Οι «εμμονές» του Πάκο Ερέρα!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι «εμμονές» του Πάκο Ερέρα!

Οι «εμμονές» του Πάκο Ερέρα!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Αρη που έφτασε έως εδώ πληρώνοντας όλα σχεδόν τα λάθη του ακριβά και για τον Ερέρα που γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα τι συμβαίνει στην ομάδα. 

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το ντέρμπι χάθηκε για τον ΑΡΗ κι αυτό πονά. Μια ήττα από τον ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα στο Κλέανθης Βικελίδης δεν χωνεύεται εύκολα , ότι και να λέμε. Έτσι είναι , έτσι ήταν και έτσι θα συμβαίνει πάντα.

Αλλά η ήττα στο ιδιαίτερο αυτό παιχνίδι κάνει πολλούς να σκέφτονται και να αντιδρούν με το θυμικό και όχι με την λογική και το καθαρό μυαλό.

Οι επόμενες γραμμές λοιπόν απευθύνονται κυρίως  στους φίλους του ΑΡΗ μιας που λόγω εντοπιότητας τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά την νοοτροπία τους αλλά και τον τρόπο σκέψης τους.

Ο καινούργιος ΑΡΗΣ , ο ΑΡΗΣ των 18 νέων προσθηκών στις 7 αυτές αγωνιστικές αλλά και στο ντέρμπι του Κυπέλλου προσπάθησε να παίξει μπάλα. Να παίξει πραγματικό ποδόσφαιρο αξιώσεων , ελκυστικό και παραγωγικό.

Σε ένα σημαντικό βαθμό το κατάφερε. Παρ’ όλες τις αδυναμίες και την έλλειψη συνοχής στις περισσότερες αναμετρήσεις πέτυχε να συνδυάσει την ποιότητα με την ουσία, με την αποτελεσματικότητα.

Αυτό εν ολίγοις  συνέβη στο ματς με την Λαμία , με την Λάρισα , με τον Αστέρα, με τον Λεβαδειακό. Μόνο στο παιχνίδι με τα Γιάννενα η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Από τον Πανιώνιο ηττήθηκε αλλά το δεύτερο μέρος ανήκει αποκλειστικά στους κίτρινους , με χαμένες ευκαιρίες , δοκάρι και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε, όσο για το ντέρμπι ο ΑΡΗΣ έχει παραγάγει περισσότερο ποδόσφαιρο από τον μπαρουτοκαπνισμένο  και ακριβό , αντίπαλο!

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον αγώνα κυπέλου , επίσης ντέρμπι. Τα πολλά θετικά λοιπόν σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι αδύνατον να μην πιστώνονται στο προπονητικό τιμ! Όπως και τα αρνητικά άλλωστε.

 Το σημαντικό όμως για μένα είναι άλλο. Ο ΑΡΗΣ μέχρι εδώ δεν έφτασε με τα ψέματα κι αυτό είναι κάτι που οφείλουν να το καταλάβουν όλοι οι φίλοι της ομάδας. Έφτασε έως εδώ πληρώνοντας όλα σχεδόν τα λάθη του ακριβά.

Και λέω ότι ήταν καλό, πολύ καλό, που την πλήρωσε γιατί ότι χειρότερο θα ήταν τώρα στην αρχή, στην φάση της οικοδόμησης , η ομάδα να μεγαλώσει με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Ο ΑΡΗΣ δεν κέρδισε κανένα παιχνίδι σημαντικό ή μη -δεν παίζει ρόλο- από ρέντα! Ούτε έχοντας την θεά τύχη να του χτυπά με συμπάθεια την πλάτη, ούτε με την Θεία Χάρη και την Θεία Δίκη σύμμαχο του και την Θεία Λόλα στο πλευρό του και άλλες γραφικότητες!

Όλα τα χαστούκια τα δέχθηκε κατάφατσα και πόνεσαν. Ευτυχώς επαναλαμβάνω…. Στην παρούσα φάση ειλικρινά πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί.

Από το να νομίζεις ότι όλα πάνε καλά και να καυχιέσαι, προτιμότερο να γνωρίζεις τι πάει στραβά! Και το προπονητικό τιμ μου δίνει την εντύπωση ότι αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες της ομάδας , κατανοεί και προσπαθεί να διορθώσει τις ανορθογραφίες στο παιχνίδι της.

Αυτό τουλάχιστον εισπράττω εγώ από τις δηλώσεις του Πάκο Ερέρα και μετά το ντέρμπι , όταν υπογράμμισε τα λάθη χωρίς υπεκφυγές.

Την προτιμώ αυτήν την στάση από τις γενικόλογες και αφηρημένες δηλώσεις του τύπου «έχουμε καλύτερη ομάδα».

Μου λένε, μου στέλνουν μηνύματα , διαβάζω επίσης για τις εμμονές του Ερέρα.

Να καταλάβουμε κάτι και μάλιστα τώρα που είναι νωρίς. Ο Ερέρα γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα τι συμβαίνει στην ομάδα. Προσέξτε: Δεν γνωρίζει σε απόλυτα βαθμό την ομάδα γιατί αυτή δεν έχει ακόμα δομηθεί. Γνωρίζει όμως τι συμβαίνει με τους παίκτες. Τι πάει καλά και τι όχι.

Δεν βρήκε την ομάδα έτοιμη αλλά τώρα προσπαθεί να την συναρμολογήσει. Αλλά εδώ υπεισέρχεται ένας πολύ σημαντικός και σοβαρός παράγοντας.

Ο κόουτς φιλοδοξεί να δει ένα σύνολο να αγωνίζεται με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και αυτός ο τρόπος δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολος να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Και  είναι ο μόνος τρόπος που ταιριάζει απόλυτα με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει στην διάθεση του.  Θέλει η ομάδα του να παράγει ελκυστικό ποδόσφαιρο, με επιθετικό προσανατολισμό  και συγχρόνως ουσιαστικό.

Να παράγει θέμα αλλά και ουσία! Δεν θέλει να ευνουχίσει τους παίκτες του , να τους βάλει να παίξουν κάτι άλλο απ’ αυτό που είναι σε θέση να εκφράσουν.

Δεν είναι λίγο! Ας του το αναγνωρίσουμε εκτιμώντας τουλάχιστον  τις προθέσεις του! Θα μπορούσε κάλλιστα αφού η ομάδα τώρα χτίζεται , από την πρώτη αγωνιστική να παίξει αντιποδόσφαιρο , να βάλει πούλμαν. Ενδεχομένως κατ’ αυτόν τον τρόπο  κάποια αποτελέσματα να μην στράβωναν.

Αλλά η ομάδα θα ήταν κάτι άλλο απ’ αυτό που θα μπορούσε να είναι πραγματικά και προς τιμήν του δεν το επέλεξε. Αν κάτι πρόδωσε τον Ερέρα αυτό ήταν η μεσαία γραμμή. Η γρήγορη συγκρότηση της. Η κακή λειτουργία της στέρησε από την ομάδα νίκες , αλλά και ισοπαλίες ( Ο ΑΡΗΣ δεν έχει ούτε μια ισοπαλία!!!)

Δεν ήταν οι εμμονές του κόουτς –όπως κάποιοι ισχυρίζονται- αλλά η έλλειψη ετοιμότητας παικτών σε νευραλγικές θέσεις.  Ο Σιώπης με τον Μαρτίνες άργησαν να ενταχθούν , ο Μπάσα είχε και έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του αλλά και τραυματισμούς.

Τραυματίας  και ο Ματίγια από τον οποίο περιμένει πολλά,  τον ήθελε στο ντέρμπι αλλά δεν ήταν ούτε σ’ αυτό το ματς έτοιμος για παραπάνω από 40 λεπτά, όπως και σε άλλες αναμετρήσεις.

Ο Κολάσο που έχει μείνει πίσω και προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, ο Ντιγκινί που ψάχνει τα πατήματα του σε ένα νέο γι’ αυτόν ρόλο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν του έμενε άλλο από το πειραματιστεί. Να πειραματιστεί με πρόσωπα και ρόλους. Να πειραματιστεί για την λειτουργία της πιο νευραλγικής γραμμής στο ποδόσφαιρο!

Άλλες φορές τα πειράματα στέφθηκαν με επιτυχία κι άλλες όχι. Και με τα πειράματα θα συνεχίσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Όταν όμως  οι τραυματισμοί  επιτρέψουν στον κόουτς να επιμείνει σε ένα σταθερό σχήμα , έχοντας πληρότητα και επιλογές στην μεσαία γραμμή, φανταστείτε πόσο  πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο θα παίξει ο ΑΡΗΣ, με δεδομένη την ποιότητα των παικτών του.

Πόσο θα βελτιώσει την κυκλοφορία του, την κατοχή, την δημιουργία πόσο περισσότερο θα αξιοποιήσει τους επιθετικούς και τους ακραίους.

Best of internet