Η ανάλυση του Ολυμπιακός – Αστέρας (pics)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Ολυμπιακός – Αστέρας (pics)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout την αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 ​ ​
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τις αναμετρήσεις της Souper League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές- σπουδαστές του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το InstatScout Πέντραγκ Σομπότοβιτς και Γιώργος Μάντζιαρης, αναλύουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 2-1.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε click πάνω τους
ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και τελείωσε το ματς με 4-4-2, όμως στο γράφημα αποτυπώνεται πως οι Χριστοδουλόπουλος και Ποντένσε έπαιζαν ουσιαστικά δίπλα στον Γκερέρο και ο Φορτούνης ένα κλικ πίσω τους. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ανέβαιναν πολύ και τα δύο του μπακ, οπότε έβγαζε αρκετούς παίκτες στην επίθεση.
Ο Αστέρας από την πλευρά του διέθετε ανάλογη διάταξη, ενώ φαίνεται ότι ο Τσιλιανίδης «τραβιόνταν» αρκετά προς τον άξονα και αυτόματα ο Ανχελ έμενε μόνος του στην αριστερή πλευρά.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Η κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένη, όμως στο δεύτερο ο Ολυμπιακός αύξανε συνεχώς το ποσοστό του. Ομως παρότι οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν μπάλα και προσπαθούν να επιτεθούν οργανωμένα, ενώ ο Αστέρας αναζητούσε χώρους στις αντεπιθέσεις, οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που έβγαλαν περισσότερες «κόντρα επιθέσεις» (17 έναντι 13).
Οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα στις κερδισμένες δεύτερες μπάλες στο μισό του αντιπάλου και τις σχετικές «μονομαχίες», όπως και στην κατηγορία της δημιουργίας. Οπου έβγαλαν αρκετές περισσότερες πάσες στο επιθετικό τρίτο, σέντρες, όπως και μεταβιβάσεις στην περιοχή του πέναλτι.
Ξεχωρίζει ακόμη το εξής στοιχείο: Απόρροια αυτού που αναφέραμε παραπάνω ότι ο Ανχελ είχε ουσιαστικά μόνος την αριστερή πλευρά, ο Ολυμπιακός έκανε τις περισσότερες επιθέσεις από τη δική του δεξιά.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Καμαρά έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος την χαμηλότερη, καθώς δεν συμμετείχε πολύ στην ανάπτυξη και σε 70 λεπτά παιχνιδιού είχε μόνο 5 «μονομαχίες» και 1 ντρίμπλα. Προφανώς του... βγήκε η κόπωση από τα σερί ματς.
Αν προσέξει κάποιος θα δει ότι ο Ποντένσε υπέπεσε στα περισσότερα λάθη, όμως υπάρχει «εξήγηση». Ο Πορτογάλος επιχείρησε τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον συμπαίκτη του, στο επιθετικό τρίτο και στην περιοχή του πέναλτι του Αστέρα.
Στα αξιοσημείωτα ακόμη ότι οι μπακ Τσιμικάς και Ομάρ είχαν τις περισσότερες πάσες στην περιοχή του πέναλτι, καθώς πήραν πολλές πρωτοβουλίες.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο Μουνάφο ήταν ο παίκτης των φιλοξενουμένων με την υψηλότερη βαθμολογία. Ο Αργεντινός χαφ είχε τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες (9/14), τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα στην επίθεση (81/98) και τις περισσότερες επιθετικές πάσες (50/61) από κάθε άλλον συμπαίκτη του.
Ο πιο επικίνδυνος επιθετικά παίκτης των φιλοξενουμένων ήταν ο Τσιλιανίδης, ο οποίος με την μπάλα στα πόδια «έφτιαξε» παιχνίδι (9/13 πάσες στο επιθετικό τρίτο, 4/6 στην περιοχή του πέναλτι), όμως όταν η μπάλα ήταν διεκδικίσημη είχε τα χειρότερα ποσοστά από όλους τους συμπαίκτες του (1/13 μονομαχίες)
MVP ΚΑΜΑΡΑ
Ξέχωρα από το γκολ που πέτυχε, πήρε την καλύτερη βαθμολογία από όλους τους «ερυθρόλευκους». Από τους αριθμούς του ξεχωρίζει η μεγάλη ακρίβεια που είχε στις μεταβιβάσεις του.
ΤΑ ΓΚΟΛ
1-0
Προσέξτε πως κανείς παίκτης του Αστέρα δεν μαρκάρει στην αρχή της φάσης τον Καμαρά, ο οποίος θα σουτάρει ανενόχλητος.
1-1
Το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα ξεκινά πίσω από τη σέντρα. Ο Μπουχαλάκης ενώ τρεις συμπαίκτες του βρίσκονται εκτός φάσης κάνει κίνηση προς την μπάλα και όχι προς τον αντίπαλο που βρίσκει κενό χώρο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αστέρας βγάζει 5 παίκτες στην επίθεση με τρεις «ερυθρόλευκους», καθώς οι ανασταλτικοί μέσοι του Ολυμπιακού δεν επέτρεψαν εγκαίρως, ενώ και ο Ομάρ βρίσκεται σε λάθος σημείο.
2-1
Στην αρχή της φάσης όλα τα μαρκαρίσματα του Αστέρα είναι σωστά και μάλιστα οι αμυνόμενοι είναι περισσότεροι από τους επιτιθέμενους. Ομως ο Φερνάντες τότε «έχασε» τον Νάτχο και μάλιστα στην εξέλιξή της αντί να κάνει κίνηση προς τον παίκτη (τον Νάτχο) πήγε προς την μπάλα και έτσι ο Ισραηλινός κατάφερε να σκοράρει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα