ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-3

Παναγιώτης Παλλαντζάς
ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-3

bet365

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα πρωταθλήτριας και πέρασε σαν... κυκλώνας (3-0) από την έδρα του ΟΦΗ, με τους Μπακασέτα, Γκάλο και Πόνσε να βρίσκουν δίχτυα και να την στέλνουν στην πρώτη θέση!

Οι δύο ήττες από Αγιαξ και ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει κλίμα γκρίνιας και το ματς με την Μπενφίκα που ακολουθεί θα μπορούσε να αποπροσανατολίσει. Για να μη συμβεί τίποτα από τα δύο, πρέπει να δείξεις χαρακτήρα και η ΑΕΚ με χαρακτήρα πρωταθλήτριας πέρασε όπως έπρεπε από το Ηράκλειο. Δηλαδή με έλεγχο από το ξεκίνημα, με πειστική πίεση στον ΟΦΗ, με 0-2 από το ημίχρονο και αριθμητικό πλεονέκτημα μετά τη σωστή αποβολή του Κομεσίδη. Και κάπως έτσι, ένα ματς που έμοιαζε επικίνδυνο έγινε εύκολο για την Ενωση, για την οποία σκόραραν οι Μπακασέτας-Γκάλο.

Η κεφαλιά του Σασί στο 4', από τη σέντρα του Ποτουρίδη, ήταν η ευκαιρία των Κρητικών να μπερδέψουν την ΑΕΚ. Δεν το έκαναν και στη συνέχεια απλά αμύνονταν, αφού δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν μια παρουσία ανάλογη της Τρίπολης, όπου είχαν μπει αποφασισμένοι να πάρουν το ματς και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου. Σε δύο περιπτώσεις με τον Πόνσε, μία σε κόρνερ και μία σε φάουλ, τη γλίτωσαν. Στο 20' όχι, όταν ο Μπακασέτας με διαγώνιο συρτό έκανε το 0-1 παρά την προσπάθεια του Σωτηρίου που βρήκε λίγο την μπάλα.

Η Ενωση πίεζε σωστά, κυκλοφορούσε γρήγορα την μπάλα, γενικά ήταν φανερό ότι μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ από το πρώτο μέρος κιόλας και έτσι έγινε. Στο 30' ο Κομεσίδης τα έκανε όλα λάθος και ο Κλωναρίδης τον... οδήγησε στην κόκκινη κάρτα (ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπορεί να μη σκόραρε, αλλά πέτυχε κάτι πολύ πιο σημαντικό και τελείωσε το ματς ψάχνοντας μια... χαμένη μπάλα στην ουσία). Και για να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τον ΟΦΗ, ο Γκάλο στο φάουλ βρήκε παραθυράκι (0-2)! Ηταν ουσιαστικά η στιγμή που τελείωσε το ματς, αφού θα έπρεπε να συμβούν παλαβά πράγματα στη συνέχεια για να αλλάξει κάτι. Και επειδή οι πιθανότητες ήταν ουσιαστικά μηδαμινές, λογικά δεν έγιναν κιόλας.

Οι Κρητικοί είχαν μια καλή στιγμή στο 54' με την κεφαλιά του Αραβίδη που απέκρουσε ο Μπάρκας, γενικά έδειξαν να παίρνουν τα πάνω τους για κάποια λεπτά, αλλά η όποια όρεξη απέκτησαν για να κάνουν κάτι καλό, τους έφυγε στο 63': Φάουλ του Γκάλο, δεν απομάκρυνε ο Σωτηρίου, κεφαλιά-γύρισμα του Μάνταλου, 0-3 ο Πόνσε. Το ματς εξελισσόταν τέλεια, δηλαδή, για την ΑΕΚ, οπότε για να... χαλάσει κάτι, ήρθε η αναγκαστική αλλαγή του Λόπες που έδειχνε να πονάει στο γόνατο έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας. Με τα ματς συνεχή λόγω και του Champions League, στην Ενωση δε θέλουν να σκέφτονται ενδεχόμενο νέο... καλό πρόβλημα. Ειδικά σε μια βραδιά που η ομάδα δεν αντιμετώπισε κανένα τέτοιο...

Man of the match: Ο Μπακασέτας είναι αυτός που ανοίγει το σκορ, άρα ο πλέον καθοριστικός. Ο Γκάλο όμως, ο οποίος επίσης σκόραρε, ήταν καλύτερος γενικά (μετά από καιρό σχετικά) και διεκδικεί τον τίτλο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κομεσίδης, ο οποίος έκανε ένα λάθος και το διόρθωσε (αναγκαστικά) με άλλο, αφήνοντας την ομάδα του από νωρίς με 10 παίκτες.

Στο ύψος του: Δραστήριος από το ξεκίνημα του ματς ο Μάνταλος, ο οποίος κέρδιζε φάουλ και γενικά ταλαιπωρούσε τον αντίπαλο του. Και θα μπορούσε να τον χρεώσει με κάρτα από πολύ νωρίς. Θετικός και ο Πόνσε αφού επέστρεψε στα γκολ και αυτά είναι που χρειάζεται ο Αργεντίνος.

Η γκάφα: Κομεσίδης κι εδώ... Κάνει λάθος και χάνει την μπάλα από τον Κλωναρίδη, τον οποίο στη συνέχεια ανατρέπει για να δει και την κόκκινη κάρτα. Κι από αυτό το φάουλ ήρθε και το 0-2. "Επιτυχία" 100% η βραδιά για τον αμυντικό του ΟΦΗ...

Το στραγάλι: Σωστή η απόφαση του Σιδηρόπουλου στη φάση με το φάουλ του Κομεσίδη στον Κλωναρίδη και την αποβολή του. Στην αρχή του ματς χάρισε μια κίτρινη κάρτα στον ΟΦΗ ενώ στο 60' κακώς υποδείχθηκε οφσάιντ ο Πλατέλλας που καλυπτόταν (απέκρουσε ο Μπάρκας στο τετ α τετ).

Το ταμείο του Gazzetta: Οπως είχε γίνει και πριν τον Αγιαξ, έτσι και τώρα πριν την Μπενφίκα, η ΑΕΚ ήταν σοβαρή και πήρε το τρίποντο χωρίς να κουραστεί. Παρά την απουσία του Λιβάια η Ενωση λειτούργησε καλά συνολικά και με πειστική εμφάνιση πήρε τη νίκη, βγάζοντας και το Γεντί Κουλέ από το πρόγραμμα της. Στα θετικά για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη η επιστροφή του Γκάλο στις καλές εμφανίσεις, συνδυάζοντας το και με γκολάρα, οπότε αν δεν υπάρχει ζημιά με τον Λόπες που βγήκε τραυματίας, όλα καλά για τους Κιτρινόμαυρους.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μπολάκης, Παπαστεριανός (67' Νάστος), Κυριακίδης, Σασί, Πλατέλλας, Αραβίδης (67' Κουτσιανικούλης).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (72' Χουλτ), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κλωναρίδης (58' Γιαννιώτας), Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (68' Γιακουμάκης).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα