Η ανάλυση του ΑΕΚ-Αρης (pics)

Gazzetta team
Η ανάλυση του ΑΕΚ-Αρης (pics)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout με πίνακες και βίντεο, το ματς της ΑΕΚ με τον Αρη στο ΟΑΚΑ.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Το gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης αναλύει τους αγώνες της Super League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές και οι σπουδαστές του Ινστιτούτου, Γιώργος Μάντζιαρης και Predrag Sobotovic σε συνεργασία με το InstatScout αναλύουν το ματς της ΑΕΚ με τον Αρη στο οποίο η Ενωση επικράτησε με 4-0.

Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.

ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1 και τελείωσε με 4-4-2. Βλέπουμε ότι τα πλάγια μπακ και τα εξτρέμ έπαιζαν, κατά μέσο όρο, πολύ κοντά, ενώ αντίθετα μετά τις αλλαγές οι αποστάσεις τους ήταν αρκετά μεγαλύτερες.
Ο Αρης ξεκίνησε τον αγώνα με 4-3-3 και τελείωσε με 3-5-2. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες του Άρη κράτησαν τις θέσεις τους. Βλέπουμε ότι τα εξτρέμ έκλειναν προς τον άξονα και τα μπακ ανέβαιναν ψηλά.


ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Οι δύο ομάδες είχαν σχεδόν τις ίδιες τελικές (8 ΑΕΚ – 9 Άρης), όμως η ΑΕΚ είχε πολύ καλό ποσοστό με 6 τελικές εντός στόχου εκ των οποίων τα 4 ήταν γκολ. Στο 1ο ημίχρονο ο Άρης είχε 8 τελικές έναντι 2 της ΑΕΚ, ενώ στο 2ο ημίχρονο είχε μόνο 1 τελική σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε 6!

Ο Άρης πραγματοποίησε περισσότερες πάσες από την ΑΕΚ (627 – 427), με σημαντική διαφορά να παρατηρούμε σε κατηγορίες όπως, ‘πάσες σε ανοιχτό γήπεδο’(587 - 395), πάσες στο επιθετικό τρίτο (145 – 85), καθώς και σέντρες (14 – 7).

ATOMIKA ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΕΚ
Οι παίκτες με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν ο Πόνσε (328) και ο Οικονόμου (302). Πολύ ουσιαστικός επιθετικά ο Ponce. Είχε τις λιγότερες επαφές με τη μπάλα από κάθε άλλο παίκτη της ΑΕΚ, όμως κατάφερε να πετύχει 2 τέρματα και να δημιουργήσει 3 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Πολύ σημαντική η συνεισφορά του Galo στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ, καθώς αν και αγωνίζεται συνήθως ως μπακ, ήταν ο παίκτης που πέρασε τις περισσότερες πάσες στο επιθετικό τρίτο (12/17), όπως και στην αντίπαλη περιοχή (8/12).

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΡΗ
Ο Σιώπης (244) ήταν ο παίκτης με την μεγαλύτερη βαθμολογία. Είχε 7 κερδισμένα φάουλ, ενώ δεν έκανε ούτε 1, είχε τις περισσότερες κερδισμένες δεύτερες μπάλες (13), εκ των οποίων οι (10) ήταν στο μισό του αντιπάλου, από τα πόδια του ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του (125) και είχε και τις περισσότερες πάσες (83). Πολλές πάσες στο επιθετικό τρίτο από τους Garcia (26) και Bruno Gama (25). Ο δεύτερος είχε και 9 στην αντίπαλη περιοχή.

ΜVP (Πόνσε)

Φωτογραφίες ή βίντεο

Πολύ μεγάλα προβλήματα για τον Άρη στην αμυντική μετάβαση. Όπως είδαμε και σε προηγούμενα παιχνίδια, έτσι κι εδώ δέχτηκε τα 2 από τα 4 γκολ με παρόμοιο τρόπο.

Α) 1-0: Τη στιγμή που γίνεται το λάθος έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, υπάρχουν 5 παίκτες του Άρη που μπορούν να σταματήσουν (φάουλ) ή να καθυστερήσουν την επίθεση - κάθετη πάσα (και οι 5 παίκτες βρίσκονται εκτός φάσης) – στη συνέχεια συνδυασμός κακής αμυντικής λειτουργίας του Άρη και ατομικής ικανότητας του Boye.



Β) 2-0: Από την αρχή της φάσης, μέχρι και το τελείωμα κανείς παίκτης του Άρη δεν ακολουθεί την κίνηση του Ponce (υπήρχαν μπροστά του 2 παίκτες που θα μπορούσαν να τον μαρκάρουν.



Γ) 3-0: Ωραία ανάπτυξη της ΑΕΚ πάνω σε πίεση των παικτών του Άρη - στο τελείωμα της φάσης σωστό overlap του Μπακάκη , κάθετη κίνηση του Ponce, τον χάνει ο αμυντικός.

Δ) 4-0: Ακόμα ένα γκολ που δέχεται ο Άρης στην αμυντική μετάβαση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα