Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2

bet365

Με το γκολ του Μασούρα στο 88' ο Ατρόμητος βρέθηκε... φάτσα με την πρώτη του φετινή ήττα! Τελικά στην τελευταία φάση του αγώνα (94') με την συνδρομή του Ρισβάνη, ο Μπανανά με αυτογκόλ έκανε το τελικό 2-2! Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Κόρμπο, ξανά γκολ ο Κουλούρης!

Ο Πανιώνιος πίστεψε στο 2-1 ότι είχε φτάσει σε μια σπουδαία νίκη αλλά ο Ατρόμητος δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Με τον Νταμίρ Κάναντι να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τους Κωτσόπουλο και Ούμπιδες κατάφερε στην τελευταία φάση του αγώνα να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και να παραμένει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα. Και μπορεί οι φίλοι του Πανιωνίου να έφυγαν στενοχωρημένοι, αλλά οι ουδέτεροι το απόλαυσαν σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Ο Ζοσέ Ανιγκό ήταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Κότσιτς ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας του Πανιωνίου, ενώ για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός στην θέση του οργανωτή ο Οικονομίδης

Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες και Κότσιτς. Κόρμπος και Κεϊτά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (αριστερά), Οικονομίδης (ελεύθερο ρόλο) και Σπιριντόνοβιτς (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Ντουρμισάι

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες του τιμωρημένου Μάντσον και των ανέτοιμων Ενσικουλού και Μανούσου. Ο Νταμίρ Κάναντι σε σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ με τους Κιβρακίδη, Χατζηισαϊα, Ρισβάνη και Γιαννούλη στην άμυνα. Σάκιτς και Μπουσούλατζιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ουγκράι, Μούγιακιτς και Μπρούνο να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Κουλούρη ο οποίος αποτελούσε την επιθετική αιχμή των φιλοξενούμενων.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο να κάνουν το παιχνίδι τους αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την αμυντική τους λειτουργία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τα πρώτα λεπτά η μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις επικίνδυνες φάσεις να ξεκινάνε από νωρίς. Οι γηπεδούχοι ήταν ένα κλικ καλύτεροι στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 2' έφτασαν κοντά στο γκολ μετά από εκτέλεση φάουλ με τον Μπανανά να διώχνει την μπάλα αντί να την σπρώξει στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν καλά, ειδικά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είχε πολλά προβλήματα και στο 15' ο Μασούρας έχασε τεράστια ευκαιρία όταν βγήκε μόνος απέναντι στον Μέγιερι αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Μετά το 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να εμφανιστούν στο γήπεδο και στο 21' η κεφαλιά του Κουλούρη κατέληξε άουτ. Το ματς είχε ανοίξει για τα καλά και ήταν θέμα χρόνου το γκολ και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα Κόρμπος και Ντουρμισάι έκρυψαν την μπάλα με τον πρώτο να βγαίνει απέναντι στον Μέγιερι και με υπέροχη λόμπα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση του Ατρόμητου ήταν άμεση και στο 35' μετά από κόρνερ ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά από τον Κόρμπο (ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για φάουλ) με την μπάλα να στρώνεται στον Κουλούρη ο οποίος δεν αστόχησε. Μετά το γκολ οι «κυανέρυθροι» κατέρρευσαν με τους Περιστεριώτες να φτάνουν δύο φορές κοντά στην απόλυτη ανατροπή, αλλά μία το δοκάρι (στο σουτ του Κουλούρη) και μία ο Κότνικ (τρομερή ατομική προσπάθεια του Ουγκράι) είπαν όχι στις προσπάθειες των Περιστεριωτών.

Η εικόνα στην επανάληψη δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ όποτε τους δινόταν η ευκαιρία, την ώρα που αμυντικά έπαιρναν κάτω από την βάση αφού κάθε επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ μύριζε φάση. Σε μία από αυτές ο Πανιώνιος παραλίγο να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 55' όταν Κόρμπος και Σπιριντόνοβιτς συνδυάστηκαν υπέροχα μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου, με τον Μέγιερι όμως να μπλοκάρει το σουτ του Αυστριακού άσου. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε τρία λεπτά μετά όταν Μούγιακιτς και Κουλούρης έπαιξαν βόλεϊ στην περιοχή του Πανιωνίου πριν το σουτ του διεθνή φορ καταλήξει άουτ.

Μετά το 60' ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Ατρόμητο να δείχνει πιο επικίνδυνος αφού την ίδια ώρα ο Πανιώνιος έψαχνε τα πατήματά του αφού Κόρμπος ο οποίος ήταν ο κορυφαίος μέχρι εκείνη την στιγμή είχε κουραστεί.

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν υποψία φάσης με μοναδική αξιόλογη στιγμή να είναι ένα μακρινό σουτ του Μασούρα στο 82'. Κι ενώ το ματς έδειχνε να έχει σβήβσει στα πέντε τελευταία λεπτά έγινε ο μικρός χαμός.

Αρχικά στο 87' ο Κουλούρης μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση κατάφερε να αστοχήσει απέναντι στον Κότνικ και στην αντεπίθεση ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ με τον Μέγιερι και πλάσαρε σωστά για το 2-1 βάζοντας φωτιά στη Νέα Σμύρνη. Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει και στο 90' ο Ρισβάνης με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Πανιωνίου. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και στην τελευταία φάση του αγώνα μετά από φάουλ του Ούμπιδες, ο Μπανανά άθελά του με προβολή ισοφάρισε για το τελικό 2-2.

Ενδεκάδες

Πανιώνιος (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κόρμπος (72' Πίρις) Κεϊτά, Μασούρας, Οικονομίδης (63' Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (77' Τσιλούλης)
Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουζούλατζιτς, Σάκιτς (87' Ούμπιδες), Μπρούνο, Μούγιακιτς (69' Βασιλακάκης), Ουγκράι (78' Κωτσόπουλος), Κουλούρης

MVP: Παναγιώτης Κόρμπος. Ο αρχηγός του Πανιωνίου ήταν ο κορυφαίος του αγώνα μέχρι το σημείο που κουράστηκε. Σκόρερ ενός τρομερού γκολ, δεν έχασε μονομαχία και γενικότερα έκανε ένα μεστό παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Ευθύμης Κουλούρης. Ο φορ του Ατρόμητου για άλλη μια φορά εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Πέτυχε ένα γκολ, είχε δοκάρι και ήταν διαρκής απειλή για την άμυνα του Πανιωνίου.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων και στα τέσσερα γκολ. Τόσο οι αμυντικοί των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων είχαν κάκιστη λειτουργία με συνέπεια να έρθουν γκολ παιδικά.

Η γκάφα: Ανήκει στον Μπανανά ο οποίος στην τελευταία φάση του αγώνα άθελά του στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2.

Το στραγάλι: Πολύ καλή η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου. Κοντά στις φάσεις άφησε το παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να διακόπτει την ροή του αγώνα. Σωστή χρήση της κάρτας όταν χρειάστηκε.

Το ταμείο του Gazzetta: Μακάρι να μην τελείωνε ποτέ. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος Πανιώνιος και Ατρόμητος έμειναν στο 2-2 με τον Μπανανά άθελά του να στερεί από την ομάδα του τη νίκη. Και οι δύο ομάδες έψαξαν τη νίκη, δημιούργησαν τις φάσεις είχαν τα γκολ αλλά το τέλος ήταν όλα τα λεφτά. Οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι πήραν τη νίκη όταν λίγο πριν το τέλος ο Μασούρας έκανε το 2-1, αλλά με τον φετινό Ατρόμητο όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο και οι Περιστεριώτες κατάφεραν στο τέλος να παγώσουν τη Νέα Σμύρνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα