Ο καλός... στρατιώτης Μασούρας

Γιώργος Ντυμένος
Ο καλός... στρατιώτης Μασούρας

bet365

Ο 24χρονος έχει παίξει στον Πανιώνιο από μπακ μέχρι φορ και συγκαταλέγεται στις «κολώνες» των «κυανέρυθρων».

Θυμάστε οι 40αρηδες πως μοιράζαμε μικροί τις ομάδες όταν παίζαμε ποδόσφαιρο στις αλάνες; Οι γρήγοροι μπροστά, αυτοί που δεν την κλώτσαγαν πίσω, ο «στυλάτος» που είχε μπλούζα από κάποια εθνική ομάδα πήγαινε θεληματικά φορ, ο πιο ευτραφής στο τέρμα και όποιος είχε την μπάλα ήταν το «10αρι». Κάπως έτσι γίνονταν χοντρικά η κατανομή…

Στην Κεχρινιά της Αμφιλοχίας όμως πριν από μερικά χρόνια μάλλον τα πράγματα γίνονταν κάπως διαφορετικά. Οταν τότε συγκεντρώνονταν τα παιδιά του χωριού, στη θέα του Μασούρα θα έλεγαν «παίρνουμε τον Γιώργο που παίζει τα πάντα και… βλέπουμε…». Δεν εξηγείται αλλιώς, καθώς το 24χρονος πλέον κερδίζει τον τίτλο του «καλού στρατιώτη», που προφανώς στο football manager θα πρέπει τα βελάκια του να δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, σε ότι αφορά τη θέση που παίζει. Μην βιαστεί κάποιος να πει «τι μας λες, ακραίος είναι». Θα πέσει έξω.

Ετσι ..δηλώνεται, αφού κάτι πρέπει να θεωρείται και ως «βάση» του. Στην ποδοσφαιρική εφορία σε απλά λόγια. Αλλά από εκεί και πέρα ο… μύθος λέει πως καμιά φορά, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σκέφτονται στη Νέα Σμύρνη να τον βάλουν και τερματοφύλακα. Ετσι.. για το ονόρε. Στο χθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό ως «φτερό» βρήκε στόχο μία φορά από στατική φάση παρότι δεν έχει το μπόι των στόπερ, έκανε ως οπισθοφύλακας γρήγορα το πλάγιο για τον Οικονομίδη από όπου προήλθε το δεύτερο γκολ και στα μέσα του δεύτερου μισού ως άλλος κεντρικός χαφ-δημιουργός έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Σπιριντόνοβιτς.

Είναι λοιπόν ο εξτρέμ η καλή του θέση; Αυτό μόνο το μέλλον θα δείξει, δεν τον πήραν δα και τα χρόνια, αλλά η ουσία είναι πως τον έχουμε δει με επιτυχία και αλλού. Στη τρέχουσα σεζόν «μόνο» σε δύο επιπλέον. Οταν στην πλατεία «γύρισαν» το σύστημα σε 4-3-3 (κυρίως στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) ήταν εσωτερικός προς την πλευρά του Σπιριντόνοβιτς, ενώ μετά, σε πιο επιθετική διάταξη βρίσκονταν πίσω από τον προωθημένο Ντουρμισάι, με τον Αυστριακό και τον Τσιλούλη στα άκρα. Αρα ήδη μετρά 3 διαφορετικές και ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω.

Οχι πολύ, από το 2014 και μετά που παίζει στον Πανιώνιο. Αρκετές φορές πήρε, τρόπο τινά τη φανέλα με το «Νο9», ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ τη σεζόν 2016/17, με τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα και τον Πανσερραϊκό στο Κύπελλο. Πολυθεσίτης λοιπόν ίσως και λόγω κάρματος, γεννημένος Πρωτοχρονιά γαρ, πάντως δεν χάρηκε όσο θα ήθελε τη χθεσινή νίκη των «κυανέρυθρων», αφού μετά το ματς έσπευσε στο πλευρό του αρχηγού Παναγιώτη Κόρμπου στο νοσοκομείο. Η μπάλα… μπάλα, αλλά οι φίλοι-οικογένεια πάνω από όλα..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα