Oι αριθμοί του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Gazzetta team
Oι αριθμοί του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

bet365

H επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην «ένωση», λίγες ώρες πριν την σέντρα του μεγάλου ντέρμπι.

#28 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στις 63 αναμετρήσεις που έχει υποδεχθεί την ΑΕΚ για την πρώτη κατηγορία. Οι διαδοχικές τους μάχες ξεκίνησαν το 1959-60 και τελείωσαν την σεζόν 2012-13 με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μέχρι τότε ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι μοναδικές σταθερές ομάδες από καταβολής της Α’ Εθνικής που συμμετείχαν ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 1959.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

#10 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ. Ακολουθεί το 1-0 που έχει εμφανιστεί εννέα φορές. Εκτός από αυτές τις 21 νίκες με διαφορά ενός γκολ (2 φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι η μεγαλύτερη.

#3 γκολ είχε σημειώσει στην αναμέτρηση της σεζόν 1982-83 ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος. Μάλιστα αυτό το χατ τρικ και ένα ακόμη γκολ την σεζόν 1984-85 τον διατηρούν στην πρώτη θέση των σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, μαζί με τον Σταύρο Σαράφη και τον Νέτο Γκουερίνο με τέσσερα γκολ συνολικά. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μπλάνκο και ο Νεστορίδης έχουν στείλει την μπάλα τέσσερις φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε αγώνες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη.

#10 διαδοχικές εντός έδρας νίκες με αντίπαλο την ΑΕΚ έχει ο ΠΑΟΚ μαζί με τις αναμετρήσεις για τα Play Offs του πρωταθλήματος μέχρι την ήττα του στις 14 Μαΐου 2017 για τα Play Offs. Μάλιστα στις μισές (πέντε) από αυτές δεν είχε δεχθεί ούτε γκολ. Η τελευταία του ήττα στο γήπεδο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι στις 21 Μαρτίου 2010 με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπλάνκο. Από τότε πέρασαν οκτώ χρόνια μαζί με την διετή απουσία της ΑΕΚ από την Super League.

#Ο Βασίλης Βασιλάκος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στην Τούμπα με τη φανέλα και των δύο ομάδων, το έχει καταφέρει τρεις φορές με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και μία με αυτά της ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα