O Παντελίδης της Τρίπολης (pics)

Γιώργος Ντυμένος
O Παντελίδης της Τρίπολης (pics)

bet365

Ο 53χρονος κόουτς αποτελεί πλέον παρελθόν από τον πάγκο του Αστέρα, μετά από 14 μήνες γεμάτους συγκινήσεις και ως επί το πλείστον μεγάλες επιτυχίες

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ήταν 10 Σεπτεμβρίου του 2017 όταν ο Σάββας Παντελίδης κλήθηκε να αναλάβει τον ευρισκόμενο τότε Αστέρα στη ζώνη του υποβιβασμού. Σήμερα 14 μήνες έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει και παρότι το χρονικό διάστημα δεν δύναται να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα μεγάλο, ο 53χρονος τεχνικός... άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στους Αρκάδες.

Τους οποίους κοουτσάρισε για 45 ματς όλων των διοργανώσεων και το ρεκόρ του ήταν. 16-14-17 Ας θυμηθούμε τις «στιγμές» του στην Τρίπολη, σε μία πορεία που κρίνεται άκρως πετυχημένη.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2017 έκανε ντεμπούτο στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό και οι Αρκάδες έφτασαν μια ανάσα από μία μεγάλη νίκη. Ο Μανιάς στο 74' άνοιξε το σκορ και το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Τζούρτζεβιτς.

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΕΚ

Την 1η Οκτωβρίου ο Αστέρας υποδέχθηκε την ΑΕΚ και την κέρδισε με 2-0 χάρις σε τέρματα των Μουνάφο και Μανιά. Ήταν η πρώτη νίκη του Αστέρα στον πάγκο του.

ΠΛΕΟΝ... ΚΟΙΤΑΖΕ ΨΗΛΑ

Όπως αναφέραμε ο Παντελίδης ανέλαβε τον Αστέρα κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά το 3-1 της Ριζούπολης επί του Απόλλωνα, «ξόρκισε» ουσιαστικά οριστικά κάθε ενδεχόμενο υποβιβασμού. Μάλιστα οι Αρκάδες έκαναν τότε την 5η σερί νίκη τους, καθώς μεταξύ άλλων επικράτησαν – σε εκείνο το γκρουπ των αγώνων τους – και επί του Παναθηναϊκού.

ΤΟ 3-2 ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΕ ΠΑΟΚ

Στις 4 Μαρτίου του 2018 ο Αστέρας πέτυχε μία πολύ μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, καθώς τον κέρδισε με 3-2 χάρις σε γκολ του Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις. Η ομάδα έμεινε αήττητη με όλους τους «μεγάλους» στην Τρίπολη (2-0 ΑΕΚ, 1-0 Παναθηναϊκό, 1-1 Ολυμπιακό, 3-2 ΠΑΟΚ) και πλέον έθετε σοβαρή υποψηφιότητα για την 5η θέση.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Την 29η αγωνιστική της περασμένης σεζόν ο Αστέρας υποδέχθηκε τον Απόλλωνα και με νίκη θα αναγορεύονταν ως το φαβορί για το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Ο ΤσουΚαλάς έβαλε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπροστά στο σκορ, αλλά οι Αρκάδες «γύρισαν» το ματς (2-1) χάρις σε τέρματα των Κώτσιρα (82') και Καλτσά (84').

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Στις 6 Μαΐου ο Αστέρας έπαιξε στο Αγρίνιο και με νίκη θα εξασφάλιζε την 5η θέση που οδηγούσε στο Γιουρόπα Λιγκ της τρέχουσας σεζόν, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα. Τα γκολ των Ιγκλέσιας (24') και Μανιά (78') ήταν το κερασάκι στην τούρτα μίας εξαιρετικής σεζόν.

Η ΑΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ

Η Χιμπέρνιαν βρέθηκε στον δρόμο του Αστέρα και από «καθαρά» θέμα τύχης δεν την απέκλεισε. Στο Εδιμβούργο ηττήθηκε με 3-2 αν και βρέθηκε 2-0 μπροστά στο σκορ, ενώ στην Τρίπολη της παραχώρησε ισοπαλία 1-1, παρότι στο δεύτερο μισό έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες.

Η ΦΕΤΙΝΗ «ΚΑΤΑΡΑ»

Στη Λαμία έπεσαν οι τίτλοι τέλους του Παντελίδη στην Τρίπολη, μετά από μία σειρά «στοιχειωμένων» αγώνων. Στα 10 ματς που την κοουτσάρισε, καταλογίστηκαν εναντίον του 5 πέναλτι σε ισάριθμα διαφορετικά παιχνίδια, ενώ στα 4 η ομάδα του δέχθηκε γκολ από το 85' και μετά. Η τύχη του γύρισε πολλάκις την πλάτη.

Η «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από ορισμένες μικρές λεπτομέρειες φαίνεται η ουσία. Η επίδραση του Σάββα Παντελίδη στους παίκτες των Αρκάδων αποτυπώθηκε στα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όπου ο Καλτσάς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Όλοι αμέσως «έπεσαν» πάνω του και πανηγύρισαν μαζί το γκολ.

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ

Επί ημερών του ο Αστέρας στηρίχθηκε σε έναν συγκεκριμένο κορμό παικτών. Αν για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μανιά και Τόνσο δεν χρειάζονταν ιδιαίτερες συστάσεις, ορισμένοι Έλληνες παρουσιάζονταν όλο και καλύτεροι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τσιλιανίδης.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ

Ο Παντελίδης σπάνια χάνει δημόσια την ψυχραιμία του, αλλά... εντός των τειχών, στα αποδυτήρια δηλαδή, ξέρει να κρατά τις ισορροπίες και για εκείνον ζητήματα πειθαρχίας αποτελούν...κόκκινη γραμμή. Πολλές φορές στους 14 μήνες που έμεινε στην Τρίπολη ορισμένοι βασικοί του παίκτες έμειναν εκτός για ένα ή και δύο ματς με αφορμή ανάλογα ζητήματα, χωρίς μάλιστα να παρθεί... έκταση. Κάτι επίσης σημαντικό.

ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

Για όσους θυμούνται πριν τον Αστέρα ο 53χρονος κόουτς εργάστηκε στον Ηρακλή, τον οποίο ανέλαβε στη ζώνη του υποβιβασμού, όπως συνέβη και τους Αρκάδες, και όλοι είχαν ξεγραμμένο, αλλά τον οδήγησε στην παραμονή. Τα δεδομένα που ίσχυαν στις δύο ομάδες είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, ωστόσο «λένε» πολλά για το έργο που επιτέλεσε σε αμφότερες.

ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ

«Μαθητής» του Γιώργου Παράσχου, ο Σάββας Παντελίδης έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στη Χαλκηδόνα ως άμεσος συνεργάτης του έμπειρου κόουτς και το 2005 βρέθηκε στον πάγκο του Θρασύβουλου σαν πρώτος. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετές ομάδες και ποτέ δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ για αρνητικό ρόλο. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί κάτι. Από τον Αστέρα αποχώρησε σαν φίλος και δεν έχει δείξει ποτέ πως είναι «άνθρωπος» που «κάθεται» σε συμβόλαια. Παρότι εκείνο που τον δέσμευε με τους Αρκάδες είχε διετή διάρκεια κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα, αποφασίστηκε πως ήταν προτιμότερο να αλλάξει κάτι, ώστε «γυρίσει» ο διακόπτης. Ανεξάρτητα με το ενδιαφέρον που υπήρχε προς το πρόσωπό του από άλλες ομάδες (το όνομά του έχει «παίξει» για πολλούς πάγκους από τον Σεπτέμβριο και μετά). Ποτέ δεν υπήρξε συνάντηση με τον τρόπο που παρουσιάστηκε, με σκοπό να ξεκαθαρίσει το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών. Έφυγε σαν φίλος και αυτό αποτυπώνεται άλλωστε στην απόφαση των Αρκάδων να αποδεχθούν την αποχώρησή του, παρότι είχε ρήτρα. Κάτι παρά πολύ σημαντικό, που αποτυπώνει το ήθος του και τη διάθεσή του απέναντι στην ομάδα, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ανέφερε «εις το επανιδείν»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα