Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0

Φώτης Καρακούσης
Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0

bet365

Ο διαιτητής Λάμπρου ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στα Πηγάδια! Η Ξάνθη πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στην ΑΕΛ χάρη στο πέναλτι του Γέντρισεκ, με την παράβαση να είναι εκτός περιοχής! Οι Θεσσαλοί έπαιζαν από το 43' παίζει με 10 λόγω αποβολής του Ζίζιτς κι απο το 74' με 9 (!!!) λόγω κόκκινης στον Καρανίκα.

Κανονικά μετά από ένα ματς της Ξάνθης με την ΑΕΛ θα έπρεπε να μιλούσαμε για το παιχνίδι και το πόσο σημαντική θα ήταν η νίκη όποιος και αν την έπαιρνε. Δυστυχώς όμως σήμρα στα Πηγάδια είχαμε σίγουρα την χειρότερη φετινή δαιτησία και μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών. Ο Λάμπρου του συνδέσμου Ευβοίας «έκλεψε» αρνητικά την παράσταση.

Έδωσε 10 κίτρινες και 2 κόκκινες, χαρίστηκε σε τουλάχιστον μία ακόμα απευθείας κόκκινη και στο πέναλτι που έδωσε και με το οποίο οι Ξανθιώτες επικράτησαν με 1-0 με το γκολ του Γέντρισεκ, το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής. Για την ιστορία η Ξάνθη ήταν αυτή που επικράτησε με 1-0 με το τέρμα του Σλοβάκου από την άσπρη βούλα στο 82' και ανέβηκε στην 8η θέση με 9 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ έμεινε 10η με 6.

Κόκκινη που δεν δόθηκε, οφσάιντ που κακώς δόθηκε και σκληρό παιχνίδι στο ξεκίνημα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή προσπαθώντας μετά από όσα είδαμε, να ασχοληθούμε με τα του αγώνα. Ένας αγώνας που ξεκίνησε, συνεχίστηκε και τελείωσε τρομερά δυνατά, με σκληρά μαρκαρίσματα και για τις δύο ομάδες. Η αρχή έγινε με τους γηπεδούχους που στο 11' γλίτωσαν την απευθείας κόκκινη στον Ντε Λούκας ο οποίος πήγε με τις τάπες στα πόδια του Μιλοσάβλιεβιτς αντικρίζοντας την κίτρινη. Στο 30' και πάλι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν όταν ο βοηθός έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Πίτι που έφευγε μόνος του απέναντι από τον Ζίβκοβιτς.

Έκλεισε το ημίχρονο με σωστή κόκκινη

Το σόου του διαιτητή που πραγματικά ήταν το λιγότερο κακός, ολοκληρώθηκε για το πρώτο ημίχρονο βεβαίως, στο 43' όταν απέβαλε, αυτή την φορά σωστά, τον Ζίζιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα ξεσηκώνοντας τους πάντες στην ΑΕΛ. Στο διάστημα αυτό όπως αναφέραμε το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν το λιγότερο κακό, με την μπάλα να παίζεται στο κέντρο, χωρίς φάσεις, χωρίς τίποτα.

Νέα κόκκινη, πέναλτι εκτός περιοχής και μόλις 3 λεπτά καθυστερήσεις

Στο δεύτερο ημίχρονο εντός αγωνιστικού χώρου συνεχίσαμε να βλέπουμε άσχημο θέαμα, με τον Λάμπρου να παίρνει την μία λάθος απόφαση μετά την άλλη, βγάζοντας από ένα σημείο και μετά της κίτρινες με απίστευτη ευκολία. Αρχικά και αφού πρώτα οι Θεσσαλοί έχουν χάσει την ευκαιρία με τον Ντέλετιτς στο 58' που έκανε το γύρισμα και δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του, έμειναν με 9 παίκτες με τον Καρανίκα να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη.

Με τους γηπεδούχους να παίζουν με 11 και τους φιλοξενούμενους με 9, η Ξάνθη ήταν αυτή που βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση και στο 81' κατάφερε να σκοράρει. Και το έκανε σε μια προσπάθεια της ΑΕΛ για επίθεση, οι «βυσσινί» δεν πρόλαβαν να γυρίσουν και ο Μπρίτο ανατράπηκε σε μια φάση στην οποία ο Λάμπρου έκανε δύο λάθη. Το μεγαλύτερο είναι το ότι το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής και έτσι ήταν φάουλ, ενώ δεν έδωσε και κίτρινη στον Γκόλια ως όφειλε. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Γέντρισεκ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

MVP: Θα βάλουμε τον Μπρίτο που κέρδισε το πέναλτι και συνολικά όταν μπήκε προσπάθησε να ανεβάσει την Ξάνθη που ως εκείνο το λεπτό δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Στο ύψος του: Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά θα βάλουμε τους παίκτες της ΑΕΛ που άντεξαν να βλέπουν αυτή την διαιτησία και ο αγώνας τελείωσε κανονικά.

Αδύναμος κρίκος: Η επίθεση της Ξάνθης που σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλό της, ακόμα και όταν αυτή έπαιζε με 9 παίκτες.

Η γκάφα: Θα βάλουμε την προσπάθεια των φιλοξενουμένων να βγουν μπροστά με 9 παίκτες. Μια γκάφα που έφερε την κόντρα και το πέναλτι, παρότι δεν υπήρξε ποτέ πέναλτι...

Το στραγάλι: Χωρίς την παραμικρή υπερβολή η διαιτησία του Λάμπρου ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών. Με αυτή την διαιτησία κανένα ντέρμπι δεν θα τελείωνε. Έκανε πολλά και απίστευτα λάθη που δεν μπορεί κανείς να τα δικαιολογήσει. Κόκκινη έπρεπε να δώσει δεν την έδωσε, 12 κίτρινες έβγαλε, 2 αποβολές για ΑΕΛ είχε και το πέναλτι που υπέδειξε ήταν εκτός περιοχής. Ό,τι και να γράψουμε για το σημερινό θα είναι λίγο...

Το ταμείο του gazzetta.gr: Το ταμείο είναι μείον μετά τα όσα είδαμε από τον Λάμπρου. Δεν μπορείς να γράψεις τίποτα άλλο μετά την χειρότερη διαιτησία των τελευταίων ετών.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (35' Κάστρο), Καντά (64' Μπρίτο), Συλλά, Σουλεϊμάν (46' Ντουρίτσκοβιτς), Καμαρά, Γέντρισεκ.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (70' Μπαρκάν), Πίτι (46' Γρομητσάρης), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ακόστα (87' Κόεφ), Φατιόν, Σαχίτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα