Τρεις σημαντικές παράμετροι για τον Μακέντα!

Τρεις σημαντικές παράμετροι για τον Μακέντα!

Τρεις σημαντικές παράμετροι για τον Μακέντα!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Ιταλό επιθετικό του Παναθηναϊκού και κάποια στοιχεία που είναι ικανά να τον βοηθήσουν να φτάσει στο ζητούμενο: Στην επανεκκίνηση!

Ο Μακέντα παρουσιάστηκε, έκανε την πρώτη του προπόνηση με την φανέλα του Παναθηναϊκού και δήλωσε έτοιμος για την επανάνερξη του πρωταλήματος και το παιχνίδι με την ΑΕΛ, καθώς το καλοκαίρι μόνο ανενεργός δεν ήταν, ακολουθώντας προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια με ομάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών που είχαν ως βάση την Ρώμη. Δείγμα του επαγγελματισμού που διακατέχει τον 27χρονο άσο, μιας και το σύνηθες δεν είναι αυτή η επιλογή αλλά... οι διακοπές.

Φυσικά θα χρειαστεί ρυθμό και παιχνίδια για να φτάσει στην απαιτούμενη κατάσταση αλλά στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη στην φετινή έκδοση του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽ και να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα. 

Αφού για ακόμη μία φορά ξεκαθάρισουμε το αυτονόητο, πως μοναδικός κριτής κάθε μεταγραφής είναι το χορτάρι, πάμε να αναλύσουμε τρεις σημαντικές παραμέτρους, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικές για να φτάσει ο Μακέντα στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από ένα ηχηρό restart μίας καριέρας που ξεκίνησε στο ρετιρέ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Έχοντας αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του(δεν είναι λίγο και καθόλου εύκολο για ένα παιδί 17 χρονών να τον παρουσιάζουν ως τον νέο Ρονάλντο στην απόλυτη υπερβολή των ΜΜΕ) ο ᾽᾽Κίκο᾽᾽ έχει ένα τεράστιο κίνητρο να επιστρέψει μέσα από τον Παναθηναϊκό κοντά σε εκείνο που ξεκίνησε. Να ξαναστρέψει το ενδιαφέρον πάνω του, να αποδείξει ότι η καριέρα του δεν έχει πάρει οριστικά την κάτω βόλτα και γιατί όχι να διεκδικήσει μία ανώτερη ποδοσφαιρική στέγη, όπως ακριβώς πέτυχε ο παλιόφιλός του από την ΚΠΡ, Τζιμπρίλ Σισέ με την μεταγραφή στον μεγάλο ποδοσφαιρικό έρωτα του Μακέντα, την Λάτσιο.

ΝΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ως το απόλυτο παράδειγμα επανεκίννησης(μαζί με εκείνο του Σισέ) ο Μάρκους Μπεργκ ανέλυε στην πρώτη του εν Ελλάδι συνέντευξη σε τούτη εδώ την ιστοσελίδα το... μακρινό 2013, το πόσο σημαντικό είναι για κάθε ποδοσφαιριστή να νιώθει σημαντικός στην ομάδα του. Να νιώθει πως έχει την εμπιστοσύνη, την πίστη και την πίστωση χρόνου από το κλαμπ, ώστε να βγάλει μέσα στις τέσσερις γραμμές αυτό που ακριβώς μπορεί. 

Ο Μακέντα στον Παναθηναϊκό θα έχει αυτό ακριβώς το περιβάλλον εμπιστοσύνης, ώστε να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα και φυσικά τον εαυτό του.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Όπως υπογράμμισε χθες στο Κορωπί ο Νίκος Νταμπίζας, μία ενδιαφέρουσα εξήγηση για τον χαμηλό δείκτη σκοραρίσματος στην καριέρα του Μακέντα(εξαίρεση τα 10 γκολ με την φανέλα της Μπέρμινγκχαμ) έχει να κάνει με την θέση που έπαιζε στις περισσότερες ομάδες. Ως επιτελικός ακόμη και ως εξτρέμ, ο Ιταλός ήταν μακριά από το ᾽᾽κουτί᾽᾽ ενώ εξαιτίας της πολύ καλής τεχνικής του κατάρτισης στους περισσότερους συλλόγους έβγαινε μακριά από την περιοχή για να δημιουργήσει, χάνοντας την ευκαιρία για εκτέλεση.

Στον Παναθηναϊκό ο ρόλος του θα είναι ξεκάθαρος. Σέντερ φορ και μόνο. Ούτε δεύτερος επιθετικός, ούτε στα άκρα, ούτε επιτελικός. Στράικερ.

Στοιχείο που θα τον βοηθήσει να γίνει σημαντικός για το σκοράρισμα και θα του δώσει περισσότερες ευκαιρίες στα πόδια για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και να φτάσει σε νούμερα που μέχρι στιγμής δεν είχε στην καριέρα του.

Best of internet