Είχαμε Άρη , έχουμε κουβάρι…

Είχαμε Άρη , έχουμε κουβάρι…

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Είχαμε Άρη , έχουμε κουβάρι…

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τη νέα ήττα του Αρη σε μεγάλο παιχνίδι και προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι στο οποίο έχει μπλεχτεί η ομάδα.

Επιστροφή χρημάτων* στο Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στην φάση που πετυχαίνει το νικητήριο γκολ ο Ολυμπιακός οι περισσότεροι επικεντρώνουν στην αβλεψία του Τζανακάκη να αφήσει ελεύθερο τον Κούτρη, ο οποίος χωρίς πολλές κωλυσιεργίες σέρβιρε στον Χασάν για να σκοράρει.

Σίγουρα ο αμυντικός του Αρη καθυστέρησε να μπει στην φάση. Σιγά να μην αναλύουμε τα εμφανή!

Όμως χωρίς καμία διάθεση να δικαιολογήσω πρόσωπα ή να μοιράσω συγχωροχάρτια , οφείλουμε να παραδεχθούμε όλοι μας ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράμα στον κόσμο να κυνηγάς σε ένα ματς , τον Κούτρη, τον Ποντένσε, ή τον Χριστοδουλόπουλο, ακόμα και το Φορτούνη όταν επιλέγει να παίξει από την πλευρά σου.

Μια , δυο , πέντε, δέκα, κάποτε το λάθος θα γίνει. Το ποδόσφαιρο όπως όλα τα παιχνίδια , είναι παιχνίδι λαθών. Εκεί βασίζεται η φιλοσοφία του.

Το λάθος λοιπόν του Τζανακάκη… έπεται. Προηγείται η αδράνεια , η αβλεψία ή απερισκεψία , πείτε την όπως θέλετε , στην μεσαία γραμμή όταν ο Νάτχο έχει όλη την άνεση να υποδεχθεί την μπάλα , να παίξει χωρίς πίεση, να σηκώσει το κεφάλι του να δει και να σημαδέψει τον αμαρκάριστο Κούτρη.

Αν κάποιος μάρκαρε σωστά τον Νάχτο και δεν του άφηνε κανένα περιθώριο για δράση η φάση δεν θα εξελισσόταν ποτέ.

Το λάθος για μια ακόμα φορά ξεκινά από το κέντρο ή μακριά από την κατάληξη της φάσης.

Κάτι ανάλογο πχ είχαμε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όλοι συζητούσαν και χρέωναν εν πολλοίς το γκολ του Πρίγιοβιτς στον Σόουζα που άργησε να μπει στην φάση και να μαρκάρει τον σέντερ φορ του αντιπάλου, αλλά κι σε αυτή την περίπτωση η μπάλα χάνεται με τρόπο επιπόλαιο στο κέντρο και ο Ουάρντα έχει όλη την άνεση να την κουβαλήσει και το χειρότερο για τον Άρη, να σεντράρει χωρίς πίεση σημαδεύοντας σωστά τον Σέρβο στράικερ.

Βάλτε τα κάτω ένα προς ένα τα γκολ που έχουν δεχθεί οι κίτρινοι , περάστε τα από ακτινογραφίες και τότε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία θα διαπιστώσετε ότι όλα ξεκινούν από γκάφα ή αδράνεια στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να βρίσκει πάντα την άμυνα με τις πόρτες και τα παράθυρα ορθάνοιχτα.

Αν δεν θέλετε να μπείτε σ’ αυτή την διαδικασία αφήνοντας το μυαλό σας να ταξιδέψει μακριά, τότε απλά προστρέξετε στο προηγούμενο ματς του Αρη με την Ένωση.

Στην τριάρα του δευτέρου ημιχρόνου τα γκολ που δέχθηκαν οι κίτρινοι του Βορρά μοιάζουν σαν δίδυμα αδελφάκια.

Αλλά κι αυτό του πρώτου ημιχρόνου τα ίδια χρωματοσώματα φέρει στον οργανισμό του.

Μπορεί να υπάρχουν αδυναμίες σε όλες τις γραμμές της ομάδας , αλλά η μεγάλη πληγή που αιμορραγεί προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες εντοπίζεται στην λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Τόσο στον δημιουργικό τομέα , όσο και στον ανασταλτικό. Αναφέρω μάλιστα τον δημιουργικό τομέα γιατί κυρίως στα ντέρμπι τα χαφ στην προσπάθεια για δημιουργία πούλησαν ουκ ολίγες φορές την μπάλα προξενώντας ανισορροπία στης γραμμές της ομάδας.

Προσπάθησαν δηλαδή να επιχειρήσουν το δύσκολο , αγνοώντας ότι υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος για να βγει η ομάδα με επιτυχία μπροστά.

Η δυσλειτουργία όμως της μεσαίας γραμμής έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι ο Άρης το γήπεδο δεν εμφανίζει χαρακτηριστικά συνόλου!

Ο Αρης δεν έχασε μόνο όλα τα ντέρμπι στη σειρά αλλά έχει να επιδείξει και... ποικιλία!!! Κι αυτή η ποικιλία έχει να κάνει με την συγκρότηση της ομάδας.

Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε έχοντας καθαρά επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του και την πλήρωσε ακριβά. Με τον ΑΕΚ παρέδωσε μαθήματα αφέλειας και επιπολαιότητας γνωρίζοντας την συντριβή ενώ με τον Ολυμπιακό- λόγω πίεσης εξ’ αιτίας των αποτελεσμάτων που προηγήθηκαν - προσέγγισε το ματς με επιφυλακτικότητα χωρίς να αποφύγει όμως και πάλι την ήττα!!!

Οι συνεχόμενες ήττες δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ποιότητα των αντιπάλων ομάδων. Αυτή θεωρείται δεδομένη. Έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού.

Δεν φταίνε μόνο οι επιλογές στα πρόσωπα , αν αγωνίστηκε αυτός ή ο άλλος ή ενδεχομένως όσοι δεν έπαιξαν αλλά ότι η ομάδα δεν εμφανίζεται συμπαγής.

Οι αποστάσεις που χωρίζουν τις γραμμές της ομάδες είναι μεγάλες, η αλληλοκάλυψη απουσιάζει. Ο Άρης δεν λειτουργεί αρμονικά όταν επιτίθεται , ούτε όταν αμύνεται.

Ο Ερέρα όπως όλα δείχνουν πλέον έχει υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες των προσώπων, υποβαθμίζοντας την λειτουργεία του συνόλου.

Εκεί βρίσκεται ο πυρήνας του προβλήματος!

Ότι ο Γκαρσία , ο Γκάμα , ο Ντιγκινί, ο Μπάσα , ο Ματίγια ο οποιοσδήποτε παίκτης αξίας , οφείλει πρώτα να ενσωματωθεί απόλυτα στην λειτουργία της ομάδας και όχι να …τρέχει η ομάδα πίσω απ’ αυτούς. Το γεγονός ότι αυτό το στιλ του παιχνιδιού έφερε αποτελέσματα σε κάποιες αναμετρήσεις , κυρίως με υποδεέστερους αντιπάλους, δεν σημαίνει ότι μπορεί να υποκαταστήσει τους βασικούς κανόνες λειτουργίας μια ομάδας.

Το 4-2-3-1 ή ακόμα το 4-3-3 , σχήματα με επιθετικογενή προσανατολισμό , που δείχνει να προτιμά ο Ερέρα βρίσκουν εφαρμογή και αποτελεσματικότητα κυρίως σε ομάδες δουλεμένες και δοκιμασμένες.

Στην πρώτη φάση συγκρότησης την οποία διανύει η ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές ενός πρωταθλήματος , λογικά , θα ταίριαζε περισσότερο ένα 4-4-2 με τις γραμμές κοντά μέχρι η ομάδα να αποκτήσει την απαραίτητη ομοιογένεια!

Έτσι το σύνολο θα εμφανιζόταν πιο συμπαγές , η ομάδα θα έκρυβε τις αδυναμίες της και το κυριότερο θα γνώριζε με θετικές επιπτώσεις για όλους , πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ισοπαλία.

Τώρα όλα έχουν γίνει ένα μπλεγμένο κουβάρι. Κουβάρι ο προπονητής ο οποίος αμφισβητείται πλέον ανοιχτά, κουβάρι οι παίκτες έχοντας χάσει κομμάτια από την αυτοπεποίθηση τους , κουβάρι η διοίκηση η οποία καλείται να διαχειριστεί με επιτυχία την πρώτη μεγάλη κρίση παίρνοντας αποφάσεις σοβαρές υπεύθυνες και ουσιαστικές , πριν η ομάδα ταξιδέψει μακριά από την έδρα της με δυο αντιπάλους (Απόλλων και ΟΦΗ) που την περιμένουν με το μαχαίρι στα δόντια!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!