Να βάλουμε το VAR και στις δικαστικές αποφάσεις...

Να βάλουμε το VAR και στις δικαστικές αποφάσεις...

Να βάλουμε το VAR και στις δικαστικές αποφάσεις...

Ο Μιχάλης Τσόχος γελάει με την υποκρισία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την δικαιοσύνη λάστιχο και με τη νέα μόδα οι δικαστές και όχι οι διαιτητές να αποφασίζουν για τους πρωταθλητές...

Το έχω γράψει κι' άλλες φορές και θα το κάνω για μία ακόμη φορά. Δεν υπάρχει σοβαρό πρωτάθλημα στον κόσμο που ήδη τρεις από τις ομάδες του να έχουν αφαίρεση βαθμών. Οκτώβριο μήνα και ήδη έχουμε τρεις ομάδες με μείον. Ο Παναθηναϊκός (-6), ο ΠΑΟΚ (-2) και τώρα η ΑΕΚ (-3), βρίσκονται στον βαθμολογικό πίνακα σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που θα έπρεπε να βρίσκονται.

Πρόκειται για αλλοίωση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και για ένα ακόμη “εργαλείο” στα χέρια των ισχυρών. Κάποτε ήταν η διαιτησία το μοναδικό “εργαλείο”, τώρα έγιναν και οι επιτροπές της Λίγκας, της ΕΠΟ. Κάθε χρόνο αυτό το νταραβέρι που έχουμε ξεκινήσει θα γίνεται όλο και πιο καθοριστικό στην εξέλιξη του τίτλου. Η λέξη “χάρτινοι”, θα γίνει πιο διάσημη και από την την λέξη “παράγκα” στο ποδόσφαιρό μας και οι αφαιρέσεις βαθμών, η νέα μόδα των εκάστοτε ισχυρών.

Δεν θα μπω στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεν με αφορά αυτή η κατευθυνόμενη αγανάκτηση για κάθε τι που συμβαίνει ή δήθεν συμβαίνει. Αν τιμωρείσαι με αφαίρεση βαθμών για την ταινία ταμειακής ή όχι, αν τιμωρείσαι με αφαίρεση για την φωτοβολίδα ή όχι, αν τιμωρείσαι με αφαίρεση για την μπούκα προέδρου με όπλο στο χέρι ή όχι, αν τιμωρείσαι για την μπούκα των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή όχι, αν τιμωρείσαι για τα επεισόδια εντός ή εκτός γηπέδου, αν τιμωρείσαι με βάση το αν υπήρξε τραυματίας ή όχι...

Οποιος αναζητεί δικαιοσύνη και λογική σε όλα αυτά δεν με αφορά. Εγώ την δικαιοσύνη λάστιχο δεν έχει νόημα να την κρίνω, άλλωστε δεν βρίσκω πουθενά δικαιοσύνη και αποφάσεις με συνέπεια. Και δεν βρίσκω και λογική στην αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες με αυτή τη συχνότητα. Πλέον είναι βέβαιο ότι σε κάθε πρωτάθλημα, σε δύο τρεις ομάδες, θα αφαιρούνται βαθμοί και θα προκύπτει αλλοίωση της βαθμολογίας.

Το έγραψα και πέρυσι όταν συνέβη, το γράφω και φέτος. Αυτό το... νταραβέρι με την αφαίρεση βαθμών που ανοίξαμε, δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, από ένα ακόμη “εργαλείο” στα χέρια του όποιου έχει τον έλεγχο της Λίγκας, της ΕΠΟ, των επιτροπών προκειμένου να επιβάλει τον δικό του νόμο, να παίρνει την δική του εκδίκηση, όπως την εννοεί ο καθένας.

Πλέον ο ισχυρός δεν πρέπει να ελέγχει μόνο την ΚΕΔ, αλλά και τις επιτροπές εφέσεων που επιβάλλουν ή ρίχνουν ποινές. Πλέον ο τίτλος κάθε χρόνο μπορεί να κρίνεται όχι από δέκα σφυρίγματα, αλλά από πέντε δικαστικές αποφάσεις. Το γράφω για μία ακόμη φορά. Αφαιρέσεις βαθμών μπορούν να υπάρχουν μόνο σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους κανόνες διεξαγωγής του πρωταθλήματος και επιβάλλονται πριν αρχίσουν αυτά. Οτιδήποτε άλλο που χωρά ερμηνεία και στηρίζεται σε ερμηνεία δεν μπορεί να προβλέπει την αφαίρεση βαθμών από καμία ομάδα.

Το μόνο που θα καταφέρουμε πλέον ως ποδόσφαιρο είναι αντί να ρυθμίζουν τους πρωταθλητές οι διαιτητές, να τους ρυθμίζουν οι δικαστές. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά στην δικαιοσύνη δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε και το  VAR, προκειμένου να ακυρώνουμε τις λάθος αποφάσεις.

Νομίζω βέβαια ότι αν ρωτήσουμε τον Βασιλειάδη επί του θέματος εύκολα μπορεί να μας πει ότι θα βάλει το  VAR  και στις δικαστικές αποφάσεις...

 

Best of internet