ΑΕΚ: Δημιουργική και «πολύφωνη»

ΑΕΚ: Δημιουργική και «πολύφωνη»

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Δημιουργική και «πολύφωνη»

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τα στατιστικά της ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά που δείχνουν ότι και τη φετινή σεζόν η παραγωγικότητα είναι υπόθεση αρκετών.

Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ βασίστηκε σε αρκετούς παίκτες και στην ομαδική δουλειά για να φτάσει στο τέλος στην κατάκτηση του τίτλου. Αραούχο, Λιβάια, Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος ήταν εκείνοι που από τη μέση και μπροστά μοιράστηκαν ασίστ και γκολ και οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» στην κορυφή έπειτα από 24 χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος στην ΑΕΚ, η οποία αποτελεί ομάδα με συνεργασίες και «πολυφωνία» στην τελική τρίτη. Κάτι που φάνηκε και στη Ριζούπολη στο διπλό απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Μπακασέτας και Μάνταλος συνεργάστηκαν άψογα για το πρώτο γκολ και Κλωναρίδης - Λιβάια για το δεύτερο τέρμα που «κλείδωσε» το τρίποντο για την ΑΕΚ.

Γκολ και ασίστ από όλους

Μέχρι στιγμής, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, οι τέσσερις προαναφερθέντες, μαζί με τον Εκι Πόνσε είναι εκείνοι που... βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά. Κλωναρίδης με έξι τέρματα, Μπακασέτας με τέσσερα, και από τρία οι Λιβάια, Πόνσε και Μάνταλος, είναι αυτοί που έχουν σκοράρει τα 19 από τα 23 γκολ της ΑΕΚ μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις. Η συγκεκριμένη πεντάδα έχει συνεισφέρει και στη δημιουργία, μετρώντας συνολικά επτά ασίστ με τον Μάνταλο να μετράει τρεις, τον Λιβάια δύο, και από μία οι Μπακασέτας και Κλωναρίδης.

Έρχεται και ο Μπογέ

Όλα τα παραπάνω, μάλιστα, ήρθαν σε μία περίοδο που η ΑΕΚ είχε αρκετές απουσίες σε όλες τις γραμμές. Και ειδικά μιλώντας για το μεσοεπιθετικό κομμάτι, όταν έλειπε ένας παίκτης – κλειδί για τα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Λούκας Μπογέ, ο οποίος έδειξε στα τελευταία ματς που πέρασε ως αλλαγή ότι διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που θα βοηθήσει την ΑΕΚ σε αρκετούς τομείς, τη στιγμή που παραμένει εκτός με τραυματισμό και ο Χρήστος Αλμπάνης.

«Χτυπάει» στο τέλος του α' και στις αρχές του β' μέρους

Επίσης, όσον αφορά την παραγωγικότητα της ΑΕΚ, αξίζει να σημειωθεί ότι το καλό της διάστημα παρουσιάζεται στο ξεκίνημα της σεζόν μέσα στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Μέσα σε αυτές τις δύο χρονικές περιόδους η Ένωση έχει «πληγώσει» τις περισσότερες φορές τους αντιπάλους της μετρώντας επτά τέρματα στο διάστημα 30' - 45' και άλλα πέντε γκολ στο διάστημα μεταξύ 45' - 55' στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις.

Το rotation

Φυσικά, το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής συνεισφέρουν τόσο δημιουργικά, όσο και εκτελεστικά, δίνει και μία έξτρα δυνατότητα στον Μαρίνο Ουζουνίδη να χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Έχοντας δει τους τραυματίες να επιστρέφουν και να έχει διαθέσιμες πλέον σχεδόν όλες τις μονάδες του, ο Έλληνας κόουτς θα είναι στην ευχάριστη θέση να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ευχέρεια παιχνίδι με παιχνίδι, ώστε να μην επιφορτιστούν συγκεκριμένοι παίκτες με πολλά λεπτά στα πόδια τους, όπως έγινε στο ξεκίνημα της σεζόν. Και αυτό μακροχρόνια συνήθως φέρνει ευεργετικά αποτελέσματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα