Πήρε το μάθημα και συνεχίζει...

Πήρε το μάθημα και συνεχίζει...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πήρε το μάθημα και συνεχίζει...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, όλα όσα πρέπει να διδαχθεί από αυτή η ομάδα του Γιώργου Δώνη και το ΟΑΚΑ που πρέπει να τιγκάρει κόντρα στην ΑΕΚ!

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μπέρτον - Νότιγχαμ Φόρεστ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αρκετές φορές το ποδόσφαιρο είναι απλό. Πάρα πολύ απλό. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά για να αναλύσεις μία εικόνα ενός παιχνιδιού όταν τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο αποψινό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ ως αποτέλεσμα του πενταπλάσιου μπάτζετ σε σχέση με το «τριφύλλι, την κατέθεσε πάνω στο χορτάρι της Τούμπας και ο Διούδης δεν γινόταν να πιάσει τα πάντα. Έκανε την απόκρουση της αγωνιστικής, ίσως και της χρονιάς σε μία μοναδική απογείωση για να διώξει την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, έβγαλε τετ-α-τετ κόντρα στον Μπίσεσβαρ αλλά μόνος του ήταν σχεδόν απίθανο να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό.

Ειδικά από την στιγμή που από το 45' μέχρι και το 60' το σύνολο του Δώνη πουλούσε την μπάλα έξω από την περιοχή με μεγάλη συχνότητα μη μπορώντας να κρατήσει κατοχή στον άξονα, έχανε την τακτική της συνοχή συνεχώς και δεχόταν την μία φάση πίσω από την άλλη, όντας πραγματικά πολύ μακριά από τα επιθυμητά επίπεδα συγκέντρωσης για ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο το πλάνο του Δώνη είχε πίεση ψηλά. Σχεδόν έξω από την περιοχή του αντιπάλου, με στοχευμένες παγίδες για να έρθει το κλέψιμο και η ανισσοροπία για την δημιουργία φάσεων. Φάσεις ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έφτιαξε στο πρώτο μέρος(κούραζαν πολύ την μπάλα οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης στο επιθετικό τρίτο ενώ Δώνης και Κουρμπέλης ήταν σε πολύ κακό βράδυ) αλλά τουλάχιστον κατάφερε να μην δεχθεί μεγάλη πίεση από τον ΠΑΟΚ, με εξαίρεση τις στημένες φάσεις και την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς. Οι «πράσινοι» έχαναν σχεδόν όλες τις δεύτερες μπάλες έξω από την περιοχή, έδωσαν ξεμαρκάριστα σουτ στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν καλά τελειώματα.

Από κει και πέρα, και όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, όταν δεν μπορείς να κρατήσεις μπάλα, να βγάλεις συνεργασίες, όταν κάνεις το εύκολο λάθος και τελειώνεις το ημίχρονο με 39%, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, το παιχνίδι ήταν στα μέτρα του Παναθηναϊκού, με τον ρυθμό να ηρεμεί μετά το πρώτο δεκάλεπτο και να έρχεται στα μέτρα της ομάδας του Δώνη.

Η αρχή του δευτέρου μέρους, όμως, έκρινε την αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε... καν και η δεξιά πλευρά του «δικεφάλου» με Μάτος και Ζαμπά διέλυσε τον Ινσούα, ο οποίος εκτός από το δικό του τραγικό ανασταλτικά βράδυ δεν είχε καμία βοήθεια από το 45' μέχρι και το 65' μετά την μετατόπιση του Καμπετσή στο αριστερό «φτερό» που δεν έδινε τις βοήθειες που έπρεπε. Οι συνεργασίες των δύο Βραζιλιάνων ήταν ένα ζητούμενο για την άμυνα του «τριφυλλιού», η οποία δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Το 1-0 του Πρίγιοβιτς στην πλάτη του Κολοβέτσιου έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά και ακόμη μία λάθος διαχείριση από τα άκρα του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον Λημνιό να πετύχει γκολ σαν σε προπόνηση και να... σκοτώσει το παιχνίδι. Αντίδραση δεν υπήρξε και το 2-0 πήγε... σβηστά μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός στην 8η στροφή του πρωταθλήματος γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, μετρώντας πριν την Τούμπα 6 νίκες και 1 ισοπαλία, αγωνιστική επίδοση εξαιρετική, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, επίδοση που σε όποιον και αν την... προσέφεραν το περασμένο καλοκαίρι και με τα δεδομένα της εποχής(-6, απαγόρευση μεταγραφών, το μικρότερο μπάτζετ της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου) θα την έπαιρνε, θα έλεγε χίλια ευχαριστώ και θα έκανε και τον σταυρό του. Απαραίτητη υπενθύμιση, ώστε να μην ξεχνάμε για ποιον Παναθηναϊκό μιλάμε και πόσα σημαντικά έχει καταφέρει να κερδίσει και να δημιουργήσει για το μέλλον αυτή η νεανική έκδοση των «πρασίνων».

Το 2-0 της Τούμπας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα πολύ καλό μάθημα για τον Παναθηναϊκό ενόψει των ντέρμπι και της συνέχειας της χρονιάς. Τα διδάγματα αρκετά. Τα ποιο σημαντικά από αυτά;

1) Η συγκέντρωση που δεν έχεις την πολυτέλεια να χάνεις για ένα τόσο μεγάλο διάστημα(45'-65') απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Κάτι που έγινε και στο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα.

2) Τα εύκολα λάθη που απαγορεύεται να κάνεις έξω από την περιοχή και να δίνεις χώρο για να απειληθείς.

3) Η αντίδραση που οφείλεις να βγάζεις ακόμη και όταν είσαι πίσω στο σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα, όπως για παράδειγμα πολύ σωστά το έκανες στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πέρασε στην ιστορία και το Σάββατο έρχεται εκείνο με την ΑΕΚ. Δεν πρέπει να το συζητάμε καν για το πόσο ανάγκη έχει την στήριξη τώρα η ομάδα, δεν πρέπει να το συζητάμε καν για το ότι το ΟΑΚΑ θα έπρεπε να τιγκάρει και να έχει για πλάκα ένα 40άρι που θα φτιάξει ψυχολογικά τους πιτσιρικάδες και θα τους σπρώξει στην νίκη! Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το «μαζί σου και στα δύσκολα» πρέπει να πάρει σάρκα και οστά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.