ΑΕΛ - Πανιώνιος 4-2

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ - Πανιώνιος 4-2

bet365

Στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η ΑΕΛ νίκησε 4-2 τον Πανιώνιο, ο οποίος αγωνίστηκε από το 39' με δέκα παίκτες, λόγω σωστής αποβολής του Τσιλούλη. Δοκάρι και αρκετές ακόμα ευκαιρίες οι γηπεδούχοι, γκολάρα ο Ντουρμισάι.

Σαρωτική, απολαυστική, απίστευτη ΑΕΛ. Οι... βυσσινί πραγματοποιώντας την με διαφορά καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, επικράτησαν με το ευρύ 4-2 του Πανιωνίου, έχοντας ακόμα δύο δοκάρια και τρεις με τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα τέρματα. Με τη νίκη αυτή οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 14 βαθμούς και πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ενώ οι «κυανέρυθροι» έμειναν στους 17, προβληματίζοντας σε μεγάλο βαθμό με την κάκιστη σημερινή τους εμφάνιση.

Μια εμφάνιση που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται με το γεγονός του ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 39', καθώς και ως εκείνο το λεπτό, αλλά πολύ περισσότερο μετά από αυτό, ήταν σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο. Έτσι όταν μία ομάδα πιάνει την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και η άλλη την χειρότερή της, το 4-2 που θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο, κρίνεται απολύτως φυσιολογικό.

Πλασματικό το σκορ στο πρώτο μέρος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που δεν ήταν το ακόμα πιο καλό δεύτερο, θα ήταν το καλύτερο φετινό για την ΑΕΛ. Οι... βυσσινί μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και πίεσαν από το πρώτο λεπτό και μέχρι το 14' είχαν τρεις καλές ευκαιρίες με αυτή το 10' ακόμα καλύτερη όταν ο Νούνιτς με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο ίδιος παίκτης που σήμερα ήταν εξαιρετικός, κατάφερε μετά από ασίστ του Μπαργκάν να ανοίξει το σκορ με νέα κεφαλιά. Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως η ΑΕΛ θα... καθάριζε άνετα από το πρώτο ημίχρονο, ήρθε ο Ζίζιτς στο 18' να κάνει τραγικό λάθος, ένα λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Μασούρας που από κοντά έκανε το 1-1.

Θύμισε Βίνι Τζόουνς και αποβλήθηκε ο Τσιλούλης

Παρά την ψυχρολουσία όχι από το 1-1, αλλά από τον τρόπο που ήρθε, η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και στο 39' έμεινε με παίκτη παραπάνω. Και έμεινε γιατί ο Τσιλούλης με χτύπημα που θύμιζε Βίνι Τζόουνς και μάλιστα στα καλά του, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη. Στα λεπτά που έμειναν ως το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν άλλες τρεις σημαντικές ευκαιρίες, με το 1-1 όμως να μένει.

Σαρωτική στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως στο AEL FC Arena υπήρξε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν η ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά σαρωτικοί και έκαναν ό,τι ήθελαν τον Πανιώνιο. Αρχικά στο 49' είδαν τον Κότνικ να διώχνει εντυπωσιακά με τα πόδια το σουτ του Μπαργκάν και τέσσερα λεπτά αργότερα έκαναν το 2-1 με φοβερό γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς μετά από γύρισμα του Μπαργκάν.

Η πίεση από την ομάδα του Φέσα συνεχίστηκε και στο 57' ο Μπαργκάν με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κότνικ, ενώ στο επόμενο λεπτό έγινε το 3-1. Ο Ντέλετιτς μπήκε εξαιρετικά στην περιοχή, ο Κότνικ τον νίκησε, στην συνέχεια νίκησε και τον Νούνιτς, όμως ο αμαρκάριστος Μπαργκάν δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να πετύχει το πρώτο του γκολ μετά τις δύο ασίστ του.

Ο ορισμός της κόντρας και μετά κατέβασμα ταχύτητας

Το κερασάκι στην σημερινή... τούρτα της ΑΕΛ, μπήκε από τον Νούνιτς στο 64'. Σε μια φάση ο ορισμός της κόντρας, ο Ντέλετιτς έφυγε γρήγορα, μπήκε στην περιοχή, γύρισε όταν έπρεπε στον Νούνιτς αντί να κάνει σουτ και έτσι έγινε το 4-1. Μετά το γκολ αυτό οι Λαρισαίοι κατέβασαν ταχύτητα, αν και ο Κότνικ και πάλι ήταν αυτός που στο 89' έδιωξε ωραία το σουτ του Ντέλετιτς, με το ματς να κλείνει με μια γκολάρα του Ντουρμισάι ο οποίος στις καθυστερήσεις με φοβερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

MVP. Όλη η ΑΕΛ, αλλά αν ήταν να διαλέξουμε αυτός θα είναι ο Μπαργκάν ο οποίος πέτυχε ένα γκολ, έδωσε δύο ασίστ και είχε και ένα δοκάρι. Απλά απολαυστικός.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε σίγουρα τον Νούνιτς με τα δύο του γκολ και το ένα δοκάρι που είχε, ενώ όσο φαίνεται περίεργο στο ύψος του στάθηκε και ο Κότνικ που αν δεν ήταν αυτός ο Πανιώνιος θα έτρωγε πολλά περισσότερα γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στην περιοχή των αντιπάλων τους με τον Μπανανά κυρίως να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, αν και συνολικά υπήρξε τεράστιο ανασταλτικό πρόβλημα για τους «κυανέρυθρους» από το κέντρο προς την άμυνά τους.

Η «γκάφα»: Η μπάλα είναι στο κέντρο και πας αλλά Βίνι Τζόουνς να την πάρεις. Ε ρε Τσιλούλη και την σωστή κόκκινη θα δεχθείς και θα κάνεις και την γκάφα του αγώνα. Αν δεν το είχε κάνει αυτό, γκάφα και μάλιστα τεράστια ήταν αυτή του Ζίζιτς στο 1-1, απλά δεν στοίχισε στους γηπεδούχους.

Το «στραγάλι»: Κανένα πρόβλημα για τον Παπαδόπουλο. Η αποβολή του Τσιλούλη ήταν σωστή, ενώ δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση που να έκρινε κάτι στο ματς.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Με την ΑΕΛ να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή (και όχι μόνο) εμφάνισή της και τον Πανιώνιο να είναι το λιγότερο κάκιστος, αυτό το 4-2 δείχνει μικρό. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και πραγματικά το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μπαργκάν, Άντονι, Κοεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Ντέλετιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Οικονομίδης, Κεϊτά, Τσιλούλης, Μασούρας, Πίρις, Ντουρμισάι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα