ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0

bet365

Η Ξάνθη κράτησε τον ΠΑΟΚ για ένα 45λεπτο, όμως στο δεύτερο μέρος ανέλαβε ξανά δράση ο Πρίγιοβιτς και άνοιξε το δρόμο για μια ακόμα νίκη (2-0) των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι εδραιώνονται όλο και περισσότερο στην κορυφή!

Ο ΠΑΟΚ είχε έναν και μόνο στόχο: Να παραμείνει αήττητος και με την 10η νίκη του σε 11 αγώνες να διατηρήσει και γιατί όχι να μην αυξήσει την διαφορά του από τις ομάδες που τον ακολουθούν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στη βαθμολογία.

Το «ταμείο» της βραδιάς είναι άκρως θετικό για τους «ασπρόμαυρους» που με το 2-0 επί της Ξάνθης έφτασαν 29 βαθμούς, 12 περισσότερους από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ που την ίδια σχεδόν ώρα έχανε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και ενώ την Κυριακή παίζουν Ατρόμητος-Ολυμπιακός.

Η Τούμπα όρθια αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, τον Πρίγιοβιτς που έφτασε τα 49 γκολ με τη φανέλα της ομάδας σε 80 ματς (!) και τα άλλα παιδιά, ενώ ζήτησε «διπλό μες το Λονδίνο»!

ΜΕ ΚΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Συγκεκριμένα ο Ραζβάν Λουτσέσκου παράταξε τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Βαρέλα και Κρέσπο στόπερ, τον Μάτος δεξιά και επιβράβευσε τον Κίτσιου τον οποίο ελλείψει του Βιεϊρίνια ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Μαουρίσιο και Κάνιας τελικά ήταν οι εσωτερικοί μέσοι και με τριάδα από δεξιά προς αριστερά πίσω από τον Πρίγιοβιτς τους Λημνιό, Πέλκα και Μπίσεσβαρ.

Ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε την Ξάνθη δίχως τους τραυματίες Αλμέιδα, Φλίσκα, Ντε Λούκας και Φασίδη, επιλέγοντας ένα 4-5-1, που ξεκινούσε από τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και κατέληγε στον Κάστρο στην κορυφή της επίθεσης.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο ΠΑΟΚ πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά μέχρι το 18ο λεπτό και την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πέλκα, που έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, δεν είχε τελική προς την εστία.

Η Ξάνθη με πολυπρόσωπη αμυντική παράταξη δεν επέτρεπε στους «ασπρόμαυρους» να πατήσουν με ευκολία στην περιοχή της, ενώ ήταν αυτή που άγγιξε πρώτη το γκολ, με τον Πασχαλάκη να εξουδετερώνει με εντυπωσιακό τρόπο την καρφωτή κεφαλιά του Ντουρίτσκοβιτς (29’) και τον ΠΑΟΚ να απαντά με το χαμένο τετ α τετ του Πρίγιοβιτς (31’) που αστόχησε μόνος απέναντι στον Ζίφκοβιτς.

Στο 40ο λεπτό ο Σέρβος τερματοφύλακας της Ξάνθης είπε «όχι» στον Μπίσεσβαρ, που με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή επιχείρησε να λύσει το γόρδιο δεσμό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κίτσιου σπατάλησε την καλύτερη στιγμή του στον αγώνα.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ… ΓΚΟΛ!

Ο Στέλιος Κίτσιου ξεκίνησε για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά ως αριστερός μπακ, αντί του ανέτοιμου Βιεϊρίνια, αλλά με το πρώτο μέρος να λήγει 0-0, ο Λουτσέσκου δεν το σκέφτηκε καθόλου και έριξε στο ματς τον Πορτογάλο ακραίο ποδοσφαιριστή.

Στην πρώτη ενέργεια του ο Βιεϊρίνια σέρβιρε την μπάλα στο κεφάλι του Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος φορ αυτή τη φορά δεν αστόχησε! Το 1-0 (47’) έβαλε φωτιά στην Τούμπα, με την ΑΕΚ την ίδια ώρα να χάνει στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε κι άλλο στροφές και παρότι έχασε τον Βαρέλα, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα (58’), ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Πρίγιοβιτς να δημιουργεί και τον Πέλκα από πλεονεκτική θέση να αστοχεί (59’), αλλά δεν αστόχησε ο Μαουρίσιο στο 65ο λεπτό, ο οποίος με δυνατό σουτ εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Ζίφκοβιτς κάνοντας το 2-0.

MVP: Ο Μαουρίσιο επέστρεψε στο βασικό σχήμα και μαζί επέστρεψαν τα χαμόγελα και η ηρεμία στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος έδωσε στην ομάδα πράγματα που στο διάστημα της απουσίας του έλειπαν από το παιχνίδι της.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Επιστροφή και για τον Πέλκα στις πολύ καλές εμφανίσεις. Με πάθος, προσπάθεια να κινηθεί και να παίξει κάθετα, αρκετά χιλιόμετρα στο χορτάρι. Το ίδιο και σε πολύ πιο έντονους ρυθμούς, βοηθώντας πολύ κιαι στο αμυντικό κομμάτι, από τον αλάνθαστο Λημνιό.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ λίγα πράγματα πήρε ο Ράτσαβτς και η Ξάνθη από τον Καμαρά.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 29’ ο Κάνιας «πούλησε» εύκολα την μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και έδωσε τη δυνατότητα στην Ξάνθη να φτάσει μια ανάσα από το 0-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σέζος από το Κιλκίς θέλησε να αφήσει το παιχνίδι να πιάσει ρυθμό, αποφεύγοντας να σφυρίζει πολύ και να διακόπτει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αλλά έχασε τη φάση του 75ου λεπτού όταν ο Λισγάρας πατάει τον Κάνιας και τον ανατρέπει μέσα στη μεγάλη περιοχή. Και επειδή πολύ κουβέντα γίνεται, ναι ο Μπαξεβανίδης κάνει φάουλ στο Λημνιό στη φάση από την οποία προήλθε το 2-0 του ΠΑΟΚ. Το μοναδικό λάθος είναι μια υπόδειξη οφ σάιντ του Γέντρισεκ από τον πρώτο βοηθό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το φοβόταν ο Λουτσέσκου το ματς και το είπε πριν από την έναρξη του. Γνώριζε ότι η Ξάνθη δε θα ήταν εύκολος αντίπαλος και παρότι έκλεισε το πρώτο μέρος με 71%-29% κατοχή της μπάλας, ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 0-0. Στο β’ μέρος, με την είσοδο του Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ έγινε μια… άλλη ομάδα, ανέβασε κι άλλο στροφές, βρήκε γρήγορα το γκολ από τον «killer» του και ο Μαουρίσιο φρόντισε και του έκανε ακόμη πιο εύκολη τη βραδιά.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58’ Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46’ Βιεϊρίνια), Κάνιας, Μαουρίσιο (75’ Βέρνμπλουμ), Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Κοβάσεβιτς (82’ Μελιόπουλος), Καμαρά, Γέντρισεκ, Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (69’ Μπρίτο).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα