Το «άγγιγμα» του Χάβου

Δημήτρης Ρούσσος
Το «άγγιγμα» του Χάβου

bet365

Η Λαμία συνδυάζει θετικά αποτελέσματα με συνεχώς βελτιωμένη απόδοση, με τον Μάκη Χάβο να βλέπει τη δουλειά του να αποδίδει καρπούς και την ομάδα του να αναρριχάται στη βαθμολογία.

Το Predictor παίζει μπάλα και στο Champions League με έπαθλο €5000 μετρητά* κάθε αγωνιστική μέρα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι εντυπώσεις διαμορφώνονται ανάλογα με ποικίλους παράγοντες, συχνά αμφισβητούμενους και τα πορίσματα να αποτελούν αντικείμενο διαφωνιών. Αυτό που δεν γίνεται να παραβλεφθεί είναι η ουσία. Στην προκειμένη η αποτελεσματικότητα στο ποδόσφαιρο είναι αυτό που αποτυπώνεται στη βαθμολογία, σε πίνακες, σε δείκτες, σε αριθμούς και τελικά ουδείς αντιλέγει, ανεξάρτητα αν ο τρόπος αρέσει ή όχι.

Αν η Λαμία πέρυσι κατάφερε σχετικά εύκολα να παραμείνει στην κατηγορία, το έκανε χάρη στον αμυντικό προσανατολισμό της, την προσοχή στα μετόπισθεν και την ευστοχία στις λίγες καλές φάσεις στην επίθεση, αρκετές για να πάρει τους βαθμούς που έπρεπε.

Φέτος αυτό φάνηκε να μην αρκεί, με τον Μάκη Χάβο να αναλαμβάνει μετά τις ήττες από Άρη και Παναθηναϊκό και να αλλάζει τους Φθιωτούς, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε τρόπο παιχνιδιού, με τα αποτελέσματα να είναι θεαματικά και να αποτυπώνονται στη βαθμολογική άνοδο των Φθιωτών, που απέχουν τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, μετρούν μόλις μια ήττα σε πέντε παιχνίδια επί των ημερών του και με την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, απέναντι στην ΑΕΛ στη Θεσσαλία, βρίσκονται στην καλύτερη «φάση» τους από την αρχή της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ

Υπό τις οδηγίες του Τεννέ πέρυσι οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν 20 γκολ σε 30 αγώνες και φέτος 1 σε 2 παιχνίδια, απέναντι βέβαια σε αντιπάλους πάνω από τα «μέτρα» της. Συνολικά το «βάρος» έπεφτε στα μετόπισθεν, κάτι που με τον Χάβο έχει αλλάξει και πλέον δίνει βαθμούς.

Εξαρχής ο Μακεδόνας τεχνικός θέλησε να δουλέψει πράγματα στην επίθεση, εμφυσώντας στους ποδοσφαιριστές του τη λογική του επιθετικού παιχνιδιού. Οι ίδιοι δέχθηκαν με ικανοποίηση τα νέα στοιχεία, κάτι που παραδέχονταν σε μεταξύ τους συζητήσεις και δείχνοντας απελευθερωμένοι στο γήπεδο.

Τα παιχνίδια με Ατρόμητο (11), Παναιτωλικό (8), Ξάνθη (16), ΟΦΗ (10) και ΑΕΛ (8) διαμόρφωσαν έναν μέσο όρο 10,6 ανά αγώνα. Σε σύγκριση με τις 7,3 της περσινής σεζόν, η βελτίωση που καταγράφεται είναι το πρώτο «σημείο» υπέρ της δουλειάς του Χάβου.

Ακολουθεί η ουσία, δηλαδή το γκολ. Με πέντε γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, η Λαμία σκοράρει σε κάθε παιχνίδι κατά μέσο όρο, επίδοση που αποτελεί «οδηγό» για τη συνέχεια. Το πρόγραμμα μέχρι τώρα ήταν μεν βατό, ωστόσο οι «έξοδοι» σε Αγρίνιο και Λάρισα είχαν απαιτήσεις στις οποίες οι Φθιωτοί ανταπεξήλθαν και με το παραπάνω.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΗ

Άλλο στοιχείο που δείχνει το πλάνο του προπονητή και την πίστη σε αυτό είναι η «επιστροφή» της Λαμίας στο σκορ στα παιχνίδια, όταν δέχεται πρώτη γκολ. Στο Αγρίνιο υπήρξε απάντηση δυο φορές στα γκολ των γηπεδούχων με το τελικό αποτέλεσμα να στέλνει την ομάδα του Χάβου στο πούλμαν με έναν κερδισμένο βαθμό.

Το ίδιο έγινε και με τον ΟΦΗ στο ΔΑΚ, όταν ο Μπαράλες ισοφάρισε το γκολ του Νέιρα, όπως φυσικά και στη Θεσσαλία, όπου Επστάιν και Μπαράλες ανέτρεψαν το γκολ του Ντέλετιτς και χάρισαν στους Φθιωτούς την πρώτη τους νίκη. Οι πέντε αυτοί βαθμοί κάνουν ξεκάθαρα τη διαφορά μέχρι τώρα και δείχνουν πως ό,τι εφαρμόζεται στις προπονήσεις ως τώρα δουλεύει.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

Εξάλλου ο Χάβος προχώρησε σε αλλαγές στην 11αδα, «ανακατεύοντας» την τράπουλα και «ταρακουνώντας» παίκτες που ένιωθαν αναντικατάστατοι, με τα οφέλη να είναι ανταποδοτικά. Ο Σκόνδρας, ο Αντέτζο και ο Καραμάνος πήραν θέσεις βασικών, ενέτειναν τον ανταγωνισμό κι έβαλαν στην «πρίζα» τους υπόλοιπους, αφού το βάθος του ρόστερ φέτος είναι μεγαλύτερο από την περσινή σεζόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, εκ των MVP πέρυσι. Φέτος ξεκίνησε «μουδιασμένα», έχασε τη θέση του από τον Σκόνδρα και φάνηκε να βγαίνει εκτός κάδρου. Με τη δουλειά του όμως κατάφερε να εμφανιστεί βελτιωμένος στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, να πάρει φανέλα βασικού στην AEL FC Arena και να φωνάζει «παρών», με την ομάδα να βγαίνει κερδισμένη.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σίγουρα υπάρχουν θέματα που ο Χάβος πρέπει ακόμα να κοιτάξει, όπως τα θέματα της άμυνας. Σε κάθε περίπτωση με τη δουλειά του έχει κερδίσει το περιθώριο να δουλέψει, να «κερδίσει» τους παίκτες του και να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εκδοχή της Λαμίας, που δηλώνει έτοιμη να παλέψει μέχρι τέλους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα