Τρεις σημαντικές παράμετροι για τον Μακέντα!

Τρεις σημαντικές παράμετροι για τον Μακέντα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τρεις σημαντικές παράμετροι για τον Μακέντα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Ιταλό επιθετικό του Παναθηναϊκού και κάποια στοιχεία που είναι ικανά να τον βοηθήσουν να φτάσει στο ζητούμενο: Στην επανεκκίνηση!

Ο Μακέντα παρουσιάστηκε, έκανε την πρώτη του προπόνηση με την φανέλα του Παναθηναϊκού και δήλωσε έτοιμος για την επανάνερξη του πρωταλήματος και το παιχνίδι με την ΑΕΛ, καθώς το καλοκαίρι μόνο ανενεργός δεν ήταν, ακολουθώντας προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια με ομάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών που είχαν ως βάση την Ρώμη. Δείγμα του επαγγελματισμού που διακατέχει τον 27χρονο άσο, μιας και το σύνηθες δεν είναι αυτή η επιλογή αλλά... οι διακοπές.

Φυσικά θα χρειαστεί ρυθμό και παιχνίδια για να φτάσει στην απαιτούμενη κατάσταση αλλά στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη στην φετινή έκδοση του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽ και να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα.

Αφού για ακόμη μία φορά ξεκαθάρισουμε το αυτονόητο, πως μοναδικός κριτής κάθε μεταγραφής είναι το χορτάρι, πάμε να αναλύσουμε τρεις σημαντικές παραμέτρους, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικές για να φτάσει ο Μακέντα στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από ένα ηχηρό restart μίας καριέρας που ξεκίνησε στο ρετιρέ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Έχοντας αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του(δεν είναι λίγο και καθόλου εύκολο για ένα παιδί 17 χρονών να τον παρουσιάζουν ως τον νέο Ρονάλντο στην απόλυτη υπερβολή των ΜΜΕ) ο ᾽᾽Κίκο᾽᾽ έχει ένα τεράστιο κίνητρο να επιστρέψει μέσα από τον Παναθηναϊκό κοντά σε εκείνο που ξεκίνησε. Να ξαναστρέψει το ενδιαφέρον πάνω του, να αποδείξει ότι η καριέρα του δεν έχει πάρει οριστικά την κάτω βόλτα και γιατί όχι να διεκδικήσει μία ανώτερη ποδοσφαιρική στέγη, όπως ακριβώς πέτυχε ο παλιόφιλός του από την ΚΠΡ, Τζιμπρίλ Σισέ με την μεταγραφή στον μεγάλο ποδοσφαιρικό έρωτα του Μακέντα, την Λάτσιο.

ΝΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ως το απόλυτο παράδειγμα επανεκίννησης(μαζί με εκείνο του Σισέ) ο Μάρκους Μπεργκ ανέλυε στην πρώτη του εν Ελλάδι συνέντευξη σε τούτη εδώ την ιστοσελίδα το... μακρινό 2013, το πόσο σημαντικό είναι για κάθε ποδοσφαιριστή να νιώθει σημαντικός στην ομάδα του. Να νιώθει πως έχει την εμπιστοσύνη, την πίστη και την πίστωση χρόνου από το κλαμπ, ώστε να βγάλει μέσα στις τέσσερις γραμμές αυτό που ακριβώς μπορεί.

Ο Μακέντα στον Παναθηναϊκό θα έχει αυτό ακριβώς το περιβάλλον εμπιστοσύνης, ώστε να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα και φυσικά τον εαυτό του.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Όπως υπογράμμισε χθες στο Κορωπί ο Νίκος Νταμπίζας, μία ενδιαφέρουσα εξήγηση για τον χαμηλό δείκτη σκοραρίσματος στην καριέρα του Μακέντα(εξαίρεση τα 10 γκολ με την φανέλα της Μπέρμινγκχαμ) έχει να κάνει με την θέση που έπαιζε στις περισσότερες ομάδες. Ως επιτελικός ακόμη και ως εξτρέμ, ο Ιταλός ήταν μακριά από το ᾽᾽κουτί᾽᾽ ενώ εξαιτίας της πολύ καλής τεχνικής του κατάρτισης στους περισσότερους συλλόγους έβγαινε μακριά από την περιοχή για να δημιουργήσει, χάνοντας την ευκαιρία για εκτέλεση.

Στον Παναθηναϊκό ο ρόλος του θα είναι ξεκάθαρος. Σέντερ φορ και μόνο. Ούτε δεύτερος επιθετικός, ούτε στα άκρα, ούτε επιτελικός. Στράικερ.

Στοιχείο που θα τον βοηθήσει να γίνει σημαντικός για το σκοράρισμα και θα του δώσει περισσότερες ευκαιρίες στα πόδια για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και να φτάσει σε νούμερα που μέχρι στιγμής δεν είχε στην καριέρα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.