Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Κρέσπο μέσα στην έδρα του Ατρόμητου, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις υψηλές πτήσεις, απάντησαν με τον Ουγκράι (1-1) και οδήγησαν τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη φετινή βαθμολογική απώλεια! Παραμένουν χωρίς ήττα οι δύο αντίπαλοι.

Τέλος στο σερί νικών του ΠΑΟΚ μπήκε στο Περιστέρι, από τον μαχητικό Ατρόμητο! Η ομάδα του Κάναντι, κράτησε τον «δικέφαλο» του βορρά μακριά από τις νίκες μετά από 21 επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και με το 1-1 που του απέσπασε, τον ανάγκασε στην πρώτη του ισοπαλία μετά από 26 παιχνίδια.

Το σκορ είχε ανοίξει στο 40' ο Κρέσπο, με τον κορυφαίο Ουγκράι να απαντάει στο 73' και να κρατά τον Ατρόμητο αήττητο!

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι, αναγκάστηκε να παρατάξει τον Ατρόμητο με αρκετές αλλαγές καθώς απουσίαζαν οι τρεις δανεικοί από τον ΠΑΟΚ. Έτσι, «κατέβασε» την ομάδα του με 3-5-2. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τους Ρισβάνη, Στρούγγη, Καρασαλίδη στα στόπερ. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Κιβρακίδης, αριστερό ο Σάκιτς, με αμυντικούς μέσους τους Μπουσουλάντζιτς, Μάντσον, ενώ δεκάρι ήταν ο Μπρούνο. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Ουγκράι, Μούγιακιτς.

Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου «κατέβασε» την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα, με τους Βαρέλα και Κρέσπο στα στόπερ. Δεξί μπακ ήταν ο Μάτος κι αριστερό ο Βιερίνια. Αμυντικοί μέσοι οι Βέρνμπλουμ, Κάνιας, με τον Ελ Καντουρί δεκάρι. Δεξί εξτρέμ ο Ζαμπά κι αριστερό ο Μπίσεσβαν, με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Δοκάρι ο Ουγκράι, φωνές του ΠΑΟΚ, γκολ ο Κρέσπο

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την μπάλα την περισσότερη ώρα στα πόδια του, χωρίς όμως να μπορεί να βρει χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ατρόμητου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανεβάσουν στροφές και να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ.

Ένα εξ αυτών στο 18' παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα! Ο Ουγκράι, είχε τον Πασχαλάκη έξω από την εστία του και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από το κέντρο προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Έλληνα γκολκίπερ.

Στο 24, οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι. Ο Στρούγγης είχε μια μονομαχία με τον Ελ Καντουρί και από το ριπλέι φαίνεται πως υπάρχει επαφή. Ο Τζήλος δεν έδειξε την άσπρη βούλα και τα παράπονα ήταν έντονα. Τελικά, ο «δικέφαλος» του βορρά, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Στο 40' μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βαρέλα πήρε την μπάλα και μετά από ατομική προσπάθεια βρήκε τον Κρέσπο ο οποίος σούταρε για το 0-1. Σε αυτή τη φάση υπάρχουν φωνές των γηπεδούχων για φάουλ του Βαρέλα στον Μούγιακιτς πριν την πάσα στον Κρέσπο.

Καλύτερος μέχρι να ισοφαρίσει ο Ατρόμητος!

Το παιχνίδι στην επανάληψη είχε πρωταγωνιστή μέχρι το 73' τον Ατρόμητο! Οι ποδοσφαιριστές του Κάναντι, ήταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ, είχαν την μπάλα στα πόδια τους και έδειχναν πως αν βρουν την ευκαιρία μπορούν να κάνουν την... ζημιά.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τελειώσει την αναμέτρηση στη μία και μοναδική ευκαιρία που έκανε πριν ισοφαριστεί. Ο Ελ Καντουρί πέρασε στον Ζαμπά, ο οποίος ολομόναχως πλάσαρε από το ημικύκλιο κι έστειλε την μπάλα άουτ! Από την φάση αυτή κι έπειτα η πίεση του Ατρόμητου μεγάλωσε και τελικά το γκολ που αναζητούσε η ομάδα του Κάναντι ήρθε με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στο γήπεδο, τον Ουγκράι.

Ο Ούγγρος, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, εκμεταλλεύτηκε τα πίσω βήματα του Κρέσπο και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Έχασε τα... άχαστα στο τέλος ο ΠΑΟΚ!

Το αποτέλεσμα αυτό δεν άρεσε φυσικά στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που βγήκαν μπροστά κι αναζήτησαν το γκολ της νίκης. Αρχικά στο 84', ο Λημνιός βρήκε τον Βέρνμπλουμ ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Βιερίνια σέντραρε και ο Πρίγιοβιτς από το δεύτερο δοκάρι με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ!

Τελευταία υποψία ευκαιρίας ήταν στο 91', όταν ο Λημνιός έκανε το γύρισμα με τον Μέγιερι να προλαβαίνει και να διώχνει πριν γίνει κάτοχος της μπάλας ο Πρίγιοβιτς και πλασάρει προ κενής εστίας. Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε, με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ να παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα και τον «δικέφαλο» του βορρά να χάνει τους πρώτους του βαθμούς.

MVP: Ουγκράι. Ο Ούγγρος επιθετικός ήταν ο κορυφαίος του Ατρόμητου στο γήπεδο κι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Έκανε πολύ δουλειά, είχε ένα τρομερό δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ με δικό του τέρμα οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν και παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πρίγιοβιτς. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν εξαφανισμένος σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση. Φάνηκε στο φινάλε αλλά και πάλι ήταν ο... μοιραίος του ΠΑΟΚ με την εύκολη προβολή που στέλνει άουτ, αντί για τα δίχτυα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η άμυνα του Ατρόμητου. Ο Κάναντι άρχισε το παιχνίδι με τρία στόπερ και στη φάση του γκολ του Κρέσπο κανείς δεν πέφτει πάνω του, ωστόσο από εκεί κι έπειτα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο οι Καρασαλίδης, Ρισβάνης (και Στρούγγης μέχρι να βγει) ήταν πολύ καλοί. Ένας από τους λόγους που έμεινε εξαφανισμένος ο Πρίγιοβιτς, ήταν και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Περιστεριωτών.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Κρέσπο στη φάση της ισοφάρισης. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, κάνει πίσω βήματα με αποτέλεσμα να δώσει χώρο στον Ουγκράι να μπει στην περιοχή και να σουτάρει...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τζήλος και οι βοηθοί του είχαν αρκετή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά ο Κούλα Χασάν σταμάτησε λανθασμένα για οφσάιντ τον Ζαμπά, ενώ στο 24' ο Τζήλος δεν έδειξε την άσπρη βούλα στο πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι σε μαρκάρισμα του Στρούγγη στον Ελ Καντουρί, ενώ στη φάση του 0-1 οι γηπεδούχοι ζητούν επιθετικό φάουλ του Βαρέλα στον Μούγιακιτς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος για ακόμα μια αγωνιστική έδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να χάσει! Ανάγκασε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα και πάει στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ αήττητος. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ κατάλαβε πως μόνο με την φανέλα δεν μπορεί να κερδίσει... Δεν έκανε και το καλύτερό του παιχνίδι, με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και το πλήρωσε. Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών και ο «δικέφαλος» του βορρά παραμένει στην κορυφή, χωρίς όμως να μπορέσει να ανοίξει την ψαλίδα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Στρούγγης (46' Ενσικουλού), Μπουσουλάντζιτς, Μάντσον, Ουγκράι, Μπρούνο (87' Ούμπιδες), Μούγιακιτς (46' Κωτσόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Ελ Καντουρί (81' Ουάρντα), Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ (67' Λημνιός) Κάνιας, Ζαμπά (76' Πέλκας), Πρίγιοβιτς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα