ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

bet365

Έπειτα από τέσσερα ματς χωρίς νίκη στη Super League, η καλύτερη φετινή ΑΕΛ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας περισσότερες ευκαιρίες. Οφσάιντ στο γκολ των «βυσσινί», με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι Γιαννιώτες μετά από αυστηρή αποβολή του Τσικάρσκι.

Με τέσσερα ματς χωρίς νίκη, το τρίποντο για την ΑΕΛ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Λάρισα ήταν... μονόδρομος, όπως μονόδρομος ήταν και για τους Ηπειρώτες οι οποίοι είχαν 5 παιχνίδια να πανηγυρίσουν τη νίκη. Μια νίκη που πήραν οι «βυσσινί» επικρατώντας με 2-0, σπάζοντας το δικό τους αρνητικό σερί και φτάνοντας τους 11 πόντους, με τους «κυανόλευκους» να συνεχίζουν το δικό τους κάκιστο σερί έχοντας 5 ήττες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια, μένοντας στους 7 βαθμούς.

Η καλύτερη φετινή ΑΕΛ

Ο αγώνας στο AEL FC Arena ήταν ένας μονόλογος για τους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι σε όλο το διάστημά του. Για την ακρίβεια οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, καθώς εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχαν, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Πρόβλημα με Κλάους και διαμαρτυρίες για διαιτησία

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, ο Γιάννης Πετράκης είχε την ατυχία να χάσει στο ζέσταμα τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου παρότι προοριζόταν για την βασική ενδεκάδα, ενώ έχουν και παράπονα και για την διαιτησία του Ζαχαριάδη.

Παράπονα δικαιολογημένα ειδικά στην φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΛ, καθώς ο Φατιόν που είναι σε θέση οφσάιντ επηρεάζει την φάση και εμποδίζει τον Βελλίδη. Το γκολ βέβαια το βάζει ο Γκόλιας που είναι σε κανονική θέση, αλλά οφσάιντ του Φατιόν υπήρξε. Επίσης φωνάζουν και για την αποβολή του Τσικάρτσκι ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη στο 48'. Από την άλλη οι Ηπειρώτες και με 10 παίκτες και πριν το γκολ της ΑΕΛ ήταν το λιγότερο κακοί, χωρίς να μπορούν να απειλήσουν και μόνο έβλεπαν τους αντιπάλους τους να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες.

Φουλ επίθεση από το ξεκίνημα για την ΑΕΛ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο, που όπως και στο δεύτερο η ΑΕΛ ήταν καλύτεροι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά με τον Μπαργκάν στο 14' τον οποίο κέρδισε ο Βελλίδης και 2 λεπτά αργότερα με τον Ντέλετιτς να στέλνει με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ την μπάλα στο δοκάρι του ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 30' ο Νούνιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον Βελλίδη, αλλά νικήθηκε από τον τραγικό αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μια ακόμα σημαντική ευκαιρία. Στο όλο αυτό το διάστημα, οι φιλοξενούμενοι το μόνο που έκαναν ήταν ένα σουτ του Ντόλοβατς με τον Κρίστινσον να διώχνει στο 39'.

Η γρήγορη αποβολή και το γκολ του Γκόλια που έκριναν το ματς

Στο δεύτερο ημίχρονο θα λέγαμε πως όλα άλλαξαν στα πρώτα πέντε λεπτά. Αρχικά στο 48' ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τσικάρσκι σε μια φάση που οι «κυανόλευκοι» διαμαρτύρονται και δύο λεπτά αργότερα έγινε το 1-0. Ο Βελλίδης νίκησε με εντυπωσιακό τρόπο τους Μιλοσάβλιεβιτς και Νούνιτς, αλλά ο Γκόλιας που ήρθε από πίσω άνοιξε το σκορ, με τον Φατιόν όμως να επηρεάζει την φάση και να είναι οφσάιντ.

Μαγική μπαλιά Μιλοσάβλιεβιτς και 2-0

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω και έχοντας και υπέρ της την ψυχολογία η ΑΕΛ συνέχιζε να πιέζει ζητώντας το δεύτερο γκολ. Ένα γκολ που ήρθε στο 76'. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Μιλοσάβλιεβιτς βρήκε εξαιρετικά τον Ντέλετιτς που με την σειρά του δεν αστόχησε στο σουτ που έκανε διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

MVP: Ήταν στην φάση του πρώτου γκολ αναγκάζοντας τον Βελλίδη να διώξει εντυπωσιακά και έβγαλε και την υπέροχη κάθετη στον Ντέλετιτς για το 2-0. Μιλάμε για τον Μιλοσάβλιεβιτς που μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν ο πολυτιμότερος στο ματς αυτό.

Στο ύψος τους: Θα βάλουμε τους δύο σκόρερ, τον Γκόλια και τον Ντέλετιτς που με τα δύο τους γκολ έδωσαν μια σημαντική νίκη στους «βυσσινί».

Αδύναμος κρίκος: Πραγματικά όλος ο ΠΑΣ ήταν αδύναμος κρίκος. Ναι όντως το γκολ ήταν οφσάιντ, αλλά για 90 λεπτά έκανε μία φάση όλη και όλη και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Πετράκη απλά έβλεπαν τους αντιπάλους τους να χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Η γκάφα: Μπορεί να μην στοίχισε γιατί η ΑΕΛ κέρδισε, αλλά το μπέρδεμα του Νούνιτς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μεγάλη γκάφα με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρία να βρεθούν από νωρίς μπροστά στο σκορ.

Το «στραγάλι»: Κακός ο Ζαχαριάδης και οι βοηθοί του. Στην φάση της αποβολής του Τσικάρσκι υπήρξε κράτημα, αλλά μιλάμε για ξεκίνημα δευτέρου μέρους και δεύτερη κίτρινη που όμως δινόταν, αλλά το μεγάλο λάθος έγινε στο 1-0, με τον Φατιόν να μην είναι ο παίκτης που σκοράρει, αλλά να επηρεάζει την φάση και να είναι οφσάιντ.

Το ταμείο του gazzetta,gr: Η ΑΕΛ πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, μια εμφάνιση που αν ο αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena δεν ήταν τόσο τραγικός να την είχε βοηθήσει πολύ περισσότερο. Οι... βυσσινί κέρδισαν γιατί ήταν καλύτεροι, με τους Ηπειρώτες να μένουν στα λάθη της διαιτησίας, αλλά από την άλλη να είναι τραγικοί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Νούνιτς, Ζίζιτς, Γκόλιας (72' Γρομητσάρης), Χούμπτσεβ, Κόεφ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Μπαργκάν (65' Πίτι), Ντέλετιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Γιάκος, Παμλίδης, Λουκίνας (61' Ξύδας).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα