Ουζουνίδης: «Είμαστε κοντά σε μεταγραφή»

Ουζουνίδης: «Είμαστε κοντά σε μεταγραφή»

Gazzetta team
Ουζουνίδης: «Είμαστε κοντά σε μεταγραφή»

bet365

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για την 1η αγωνιστική της ΑΕΚ στο νέο πρωτάθλημα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε μεταγραφική κίνηση που είναι λίγο πριν την ολοκλήρωσή του.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στη NOVA, πριν το παιχνίδι της Ένωσης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ (25/8, 21:30) για την πρεμιέρα της Superleague.

Εκεί αναφέρθηκε στην πρόκληση των συνεχόμενων παιχνιδιών που θα έχει η φετινή σεζόν της ομάδας του, καθώς και στα μεταγραφικά, κάνοντας λόγο για μια κίνηση που είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της, προς ενίσχυση του ρόστερ της ΑΕΚ.

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αναλυτικά όσα είπε ο Εβρίτης τεχνικός:

«Συνήθως λέμε ότι προτεραιότητα έχει το κάθε παιχνίδι, όμως με τόσο μεγάλη πρόκληση μπροστά μας θα ήταν ψέματα να πούμε ότι δεν το σκεφτόμαστε. Να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, το μυαλό μας είναι εκεί αλλά υπάρχει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος μπροστά μας. Λογικό είναι να γίνουν αλλαγές, εμείς δεν είμαστε τυχεροί γιατί παίζουμε Τετάρτη - Σάββατο - Τρίτη, οπότε πρέπει να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε. Θέλουμε να παρουσιάσουμε καλή εικόνα στο παιχνίδι του Σαββάτου, να νικήσουμε αλλά να είμαστε έτοιμοι και για την αναμέτρηση της Τρίτης όσο μπορούμε.

Η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλάζει πολλά για τον σύλλογο, τους παίκτες και εμένα, είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μην το σκεφτόμαστε. Με το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι θα ήταν κουτό εκ μέρους μας να μην σκεφτόμαστε την πρόκριση. Τα παιδιά είχαν καλή ψυχολογία από την πρώτη ημέρα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος τους έδωσε αυτοπεποίθηση, δεν δυσκολευθήκαμε στον ψυχολογικό τομέα. Είχαμε αποχωρήσεις το καλοκαίρι, τα παιδιά που ήρθαν δεν είναι 100% έτοιμοι και έτσι στηριζόμαστε περισσότερο στα παιδιά που έχουν κάνει ήδη πράγματα από πέρυσι, περνώντας όμως και τα θέλω τα δικά μου.

Είναι λογικό να μην είμαστε ακόμα ακριβώς στα επίπεδα που θέλω παρά την προσπάθεια, τα παιδιά όμως ξέρουν πώς πρέπει να αμύνονται και να επιτίθενται. Έχω δουλέψει με αρκετούς σε πρώην ομάδες μου και αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Βγάζουμε πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις, θα ήταν καλύτερα όμως τα πράγματα αν είχαμε το γκρουπ έτοιμο, ακριβώς όπως το θέλουμε. Ωστόσο σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος.

Κοιτάζουμε να ενισχυθούμε σε δύο θέσεις, θα τους πάρουμε τους παίκτες, είμαστε κοντά στον έναν και προσπαθούμε για τον δεύτερο, όμως μην ξεχνάμε ποια παιδιά έχουν φέρει την ομάδα μέχρι εδώ. Θέλουμε ενίσχυση γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια, όμως δεν μπορώ να ακούω συνέχεια για μεταγραφές. Να σεβαστούμε τα παιδιά που είναι εδώ από πέρυσι για τα όσα έχουν καταφέρει, εγώ το κάνω, να το κάνει και ο κόσμος και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ενισχύσουμε την ομάδα. Θέλουμε αύριο και την Τρίτη ο κόσμος να εμπιστευθεί αυτά τα παιδιά που είναι ήδη εδώ και υπόσχομαι ότι θα δικαιώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη.

Οι πρώτες αγωνιστικές είναι πάντα περίεργες, δεν ξέρεις καλά τον αντίπαλο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει έναν καλό, έμπειρο προπονητή, θα είναι πειθαρχημένοι, σωστοί τακτικά, θα έχουν αλλαγές στο ρόστερ τους και εμείς έχουμε εικόνα μόνο από τα φιλικά τους. Το σημαντικό είναι να βγάλουμε διάθεση και θέληση, το παιχνίδι της Τρίτης είναι ξεχωριστό αλλά όλα ξεκίνησαν από το πρωτάθλημα. Να είμαστε καλοί αύριο, θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα γιατί ενισχύθηκαν οι βασικοί μας αντίπαλοι και οι άλλες ομάδες, επειδή δεν γνωρίζουν πόσες θα πέσουν, τις έχουν κάνει να πάρουν παίκτες και αναμένω ένα πολύ καλό αλλά και δύσκολο πρωτάθλημα.

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι και ο προπονητής πρέπει να έχει φιλοδοξίες. Λέω στους παίκτες μου ότι αν έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο και νομίζουν ότι είναι καλά εκεί, έτσι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή, όσες επιτυχίες και να έχει κάνει. Όποιος βολεύεται σε μια κατάσταση θα δει σύντομα να έρχεται ο επόμενος. Έχω φιλοδοξίες, όνειρα, στόχους, θέλω να πετύχω πράγματα με την ΑΕΚ, να βελτιώνομαι συνέχεια, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δίνουν τόσο στην ομάδα όσο και σε εμένα καινούργια πράγματα και έτσι βελτιωνόμαστε. Ό,τι δουλειά κάνουμε, πρέπει να κοιτάμε την επόμενη ημέρα και να μην μένουμε σε όσα έχουμε καταφέρει, προσπαθώ να βελτιώνομαι, χρειάζεται και τύχη όμως για να προχωρήσεις και ελπίζω να μας πάνε όλα καλά φέτος.

Θα παίξει ρόλο να είναι και οι αντίπαλοί μας στους ομίλους τους, είναι πολύ καλό για την Ελλάδα να περάσουν και οι τρεις ομάδες μας, για το ποδόσφαιρό μας και τον κόσμο, αλλά και τους βαθμούς. Αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια χρειάζονται και οι μικρότερες ομάδες θα μπορούν να εκμεταλλευθούν την κούραση των θεωρητικά μεγάλων, γιατί δεν θα προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε ακριβώς όπως θέλουμε τις ομάδες και έτσι μπορούμε να έχουμε περισσότερες εκπλήξεις.

Έχω στο μυαλό μου να κάνω αλλαγές, να δοκιμάσω κάποια παιδιά, θα το συζητήσω και μαζί τους. Εμείς είχαμε λιγότερες ημέρες ανάμεσα στα παιχνίδια μας από τον ΠΑΟΚ π.χ., θα κάνω κάποιες αλλαγές και περιμένω από τα παιδιά να ανταπεξέλθουν. Μέχρι στιγμής τα παιχνίδια μας πηγαίνουν θετικά προς το τέλος τους, κανένας προπονητής δεν θέλει να οπισθοχωρεί η ομάδα του αλλά σε πάει έτσι το παιχνίδι μερικές φορές, η ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Ο αντίπαλος επιτίθεται, ρισκάρει, είχαμε πρόβλημα από το 70' έως το 82' στο τελευταίο παιχνίδι, μετά ήμασταν ξανά αρκετά καλοί, οπότε ας μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Θέλω από τον κόσμο να έρθει αύριο, να βοηθήσει τα παιδιά που θα αγωνιστούν, να τους δώσει κίνητρο και να ανεβάσει την ψυχολογία μας για την αναμέτρηση της Τρίτης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα