Δεν σταματάει πουθενά!

Δεν σταματάει πουθενά!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Δεν σταματάει πουθενά!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πιο αντρική νίκη του ασταμάτητου Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, την κλάση του Μακέντα, τις ασίστ του Κουλιμπαλί και τον διαιτητή Τζήλο.

Η απάντηση στην ερώτηση "πως θα αντιδράσει αυτή η έκδοση του Παναθηναϊκου όταν ένα παιχνίδι θα στραβώσει και δεν θα της πάνε όλα δεξιά από την αρχή"; δόθηκε και μάλιστα με τον πιο πειστικό τρόπο απόψε στην Καλογρέζα! Σε ένα παιχνίδι όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει (ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του Κριζμάν πάνω στον Διούδη), σε ένα παιχνίδι που του ακυρώθηκε γκολ(ορθά) και που ο αντίπαλος έπαιζε με έντεκα παίκτες στο αμυντικό του τρίτο, το σύνολο του Δώνη κατάφερε να το γυρίσει, κατάφερε να βγάλει αντίδραση πραγματικής μεγάλης ομάδας και να πανηγυρίσει την πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, μία νίκη που θα τον έφερνε μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας αν ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έπαιζε πέρυσι με την ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Βγάζοντας υπομονή, σχέδιο και πρωτίστως προσωπικότητα ως ομάδα, ο Παναθηναϊκός έφερε... τούμπα το παιχνίδι, στην πιο δύσκολη αποστολή που είχε μέχρι στιγμής στην πρώτη πεντάδα αγώνων της σεζόν.

Το παιχνίδι ήταν εξαρχής το δυσκολότερο από τα μέχρι στιγμής, καθώς ο ΠΑΣ και καλύτερη, πιο δουλεμένη ομάδα είναι από Ξάνθη, ΑΕΛ, Λεβαδειακό, Λαμία και ο τρόπος παιχνιδιού του θα αποτελούσε ζόρι για το "τριφύλλι", καθώς το σύνολο του Πετράκη "ταμπουρώθηκε" έξω από την περιοχή του Βελλίδη, ψάχνοντας το γκολ στην κόντρα.

Και το πέτυχε. Σε μία φάση όπου ο Μαυρομμάτης και ο Διούδης δεν είχαν καλή επικοινωνία αλλά ο Κριζμάν κάνει ξεκάθαρα φάουλ στον Διούδη. Όπως ξεκάθαρα ο Τζήλος σφύριξε απόψε τις σημαντικές φάσεις του παιχνιδιού με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Επιθετικό φάουλ του Κουρμπέλη. Το έδωσε. Σωστά. Επιθετικό φάουλ του Κριζμάν. Δεν το έδωσε και 1-0 ο ΠΑΣ μέσα στο πραγματικά παγωμένο ΟΑΚΑ, το οποίο αν ο καιρός ήταν διαφορετικός θα έσφυζε από ζωή και πάθος. Κρίμα που ο... ιμιτασιόν Ζορμπάς(για μια βροχή έγινε όλη αυτή η φασαρία;) έφερε μόνο 5.000 γεναίους στις κερκίδες!

Με εξαίρεση την κεφαλιά του Κουρμπέλη, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο να βρει το... κλειδί του πούλμαν από τα Γιάννενα αλλά σε ένα σημείο κομβικότατο, στο φινάλε του ημιχρόνου ισοφάρισε! Υπομονή, η μπάλα να γυρίζει έξω από την περιοχή και μία σέντρα... λουκούμι του Κουλιμπαλί έφτανε. Ο τρομερός φετινός Χατζηγιοβάνης θύμισε λίγο από Καραγκούνη! Λίγο από εκείνη την γκολάρα του τυπάρα κόντρα στον Άρσεναλ, όπου μετά την σέντρα του Μικάελσεν έγινε ένα με το έδαφος και με ᾽᾽ψαράκι᾽᾽ την έστειλε μέσα!

Ο μικρός έβαλε το κεφάλι του πολύ χαμηλά, πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και με εξαιρετική τεχνική την έστειλε στην γωνία του τέρματος! Υπέροχη κίνηση, υπέροχο γκολ, τρομερό ξεκίνημα στην χρονιά από τον νεαρό εξτρέμ που θα είναι σκάνδαλο αν δεν κληθεί από τον Σκίμπε για τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής, ειδικά σε μία εποχή, όπου το ελληνικό ποδόσφαιρο ψάχνει τους καλούς εξτρέμ όπως ο διψασμένος το νερό στην έρημο!

Χωρίς να μπορεί να πάρει πολλά δημιουργικά από τον άξονα, καθώς ο Μπουζούκης δεν ήταν στα καλά του και ο Δώνης αρνητικός, ο Παναθηναϊκός έψαξε την σωστή τελική πάσα από τα άκρα και την βρήκε ξανά από τα δεξιά, ξανά από τον Κουλιμπαλί, ο οποίος κάλυψε το κενό του τραυματία Γιόχανσον με δύο ασίστ!

Ο Αφρικανός έκανε την τέλεια σέντρα. Όπως πρέπει, την στιγμή που πρέπει. Με την μπάλα να μπαίνει συρτά στην περιοχή και να πηγαίνει... συστημένη στον Μακέντα. Ο Ιταλός με ένα τελείωμα κλάσης, δείγμα της ποιότητάς του, το παστέλωσε, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Βελλίδη και από το 2-1 και έπειτα το πήρε εντελώς... πάνω του ο στρατηγός Δώνης. Μέσα ο Στάϊκος για να φρεσκάρει τον άξονα ανασταλτικά, μέσα και ο Πούγγουρας για να δώσει ύψος και δύναμη από την στιγμή που ο ΠΑΣ θα σήκωνε την μπάλα για να ισοφαρίσει.

Οι "πράσινοι" έδειξαν απόλυτη συγκέντρωση, δεν απειλήθηκαν ούτε στιγμή και κράτησαν μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία τους ανεβάζει στα ψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας και τους ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη ενόψει της συνέχειας!

Ατομική αξιολόγηση: Διούδης 6, Ινσούα 6, Κουλιμπαλί 8, Μαυρομμάτης 6, Κολοβέτσιος 7, Κουρμπέλης 6, Μπουζούκης 4, Δώνης 4, Χατζηγιοβάνης 8, Χατζηθεοδωρίδης 5, Μακέντα 7, Σταϊκος 6, Καμπετσής 5, Πούγγουρας 6

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.