ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-2

ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-2

bet365

H AEK των τριών δοκαριών (!!!), δέχτηκε 2 γκολ στο φινάλε και ο εκπληκτικός Ατρόμητος πάτησε ξανά κορυφή αφού πέρασε νικητής (0-2) από το ΟΑΚΑ, ψαλιδίζοντας πολλές από τις ελπίδες της Ένωσης για τίτλο!

Το ματς ήταν δύσκολο και κρίσιμο για την ΑΕΚ. Εγινε ακόμη πιο δύσκολο από τη στιγμή που έπρεπε να παίξει χωρίς τη βοήθεια των οπαδών της και στη διάρκεια του φάνηκε ότι ήταν και... καταραμένο αφού η μπάλα πήγαινε μόνο στο δοκάρι. Τρεις φορές κατέληξε εκεί σε προσπάθειες των Μάνταλου-Μπακάκη-Μπακασέτα και κάπως έτσι ο Ατρόμητος έμεινε όρθιος στο ΟΑΚΑ και στο τέλος έφυγε και με τη νίκη -όπως και πέρυσι ξανά σε κεκλεισμένων των θυρών- από την κεφαλιά του Ρισβάνη! Και κάπως έτσι, η Ενωση φαίνεται πως βγαίνει από τη μάχη του τίτλου, στην οποία, θεωρητικά, παραμένουν δυνατά οι Περιστεριώτες!

Ο ρυθμός που απέκτησε το ματς από τα πρώτα λεπτά ήταν καλός, με την ΑΕΚ να προσπαθεί κυρίως από δεξιά με τον Μπακάκη για κάτι καλό στην επίθεση, την ίδια ώρα που ο Ατρόμητος είχε στο μυαλό του την αντεπίθεση. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί οι φιλοξενούμενοι σε δύο περιπτώσεις με Ουγκράι και Κουλούρη αλλά η Ενωση ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ. Η μπάλα, όμως, στο δυνατό σουτ του Μάνταλου στο 16' δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή μετά το οριζόντιο δοκάρι, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.

Οι Περιστεριώτες απείλησαν τρία λεπτά μετά με τον Κουλούρη αλλά ο Τσόσιτς έκανε ωραία την προβολή και στη συνέχεια οι Κιτρινόμαυροι μετέφεραν το ματς προς το μισό γήπεδο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την μπάλα, είχε τον έλεγχο και είχε και δεύτερο δοκάρι στο 37' με τον Μπακάκη από κοντά. Η ΑΕΚ ήθελε να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και ανέβασε αρκετά την πίεση της προς το τέλος του ημιχρόνου, βρίσκοντας τον τρόπο για να πλησιάσει στο γκολ. Οχι και για να σκοράρει όμως, αφού ο Αλεφ δεν κατάφερε να κάνει την κοντινή προβολή στο 38', ο Λιβάια είδε την μπάλα να φεύγει άουτ μετά την κεφαλιά στο 39' ενώ ο Χουλτ από καλή θέση σούταρε, με το δεξί, πάνω στον Μέγερι στο 44'.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν, αφού η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο και είχε τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν συνεχώς μπροστά αλλά δυσκολεύονταν από την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν κρατούσαν μπάλα, δεν περνούσαν σέντρα και γενικά ήταν συνεχώς πίσω δείχνοντας ότι έπαιζαν για να μη χάσουν. Και σε αυτό είχαν σύμμαχο και τα δοκάρια, αφού η μπάλα πήγε για 3η (!) φορά εκεί σε προσπάθεια των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στην κεφαλιά του Μπακασέτα μετά τη σέντρα του Μάνταλου στο 65'.

Η Ενωση, για την οποία είχε περάσει στο ματς ο Πόνσε αντί του Μπογέ, συνέχισε τις προσπάθειες ως το τέλος αλλά όταν έχεις τρία δοκάρια, μάλλον δεν είναι η μέρα σου. Κι όταν δεν είναι η μέρα σου, ο φιλοξενούμενος στο τέλος φεύγει και με τη νίκη! Κεφαλιά του Ρισβάνη στο 88' για το 0-1 μετά την εκτέλεση κόρνερ, πλασέ του Κουλούρη για το 0-2 στο 90' και στο Περιστέρι... πάνε για πρωτάθλημα!

Man of the match: Ο Ρισβάνης, ο οποίος έκρινε και το ματς με το γκολ στο 88'. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τους επιθετικούς της ΑΕΚ και στο τέλος έκανε και τη διαφορά επιθετικά!

Αδύναμος κρίκος: Κακός ο Μπογέ αυτή τη φορά, από την αρχή φαινόταν ότι δεν του έπιανε τίποτα και τελικά ήταν και αυτός που αντικαταστάθηκε πρώτος.

Στο ύψος του: Ο Μπακασέτας επέστρεψε στη δράση και ήταν θετικός για την Ενωση, έχοντας και μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με την ωραία κεφαλιά που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η γκάφα: Γκάφα είναι το γεγονός ότι έχασε η ΑΕΚ αυτό το ματς κι ενώ ο αντίπαλος δεν υπήρχε μέχρι το 88ο λεπτό.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας δεν ήξερε πότε έπρεπε να βγάλει κάρτες, δυσκολευόταν να εντοπίσει τη διαφορά του φάουλ με το μη φάουλ, έχανε ακόμη και κόρνερ μπροστά στα μάτια του και γενικά ήταν μια απελπισία.

Το ταμείο του Gazzetta: Γεμάτο το ταμείο για τον Ατρόμητο, άδειο για την ΑΕΚ. Για δεύτερη σερί χρονιά οι Περιστεριώτες φεύγουν με τη νίκη από το ΟΑΚΑ και παραμένουν -όσο τρελό κι αν ακούγεται- στη μάχη του τίτλου αφού έβγαλαν ακόμη ένα ματς και είναι στην 1η θέση (περιμένοντας το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός)! Αυτή την 1η θέση που η πωταθλήτρια τη βλέπει να απομακρύνεται πολύ πλέον...

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Mπάρκας, Μπακάκης (65' Γκάλο), Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Σιμόες, Αλεφ (76' Γιαννιώτας), Μπακασέτας, Μπογέ (57' Πόνσε), Μάνταλος, Λιβάια.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουζούλαζιτς, Κιβρακίδης (86' Καρασαλίδης), Ουγκράι (65' Ενσικουλού), Μπρούνο, Κουλούρης (93' Μούζακιτς).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα