Αλάνθαστος, σκληρός και… ΠΑΟΚ

Αλάνθαστος, σκληρός και… ΠΑΟΚ

Αλάνθαστος, σκληρός και… ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μπαίνει στο κλίμα της πρώτης αναμέτρησης Μπενφίκα-ΠΑΟΚ με βάση κάποια πρώτα στοιχεία που αφορούν τις ομάδες. Υπάρχουν όμως και πολλές υποσημειώσεις σε αυτό το blog.

Ποιος Δεκαπενταύγουστος, ποιες αργίες, ποιο Σαββατοκύριακο, ποιος Βέρνμπλουμ και λοιπές μεταγραφές; Μυαλό μόνο για την Μπενφίκα υπάρχει… Ποιος άραγε δεν ασχολείται και ποιος δεν θα δει αυτό τον αγώνα της Τρίτης;

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται χωρίς τον Ελ Καντουρί, η ομάδα του Λουτσέκου δουλεύει επάνω στους Πορτογάλους, οι οποίοι χθες έδωσαν ένα δεύτερο ματς πρωταθλήματος κερδίζοντας την Μποαβίστα με 2-0.

Ξεκινώντας με τους αντιπάλους έχουν δείξει ότι διαθέτουν ποιότητα, είναι μία ομάδα που βγάζει εύκολα φάσεις, είναι ένα σύνολο υψηλού επιπέδου που έχει και τον αέρα της μεγάλης ομάδας. Χθες «έφαγαν» ξύλο από την μέτρια Μποαβίστα, αλλά εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά τα λάθη των γηπεδούχων και επικράτησαν με 0-2.

Ο Πίτσι είναι εξαιρετικός και τα κάνει όλα στο κέντρο, αλλά και πιο μπροστά. Ο Ντίας στην άμυνα είναι απίστευτα ώριμος. Τα πλάγια μπακ είναι πολυσύνθετα, μπροστά έχουν καλές λύσεις. Έχουν φανέλα, την Τρίτη θα έχουν και έδρα. Οκ! Μεγάλος μέγεθος. Αλλά… Δεν πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι σαν εκείνη του Ζέσους το 2014 που… δεν παίζονταν. Ομάδα με Όμπλακ, Λουιζάο-Γκαράι στα καλά τους, με Μάξι Περέιρα, με Μάτιτς, Γκαϊτάν, Ροντρίγκο. Ποδοσφαιρικά μεγέθη και προσωπικότητες… ολκής. Και πολύ περισσότερο, καμία σχέση ο ΠΑΟΚ του Στέφενς (έστω και αν είχε μέσα Κατσουράνη, Λίνο, Ινσαουράλδε, Στοχ, Λούκας, Βούκιτς) από τον τωρινό του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ είναι καλά, έχει την συνοχή του, έχει τρελή αυτοπεποίθηση και δεν έχει Ελ Καντουρί. Δεν είναι μεγάλη η απώλεια, με την έννοια ότι από αυτόν πιο πολλά περιμένουμε, παρά έχουμε δει… Άρα στην Πορτογαλία θα παίξει μάλλον ένας πιο γρήγορος παίκτης (οι επιλογές είναι πολλές και κυρίως μεταξύ Ουάρντα και Ζαμπά) ενώ αν θέλει να κρατήσει περισσότερο μπάλα, υπάρχει και ο Μπίσεσβαρ.

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα ματς (με αρχή της Τρίτης στο Ντα Λουζ) είναι οι τελικοί των τελικών. Είναι από τα πιο κρίσιμα της σεζόν. Όποιος και αν παίζει, ο ΠΑΟΚ οφείλει να πιάσει το 100% της δικής του απόδοσης και κυρίως να εκμηδενίσει τα λάθη. Αυτά, σε τέτοιο επίπεδο, από αυτόν τον αντίπαλο δεν θα συγχωρεθούν. Αυτό που επίσης οφείλει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να παίξει όσο πιο δυνατά και σκληρά γίνεται μια και… δυσκολεύεται σε αυτό το κομμάτι και πάνω απ’ όλα να είναι… ΠΑΟΚ. Ποιοτικός, ισορροπημένος, οργανωμένος, κυρίαρχος εκεί που τον «παίρνει» να βγάλει τις φάσεις του με τον ωραίο ομαδικό τρόπο και τους αυτοματισμούς που έχουν οι παίκτες του.

Είναι 100% βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει εκεί αποτέλεσμα! (Ας μην το πολυαναλύουμε τι γίνεται εκτός Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ). Μετά… βλέπουμε. Εξάλλου φέτος και η Τούμπα βοηθάει τα μέγιστα.

* Πέρα από αυτό το πρώτο ματς και γενικά από τις αναμετρήσεις με τους Πορτογάλους, έχουμε μερικά ζητήματα που προς το παρόν περνάνε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Όπως…

- Το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως. Τώρα στα τέλη Αυγούστου, θα γίνουν λίγες ακόμη προσθήκες, ενώ πολλές θα είναι οι αποχωρήσεις. Εδώ επάνω πρέπει να προσέξουν πολύ μην κάνουν κάποιο μεγάλο λάθος με όσους είναι να φύγουν.

- Μια και το αναφέραμε: Ο Λεβέκ έπαιξε πιο πολλά λεπτά ή ο Μουλέν; Και οι δύο μαζί πέρυσι δεν πρέπει να έπαιξαν συνολικά ένα 90λεπτο! Δεν του πάνε οι Γάλλοι του ΠΑΟΚ. Δύο στις δύο οι αποτυχίες από αυτή την πλευρά. Η πλάκα είναι ότι ο Μουλέν έφυγε. Ο άλλος (που θα έφευγε τον Ιούλιο) ανήκει ακόμη στον ΠΑΟΚ!

- Ο Σταφυλίδης τι να κάνει άραγε;

* Επί της ευκαιρίας: Ο Μίχελ δήλωσε προχθές: «Έχουμε πει στους παίκτες μας να κάνουν υπομονή και θα συζητήσουμε μαζί τους αν πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογή στα συμβόλαιά τους». Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα με πολλές παραμέτρους, με το οποίο θα ασχοληθούμε μετά τους αγώνες με την Μπενφίκα.

* Ο ΠΑΟΚ αφοσιώνεται στην Μπενφίκα, αλλά το άλλο Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα, το οποίο κρίνεται από την πρώτη αγωνιστική. Πέρυσι οι πρώτες γκέλες έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη, ενώ φέτος υπάρχει και το μείον δύο. Ο αγώνας με τον Αστέρα είναι πάρα πολύ σημαντικός. Ας μπούμε σιγά-σιγά και σε αυτό το κλίμα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.