΧΩΣ ήταν σε ένα κανάλι και είδε μια συνέντευξη η οποία επεδίωξε να ρίξει λάσπη στην Ένωση, στους ποδοσφαιριστές της και σε όποιον ανήκει σε αυτή και την υπηρετεί, αλλά και στον τίτλο που κατέκτησε απόλυτα δίκαια. Αλλά ο Παναγιώτης είναι άντρας και τους γλέντησε όπως τους έπρεπε... Είναι λογικό την αλήθεια -και δη στο κανάλι του Σαββίδη- να επιχειρούν να την βιάσουν. Όμως δεν αλλάζει... Οι συνεχείς συνεντεύξεις σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από το κανάλι του ιδιοκτήτη της ομάδας (σε κάθε εκπομπή, ήδη έχουμε δει: Πέλκα, Κουλούρη, Πρίγιοβιτς και φυσικά τον Πορτογάλο, σε ημέρα που δεν έπαιζε καν ο ΠΑΟΚ) δεν μπορεί να αλλάξει την αλήθεια που (επαναλαμβάνω) είναι πάντα μία!!! Η βία είναι κακή απ' όπου και αν προέρχεται. Δεν είναι δυνατόν να την κατακρίνουμε μόνο όταν την έχουν προκαλέσει και επιδιώξει οι οπαδοί. Αλλά και οι πρόεδροι με τα όπλα τους και τους μπράβους τους. Όπλο; Μπράβοι; Ντου σε διαιτητή και αντίπαλο πάγκο; Απειλές σε ρεπόρτερ πάγκου; Ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών; Αλλά τα ματς πρέπει να παίζονται στα γήπεδα. Πόση κοροϊδία να αντέξουμε; Ακούσατε κάτι απ' αυτά να ειπώθηκαν; «Καλά ρε Τσακ δεν θα τα έλεγαν αυτά στο κανάλι του Σαββίδη, είπαμε κι εσύ ρε man», θα μου πείτε και έχετε απόλυτο δίκιο! Σεβαστό... Να μη μιλάνε τότε καθόλου διότι διαφορετικά πρόκειται για τον απόλυτο βιασμό της αλήθειας.

Τον πείραξαν οι δηλώσεις παικτών της ΑΕΚ τον Βιεϊρίνια ο οποίος ανήκει σε μια ομάδα που δεν έκαναν -και δεν κάνουν ακόμη- τίποτα άλλο ΟΛΗ τη σεζόν (και πριν το ματς της Τούμπας) από το να μιλάνε με απαξιωτικό έως υβριστικό ύφος για τους αντιπάλους τους. Εννοείται πως ακόμη το κάνουν και όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα. Δεν τον ενοχλεί βέβαια ο Λουτσέσκου, τον δήθεν ευαίσθητο αρχηγό του ΠΑΟΚ και όσα λέει αυτός για την Ελλάδα, την Αθήνα, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Χίτλερ και την ναζιστική Γερμανία... Ούτε τον ενοχλεί φυσικά ο Πέλκας και το βίντεό του που βρίζει χυδαία την ΑΕΚ με φίλους του ΠΑΟΚ (καλά κάνει, συμβόλαια κερδίζει, δεν πρέπει σώνει και ντε να 'χουν όλοι ήθος, το ίδιο και ο προπονητής τους). Δεν τον ενδιαφέρει που οι ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας πήγαν Θεσσαλονίκη και ενώ είχαν προετοιμάσει ένα ματς με διαφορετικά δεδομένα, έμαθαν το πρωί που ξύπνησαν λες και είμαστε στη χούντα, πως το +5 έγινε +2 στις τρεις τα ξημερώματα και η άδεια τούμπα γέμισε για αυτό το παιχνίδι. Και όμως η ΑΕΚ πήγε και έπαιξε το ματς παρά το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της απόφασης που δεν έχει προηγούμενο, δεν έχει συμβεί ούτε την εποχή της θεϊκής παράγκας του Ολυμπιακού, έως το 89' κατά γενική ομολογία ήταν ένα κλικ καλύτερη του αντιπάλου της στην έδρα του σε τέτοιο ματς και για μια φάση που ήταν ξεκάθαρο οφσάιντ (για άλλους όχι) να γίνουν όσα έγιναν και ΔΕΝ έχουν ξαναγίνει ποτέ από πρόεδρο ομάδας και μπράβους σε αγωνισιτκό χώρο. Ντου ρε, το καταλαβαίνετε; Ντου με μπράβους... Αφήστε το όπλο έξω. Δεν με απασχολεί καν! Ντου; Και το συζητάτε;

Σκεφτείτε το ανάποδο σενάριο ντε... Να ήταν ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα στο ξενοδοχείο και να έπαιζε με την ΑΕΚ, ή τον Ολυμπιακό για να μη πηγαίνουμε στη κόντρα των δυο, με τα παραπάνω δεδομένα. Να ξυπνούσαν από +5 στο +2 και από 'κει που θα έπαιζαν κεκλεισμένων των θυρών στο Φάληρο, ή το ΟΑΚΑ, ένα ματς τελικό πρωταθλήματος όπως έλεγαν εκείνοι, να μάθαιναν ότι θα είχε sold out ο αντίπαλος... ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΠΟΤΕ... Όπως και δεν πήγαν να παίξουν με τον Ολυμπιακό σε εκείνο το ματς Κυπέλλου όπου είχαν απόλυτα δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία! Για μια κακή διαιτησία δεν πήγαν καν να παίξουν μια ρεβάνς, φανταστείτε να έβγαινε τέτοια απόφαση τρεις τα ξημερώματα από το Αθηναϊκό το κατεστημένο ντε, τι θα έκαναν... Ποιον νομίζει ο κ. Βιεϊρίνια ότι κοροϊδεύει; Δεν εξετάζω καν ότι δεν τον πείραζαν οι δηλώσεις τους μετά τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί Ίβιτς προπονητή σε βάρος του Παναθηναϊκού και όλα όσα έχουν ειπωθεί για «δικό μας Γραμμένο», για τα πανηγύρια και τις γιορτές για την αλλαγή στους πίνακες της ΚΕΔ και για την αποθέωση όλα αυτά τα χρόνια της Κυβέρνησης του Τσίπρα που θυμίζει Πούτιν βεβαίως – βεβαίως... Να γίνονται τα ματς, να ζούμε όσα ζήσαμε και να μην τιμωρούνται κιόλας! Μονά – ζυγά μονόζυγα ντε. Αυτή είναι η λογική του παραλόγου κύριοι και την έχετε μόνο όσοι υπηρετείτε αφεντικά.

Αξίζει μόνο μπράβο για την προσωπικότητα και την ποιότητα που έχει σαν άνθρωπος ο Κονέ... Στην ΑΕΚ ελπίζω να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που δεν ανανέωσαν τον Παναγιώτη και έχασαν τον πραγματικό αρχηγό των αποδυτηρίων των πρωταθλητών. Το έχω σημειώσει άλλωστε και προτού μιλήσει και πει όσα είδατε (ή ακούσατε αφού κι εγώ μετά τα έμαθα με σχετικό βίντεο που μου προώθησαν) για αυτό το παιδί. Η πρωταθλήτρια έπρεπε να διατηρήσει στα αποδυτήριά της τον Κονέ για να την βοηθήσει στο κομμάτι που το έκανε και πέρυσι και ήταν η σημαντική διαφορά για να φτάσει η ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...