Σαββίδης-Λουτσέσκου-πρωτάθλημα

Σαββίδης-Λουτσέσκου-πρωτάθλημα

Σαββίδης-Λουτσέσκου-πρωτάθλημα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις επετείους Σαββίδη και Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, για την απόλυτα επιτυχημένη συνύπαρξή τους που πρέπει να συνεχιστεί για πολύ ακόμη, ενώ δεν ξεχνάει τους Βέρνμπλουμ και Κομίνη…

Αυτές τις ημέρες στον ΠΑΟΚ (10 και 11 Αυγούστου) υπάρχουν επέτειοι. Ο Ιβάν Σαββίδης έκλεισε χθες έξι χρόνια στην ΠΑΕ, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλείνει σήμερα ένα χρόνο στον πάγκο της ομάδας.

Ο Σαββίδης γράφει ιστορία στον ΠΑΟΚ, τον οποίο μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα, μια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από την ΠΑΕ, την ομάδα, τα οικονομικά της, βοηθάει τα μέγιστα και τα άλλα τμήματα του Συλλόγου, ενώ πρωταγωνιστεί και στην προσπάθεια να «καθαρίσει» όσο γίνεται περισσότερο το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ κάνει άλματα προόδου σε όλους τους τομείς και πρωταγωνιστής σε όλα αυτά είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Και επειδή εδώ στο gazzetta ο Σταύρος ο Σουντουλίδης έγραψε αναλυτικότατα όλα όσα έκανε μέχρι τώρα ο Σαββίδης, απλά να θυμίσουμε ότι για το μέλλον (όχι πολύ μακρινό) έχει δεσμευτεί για την κατασκευή της νέας Τούμπας! Και αυτός ο άνθρωπος-παράγοντας, ό, τι υπόσχεται το κάνει πράξη. Πολύ περισσότερο τώρα που έχει δηλώσει: «Δεν θα ξαναπάω στο γήπεδο. Θα ξανάρθω όταν είναι έτοιμη η νέα Τούμπα».

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια ο Σαββίδης έκανε πολλά. Έχει χαρακτηριστεί ευεργέτης του ΠΑΟΚ, μια και έχει πληρώσει πολλά παραπάνω από 100 εκατομμύρια, για την ομάδα, για τα χρέη της, για εγκαταστάσεις και πολλά άλλα.

Προφανώς έχει πάρει πάρα πολλές αποφάσεις, έχει κάνε πολλές επιλογές, αλλά η κορυφαία, ή καλύτερα η πιο επιτυχημένη, είναι αυτή που πήρε σαν σήμερα, τέτοια μέρα πέρυσι το 2017. Τότε που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την έναρξη συνεργασίας της με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Τον Ρουμάνο προπονητή του 80%. Αυτόν ο οποίος κέρδισε τα 36 από τα 45 παιχνίδια που έδωσε με τον ΠΑΟΚ, αυτόν που πήρε μόνο με νίκες το κύπελλο, αυτόν που μετράει 27 νίκες στα τελευταία 28 ματς, αυτόν που η ομάδα του κέρδισε αγωνιστικά-βαθμολογικά και το πρωτάθλημα, αλλά… άλλοι παράγοντες δεν τον άφησαν να τον πανηγυρίσει.

Η συνύπαρξη Ιβάν-Ραζβάν είναι απόλυτα επιτυχημένη και επειδή αρκετοί ξέρουν ότι ο Σαββίδης «χτυπάει» το κεφάλι του που δεν τον ανακοίνωσε πέρυσι τον Ιούνιο και έτσι έχασε δύο μήνες της σεζόν, καλό θα ήταν αυτοί οι δύο να συνεργαστούν για πολλά ακόμη χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ που έχουν δημιουργήσει Σαββίδης και Λουτσέκου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όχι όπως πέρυσι που οι βαθμοί κερδήθηκαν, αλλά αυτό δεν πανηγυρίστηκε μετά τους δύο μηδενισμούς στους αγώνες που οι αντίπαλοί του δεν ήθελαν να ξεκινήσουν και να τελειώσουν. Ο ΠΑΟΚ φέτος θέλει και μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο, έστω και αν ξεκινάει με μείον δύο βαθμούς.

Μετά και την κλήρωση που φέρνει τον ΠΑΟΚ στις πρώτες εννιά αγωνιστικές να παίζει οκτώ πολύ απαιτητικά ματς (Τρίπολη μέσα, Πανιώνιο και ΟΦΗ έξω, ΑΕΚ μέσα, Ολυμπιακό έξω, Απόλλωνα μέσα, Άρη έξω, Παναθηναϊκό μέσα και Ατρόμητο έξω) όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο τίτλος κρίνεται κάθε εβδομάδα και ΕΙΔΙΚΑ στην αρχή. Στο τέλος ΟΛΟΙ θα κάνουν σερί. Στην αρχή ποιος θα είναι πιο σοβαρός και σταθερός;

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με την πιο δεμένη και ποιοτική ομάδα, έχει όμως και το μείον δύο. Με αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα, αν ο Δικέφαλος του Βορρά καταφέρει και είναι μπροστά, αν είναι πρώτος μέσα στον Οκτώβριο, τότε πολύ δύσκολα θα χαθεί αυτός ο τίτλος. Αυτός για τον οποίο οι εταιρίες στοιχημάτων δίνουν φαβορί τον ΠΑΟΚ με μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους.

* Όσον αφορά τον Βέρνμπλουμ δεν αλλάζω τίποτα απ’ όσα έγραψα προχθές. Αν τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, κάνει μία τεράστια υπέρβαση σε όλους τους τομείς, αν όχι συνεχίζει με τα πολλά και καλά χαφ που έχει. Ποιο είναι το σωστό (μετά από την τρίμηνη περιπέτεια μαζί του) θα το αποφασίσουν αυτοί που ξέρουν όλες τις παραμέτρους… Ο Σαββίδης δηλαδή σε συνεργασία με τον προπονητή.

* Αυτό με τον Κομίνη και το ότι δεν θα είναι πλέον διεθνής, δεν είναι τίποτα. Το θέμα μας είναι πότε ακριβώς δεν θα είναι ποια διαιτητής. Σύντομα δηλαδή… Τότε που θα βρει και την ευκαιρία να καθίσει και να σκεφτεί τελικά… το μέτρησε ή το ακύρωσε το γκολ του Βαρέλα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.