Η πρώτη εικόνα Χασάν, Μεριά, αλλά και Νάτχο!

Η πρώτη εικόνα Χασάν, Μεριά, αλλά και Νάτχο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τι είδε στην «πρώτη» τριών μεταγραφών του Ολυμπιακού, κι όχι μόνο.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Γιούνγκ Μπόις και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Λεβαδειακό είχε την ιδιαιτερότητα της παρουσίας για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού τριών μεταγραφικών αποκτημάτων, των Μεριά, Χασάν και Νάτχο.

Βέβαια, δεν έπαιξαν όλοι το ίδιο: ο Τυνήσιος στόπερ αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο, ο Αιγύπτιος σέντερ φορ σε όλο το β΄ ημίχρονο κι ο Ισραηλινός κεντρικός μέσος μόλις στα εφτά τελευταία λεπτά. Αλλά ας επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τι μας έδειξαν, έχοντας πάντοτε υπόψιν μας ότι αφενός μεν μέχρι τώρα δεν είχαν παίξει ούτε σε φιλικό, αφετέρου δε ότι αντίπαλος ήταν μία ομάδα συγκεκριμένων δυνατοτήτων, που έπαιζε φουλ άμυνα μέσα στο Καραϊσκάκη, δίνοντας το μόλις πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι της, κόντρα στον Ολυμπιακό, που είχε τα τρία ευρωπαϊκά ματς στα πόδια του, άρα είχε άλλο ρυθμό, όπως φάνηκε και στο β΄ ημίχρονο.

Ο Μεριά έχει ένα στοιχείο που αρέσει στον Μαρτίνς. Έχει στρωτή πάσα κι αυτό το προσμετράει πολύ στον στόπερ ο Πορτογάλος προπονητής, γιατί θέλει η ομάδα να αναπτύσσεται σωστά από πίσω κι όχι με βαθιές πάσες. Έτσι είδαμε κάμποσες φορές τον Αφρικάνο αμυντικό να περνάει σωστά την μπάλα στους πιο μπροστινούς παίκτες και ιδιαίτερα στον Φορτούνη, ανάμεσα στις γραμμές του αντίπαλου-κάπως έτσι ξεκίνησε κι η φάση του (χαμένου) πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι το παιδί ακόμη δεν «πατάει» γερά. Λογικό είναι κιόλας, καθότι πρώτη φορά παίζει στην Ευρώπη προερχόμενος από την Τυνησία. Όμως, ενώ πάει πιεστικά στο μαρκάρισμα και πηδάει δυναμικά για κεφαλιά, τελικά δεν βγάζει ασφάλεια, δεν καθαρίζει τις φάσεις. Τις αφήνει «ζωντανές», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και δεν πολυπροσέχει και στα φάουλ. Στα δικά μου μάτια είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο. Και πρέπει σίγουρα να τον πάρει, εκτός των άλλων ως ένα νέο παιδί και επένδυση σχεδόν 2 εκ. Ευρώ για το σύλλογο.

Ο Χασάν μπορεί να είναι κι αυτός ίδιας ηλικίας (25), αλλά μοιάζει πιο έτοιμος, έχοντας άλλωστε και τόσα χρόνια καριέρας στην Πορτογαλία και έχοντας δουλέψει και πάνω από ένα χρόνο με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Αιγύπτιος μπήκε στο ημίχρονο κι έκανε αμέσως τη διαφορά-για την ακρίβεια ήταν πολύ κοντά στο να την κάνει.

Προσέξτε: μόλις στο 46’ κινήθηκε ωραία στην περιοχή και για ένα κλικ δεν βρήκε την μπάλα στην πάσα του Μπουχαλάκη. Στο 48’ έκανε άστοχη προβολή, υπό δύσκολες συνθήκες, σε σέντρα του Ομάρ. Στο 58’ είχε δοκάρι εκμεταλλευόμενος την κόντρα της μπάλας στον αντίπαλο αμυντικό, αλλά το σχεδόν τέλειο αριστερό του δεν κατέληξε στα δίχτυα γιατί ο γκολκίπερ έκανε εξαιρετική επέμβαση και γιατί ήταν και τυχερός (με το δεξί δοκάρι του). Στο 60’ έκανε το σούπερ ντούπερ εναέριο γυριστό, με επίσης σχεδόν τέλεια εκτέλεση και την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 65’ κοιτώντας δεξιά, έκανε έξοχη ασίστ αριστερά του στον Γκερέρο, βγάζοντας τον σε θέση γκολ.

Ένα φοβερό πρώτο 20λεπτο στην καριέρα του Χασάν στον Ολυμπιακό, όπου ελάχιστη τύχη να είχε, θα έκανε ο ίδιος δύο γκολ και θα πιστώνονταν και μία ασίστ!!! Μετά η απόδοση του είναι αλήθεια έπεσε και τον ξαναείδαμε βασικά στην κεφαλιά-πάσα στο 82' στον Γκερέρο, στη λόμπα του Ισπανού. Φαντάζομαι ότι του λείπει κι ο ρυθμός, αφού ήταν υπό μεταγραφή κι έπαιξε ελάχιστα στα φιλικά της Μπράγκα, ενώ σίγουρα τον αντιμετώπισαν κι αλλιώς, πιο προσεχτικά στη συνέχεια οι αμυντικοί του Λεβαδειακού. Εγώ επιμένω ότι μου θυμίζει πολύ Μήτρογλου, με τα καλά και τα άσχημα του! Τι άλλο πρόσεξα στο παιχνίδι του, για να μην βλέπουμε μόνο τα καλά; Γιατί μου άρεσε που γύρισε πίσω δύο φορές κι έκλεψε μπάλες, αλλά δεν μου άρεσε που έχασε κάποια μάλλον κοντρόλ και δεν πήγε γρήγορα στην μπάλα σε κάποιες στιγμές.

Ο Νάτχο έπαιξε πολύ λίγο. Να προσέξουμε, όμως, δύο πράγματα: πρώτον ότι ο Μαρτίνς τον έβαλε 10άρι, σε θέση Φορτούνη, άρα πρέπει να δούμε μήπως τον υπολογίζει περισσότερο γι΄ αυτή τη θέση η, απλά και γι΄ αυτή τη θέση, εκτός από οκτάρι κι εξάρι-γιατί ο έμπειρος άσος τις παίζει και τις τρεις. Δεύτερον ότι ο Νάτχο πρόλαβε μέσα σε εφτά λεπτά να κάνει δύο καλές συνεργασίες κι αν μεν στην πρώτη δεν έβγαλε τελικά φάση στον Χασάν, έβγαλε τελικά στη δεύτερη στον Γκερέρο. Αυτό θα πει να έχεις στον παίκτη παίκτη να σου κάνει τη διαφορά, παίζοντας και τόσο λίγο.

Και κάτι τελευταίο: Μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη με την Μπέρνλεϊ, είχα καταγράψει εδώ την παρατήρηση μου ότι ο διεθνής άσος εκτελεί όλα τα πέναλτι χωρίς να κοιτάζει τον γκολκίπερ, απλά έχοντας προαποφασίσει σε ποια γωνία θα στείλει την μπάλα. Το ίδιο έκανε και με τον Λεβαδειακό. Εάν, όμως, σήκωνε το βλέμμα του πριν το σουτ, θα έβλεπε ότι ο Επασί έπεφτε προς την αριστερή γωνία του (έχοντας υπόψιν του ότι τρεις ημέρες πριν στο πεναλτι με τους Άγγλους η εκτέλεση ήταν στην δεξιά γωνία…) και θα σκόραρε εύκολα στέλνοντας την μπάλα από την άλλη πλευρά…

Άσχετο: Ισχυρίζονται κάποιοι ότι ο ο Κουτσιαύτης έπρεπε να αποβάλλει τον Κώτσιρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το α΄ ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας. Δηλαδή, έκανε δύο (όχι τρία η, τέσσερα), επαναλαμβάνω δύο, φάουλ ο αμυντικός του Αστέρα στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε κι έπρεπε να αποβληθεί!!! Και δύο φάουλ που μόνο σκληρά δεν τα λες. Γιατί αν κάνεις δύο φάουλ πραγματικά για κάρτες, ναι, να αποβληθείς.

Πρόκειται βεβαίως για ισχυρισμό, ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να επιχειρεί να…γλυκάνει τις εντυπώσεις από την προφανέστατη υπέρ του ΠΑΟΚ αλλοίωση του αποτελέσματος με το πρώτο ανύπαρκτο πέναλτι του πρωταθλήματος. Αλλοίωση αποτελέσματος από την πρώτη αγωνιστική και σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του ΠΑΟΚ, καθότι κόντρα σε δυνατό αντίπαλο και ανάμεσα στα δύο τεράστιας σημασίας παιχνίδια με την Μπενφίκα. Και με τον θεωρούμενο ως φαβορί για το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ να προσγειώνονταν ανώμαλα με το καλημέρα στην γεμάτη Τούμπα σε περίπτωση ισοπαλίας…

Καλά για τα άλλα τρία (!!!) πέναλτι που έπρεπε να δώσει στον ΠΑΟΚ το ξεπερνάω, γιατί δεν έχω διάθεση για πλάκα. Εκεί που ο διαιτητής μπορούσε όντως να βγάλει κόκκινη ήταν στον Ιγκλέσιας στο β΄ ημίχρονο για το πάτημα στον Γουάρντα, αν και ο παίκτης του Αστέρα (κατά την γνώμη μου ο χειρότερος σε απόδοση του γηπέδου) έσπευσε αμέσως να ζητήσει συγνώμη, υποστηρίζοντας ότι το έκανε άθελα του. Λεπτομέρεια: όσοι αναδεικνύουν αυτή τη φάση, κάνουν πως δεν είδαν την ίδια και χειρότερη κίνηση του Βέρνμπλουμ, την οποία ατυχώς δεν είδαμε στα χάϊλαϊτς της Νόβα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.