Που να' σαι τώρα....

Γιώργος Ντυμένος
Που να' σαι τώρα....

bet365

Η ΑΕΛ και ο ΠΑΣ που θα συγκρουστούν το Σάββατο, φαίνεται πως δεν έχουν μάθει να... ζουν χωρίς τις περσινές βασικές επιθετικές τους «κολώνες».
Ματς «κλειδί» για το μέλλον της ΑΕΛ και του ΠΑΣ μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνο που ακολουθεί, καθώς και οι δύο ομάδες παραμένουν καθηλωμένες χαμηλά. Αν κάτι τις «χαρακτηρίζει», μέχρι στιγμής, είναι πως δεν έχουν το «εύκολο» γκολ, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια βαθμών αφού σε πολλά παιχνίδια έμειναν στο μηδέν.
Την ίδια στιγμή όμως επίσης δεν «φτιάχνουν» φάσεις και αμφότερες μοιράζονται την τελευταία θέση στη σχετική στατιστική κατηγορία της Super League. Μετά και την συμπλήρωση 9 αγωνιστικών έχουν βγάλει μόλις 64 τελικές, δηλαδή κατά μέσο όρο 7,1 ανά παιχνίδι, αριθμός τρομακτικά μικρός.
Πλέον γίνεται φανερό πως το κενό ορισμένων παικτών δεν έχει καλυφθεί και τα... φαντάσματα των Πέδρο Κόντε, Μπρούνο Χαλκιαδάκη, Θοδωρή Ναζλίδη και Σάντι Κριζμάν... περιπλανώνται πάνω από Γιάννινα και Λάρισα αντίστοιχα. Ο Κροάτης μάλιστα έκανε το καλοκαίρι το σχετικό δρομολόγιο (από τους «βυσσινί» στον «Αγιαξ της Ηπείρου»), αλλά παραμένει και εκείνος σε... ρηχά νερά.
Οι δύο πρώτοι ήταν πέρσι οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών ενεργειών του ΠΑΣ. Βασικά για να τα λέμε σωστά, ο Ισπανός «έκανε τα πάντα» και απλά οι υπόλοιποι, με μπροστάρη τον 25χρονο που συνεχίζει στην Χέρμανσταντ της Ρουμανίας, τον... σιγοντάριζαν. Ο νυν φορ της Μπανίγας πέτυχε την περασμένη σεζόν τα 14 από τα 31 τέρματα της ομάδας του και έβγαλε τις 81 από τις 276 τελικές της, ενώ ήταν πολύ σημαντικό πως επιπλέον «καθήλωνε» τις αντίπαλες άμυνες και με το ένστικτο του killer που διαθέτει, χάρισε στους Γιαννιώτες νίκες με «μισό»-μηδέν. Ο δεύτερος τρόπο τινά μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο... υπαρχηγός της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΣ και με τρία γκολ ήταν στη 2η θέση των σκόρερ του μαζί με τους Μαυροπάνο και Τζημόπουλο, παρότι ο νεαρός αμυντικός έφυγε τον Γενάρη για την Αρσεναλ και ο έτερος είναι επίσης στόπερ. Με 28 τελικές βρέθηκε πίσω από τον Κόντε στη σχετική λίστα και αθροιστικά οι δυο τους έβγαζαν κατά μέσο όρο 3,7 τελικές σε κάθε αγώνα και χρειάζονταν «χοντρικά» 159' για να βρουν δίχτυα. Φέτος όλος ο ΠΑΣ δεν δημιουργεί ούτε τις διπλάσιες τελικές ανά ματς (μέσος όρος 7,1) και σκοράρει, κατά Μ.Ο., κάθε 162'.
Στον κάμπο τώρα τα πράγματα ίσως και να είναι χειρότερα, καθώς μέχρι στιγμής κανένα «9αρι» τους δεν έχει σκοράρει! Ο βασικός, κατά τεκμήριο, Κούνις «παραμένει» άσφαιρος μετά από οκτώ εμφανίσεις του, όπως και οι Μόρσι, Νούνιτς που όμως έχουν αγωνιστεί ελάχιστα (ο Φρίουρι ακόμη δεν πήρε το βάπτισμα του πυρός). Αθροιστικά οι τέσσερίς τους μετρούν μόλις 9 τελικές και εύλογα η ΑΕΛ αντιμετωπίζει πρόβλημα αφλογιστίας. Αλλωστε τα 3 από τα 5 μέχρι στιγμής τέρματά της προήλθαν με σουτ έξω από τα αντίπαλα καρέ (2 Ντέλετιτς, 1 Μιλοσάβλιεβιτς), υπάρχει ακόμη ένα με πέναλτι (Φατιόν) και μόλις στη Λιβαδειά βρήκε δίχτυα μέσα από το «κουτί», έστω και από στατική φάση (Κόεφ). Την περασμένη σεζόν οι Ναζλίδης και Κριζμάν ήταν – μαζί με τον Ντέλετιτς – οι πρώτοι σκόρερ των «βυσσινί» με 5 γκολ, δηλαδή πέτυχαν σχεδόν τα μισά τους (10/22), ενώ αθροιστικά έβγαλαν τις 64 από τις 232 τελικές τους.
Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως σε «Ζωσιμάδες» και AEL Fc Arena καλούνται να διορθώσουν πολλά και κυρίως η «μαύρη τρύπα» που άφησε ο Κόντε στα Γιάννινα, όχι μόνο δεν... σκεπάστηκε, αλλά αποτελεί και τον λόγο που ο ΠΑΣ παραμένει χαμηλά.
Αρχής γενομένης από το Σάββατο, οι δύο ομάδες θα πρέπει να αποδείξουν πως ξέρουν να ζουν και χωρίς τα περσινά τους πρώτα βιολιά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να βρεθούν σύντομα μπλεγμένοι σε «παιχνίδια επιβίωσης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα