Τα νούμερα των δύο ντέρμπι λένε διάφορες αλήθειες…

Τα νούμερα των δύο ντέρμπι λένε διάφορες αλήθειες…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος ψάχνει στο blog του στο gazzetta να βρει κάποιες αλήθειες για τον Ολυμπιακό μέσα από τα στατιστικά των δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ.

Επιστροφή χρημάτων* στο Πολωνία – Πορτογαλία και σούπερ αποδόσεις στο Nations League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Έριξα μία ματιά στα στατιστικά του Ολυμπιακού από τα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Και νομίζω ότι υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα…

Ακόμη και από τα φάουλ που κάνει και που κερδίζει ο κάθε παίκτης.

Ο Μεριά, αν και στόπερ, δεν έκανε ούτε ένα φάουλ! Αντίθετα, του έκαναν έξι.

Ο Φορτούνης κέρδισε 10 φάουλ (!) κι υπέπεσε μόνο σε ένα.

Ο Χασάν, αν και σέντερ φορ, δεν κέρδισε ούτε ένα φάουλ! Κι ο ίδιος έκανε από ένα.

Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μόλις ένα φάουλ και κέρδισε τέσσερα.

Ο Ποντένσε έκανε δύο φάουλ και κέρδισε τέσσερα.

Οι δύο κόφτες του Ολυμπιακού, ο Μπουχαλάκης στο ένα ματς κι ο Γκιγέρμε στο άλλο, έκαναν από τρία και πέντε φάουλ, κερδίζοντας από ένα. Ο Γκιγέρμε είχε κάνει δύο φάουλ και μπαίνοντας αλλαγή 16 λεπτά με τον ΠΑΟΚ.

Ο Τσιμίκας συνολικά έκανε τα περισσότερα φάουλ (έξι) και κέρδισε τρία.

Ο Βούκοβιτς με τον ΠΑΟΚ δεν έκανε και δεν του έκαναν φάουλ! Με την ΑΕΚ έκανε δύο και του έκαναν δύο.

Ο Ομάρ και στα δύο ντέρμπι μαζί έκανε μόνο ένα φάουλ και κέρδισε τέσσερα.

Ο Καμαρά ήταν αυτός με την μεγαλύτερη δράση. Πήρε πέντε, υπέπεσε σε πέντε.

Να πάρουμε και τις αλλαγές; Ο Γκερέρο έπαιξε συνολικά 38 λεπτά, χωρίς να κερδίσει η, να κάνει φάουλ.

Ο Φετφατζίδης έπαιξε συνολικά 36 λεπτά και είχε φάουλ 1-1.

Κι ο Τουρέ 13 λεπτά με φάουλ 0-0.

Τι μου έκανε εντύπωση;

Οι δύο σέντερ φορ του Ολυμπιακού (Χασάν και Γκερέρο) δεν κέρδισαν ούτε ένα φάουλ! Κι οι τρεις εξτρέμ (Ποντένσε, Λάζαρος, Φετφατίδης) κέρδισαν συνολικά εννιά φάουλ στα 180 λεπτά.

Οι αμυντικοί πλην Τσιμίκα έκαναν κι οι τρεις μαζί (Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς) μόλις τρία φάουλ στα δύο ντέρμπι.

Ουσιαστικά αυτοί που έκαναν φάουλ ήταν κύρια τρεις παίκτες, οι Καμαρά, Τσιμίκας, Γκιγέρμε (η, Μπουχαλάκης). Κι αυτός που κέρδιζε φάουλ ήταν κατά βάση ο Φορτούνης και μετά οι Καμαρά, Ομάρ.

Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ αρνητικούς αρκετούς αριθμούς. Κι εντάξει, μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είναι υποχρεωτικά κακό που οι αμυντικοί δεν κάνουν φάουλ, αν και ίσως θέλει κι αυτό συζήτηση (για τον Τσιμίκα όντως είναι μειονέκτημα τα πολλά φάουλ). Αλλά να κερδίζει ο Φορτούνης περισσότερα φάουλ απ΄ όσα κέρδισαν μαζί όλοι οι άλλοι πέντε επιθετικογενείς συμπαίκτες του;…Όμως, για να κερδίσεις φάουλ, πρέπει να ζητήσεις μπάλες και να πάρεις προσπάθειες, να μπουκάρεις, να μπεις σε μονομαχίες κλπ, κλπ.

Από τις άλλες κατηγορίες στατιστικών, τι μπορείς να ξεχωρίσεις από τα δύο ντέρμπι;

Τις επεμβάσεις των δύο στόπερ Μεριά και Βούκοβιτς (συνολικά από εννιά)…Τα πέντε κλεψίματα του Καμαρά με τον ΠΑΟΚ, που έγιναν μηδέν με την ΑΕΚ…Τα οκτώ γεμίσματα (από τέσσερα) των Ομάρ, Τσιμίκα με τον ΠΑΟΚ, που έγιναν μόλις ένα (του Τσιμίκα) με την ΑΕΚ…Οι 15 πάσες του Καμαρά με τον ΠΑΟΚ, που έγιναν δύο με την ΑΕΚ…Το μοναδικό σουτ του Φορτούνη με την ΑΕΚ, το οποίο κι έγινε γκολ…Οι πέντε κερδισμένες κεφαλιές επιθετικά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, που έγιναν δύο με την ΑΕΚ…Οι 12 τελικές των Χασάν και Λάζαρου (από έξι), με επικίνδυνες όμως μόνο του Αιγύπτιου κι όλες του Λάζαρου άστοχες (δύο από φάουλ), με τον διεθνή κυνηγό να κάνει μόλις δύο γεμίσματα, ενώ ο Φορτούνης είχε 18 (με τα φάουλ) κι ο Ποντένσε 10…

Παρεμπιπτόντως, παρατήρησα λάθη από την στατιστική υπηρεσία της Λίγκας. Κι αναφέρω τα εξόφθαλμα. Π.χ. έχει για το ματς με τον ΠΑΟΚ τον Ομάρ χωρίς σουτ, ενώ είχε (άστοχο) σουτ στο 91’. Και είχε τον Γκιγέρμε με ένα σουτ με τον ΠΑΟΚ, ενώ δεν είχε σουτάρει. Πρωτίστως, όμως έχει τον Τσιμίκα με μηδέν σουτ με την ΑΕΚ, ενώ είχε σουτ, εξ επαφής μάλιστα, που έδιωξε σωτήρια ο Μπάρκας, αμέσως μετά την επέμβαση του γκολκίπερ της ΑΕΚ στην κεφαλιά του Χασάν στο 73’.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μετράνε ως τελικές τα σουτ που γίνονται με την μπάλα να την κοντράρει αμυνόμενος. Π.χ. στο ΟΑΚΑ τέτοια σουτ είχε κι ο Καμαρά στο 40’ κι ο Λιβάγια στο 74’. Μάλιστα του Λιβάγια ήταν πολύ επικίνδυνο κι αν δεν έκανε «τάκλιν θανάτου» πάνω στην μπάλα ο Γκιγέρμε, ο Γιαννιώτης θα είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Η στατιστική υπηρεσία της OΥΕΦΑ τα μετράει κανονικά κι αυτά τα σουτ μέσα στις τελικές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.