ΑΕΚ - Γαλατασαράι 3-2

ΑΕΚ - Γαλατασαράι 3-2

ΑΕΚ - Γαλατασαράι 3-2

bet365

Με όλα της τα αστέρια... να αποκαλύπτονται μπροστά στο κοινό της, η ορεξάτη ΑΕΚ ήταν κατά διαστήματα εντυπωσιακή, επιβλήθηκε με 3-2 της Γαλατασαράι και η πρόβα τζενεράλε για τα προκριματικά του Champions League είχε θετικό πρόσημο! Λιβάια, Μπακασέτας και Μάνταλος τα γκολ της Ένωσης. Σκόραρε δις ο Μαϊκόν για τους Τούρκους.

Ηταν τα αποκαλυπτήρια της ΑΕΚ μπροστά στον κόσμο της και παράλληλα ένα πολύ καλό τεστ ενόψει των προκριματικών του Champions League. Ενα τεστ που μάλλον άφησε ικανοποιημένο τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος είδε την ομάδα του να κερδίζει το χειροκρότημα του κόσμου. Οσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ μπορεί να μην είδαν από την αρχή τους Πόνσε-Μπογέ-Αλεφ αλλά είδαν καλά πράγματα από την ομάδα τους, η οποία έδειξε διάθεση να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο. Αν θα το καταφέρει, φυσικά, θα φανεί στη διάρκεια της σεζόν, αλλά το δείγμα ήταν θετικό. Οπως και ο Κλωναρίδης, στον οποίο πρέπει να γίνει ξεχωριστή αναφορά για την απόδοση του στο πρώτο 45λεπτο. Δεν ήταν ο μόνος καλός, αλλά θα είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ -η οποία ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο από στημένες φάσεις- αν ο Ουουνίδης καταφέρει να τον επαναφέρει...

Το σουτ του Μπακασέτα στο 2' έδωσε την εντύπωση ότι η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά γρήγορα η Γαλατασαράι πήρε την κατοχή και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πλησίαζε στην περιοχή του Μπάρκα, πήρε φάουλ και από ένα τέτοιο ήρθε και το 0-1 στο 22', με την εκτέλεση του Ινάν και την κοντινή προσπάθεια του Μαϊκόν. Παρ' όλα αυτά, η Ενωση δεν πτοήθηκε και άρχισε να απλώνει το παιχνίδι της και να ανεβάζει την απόδοση της.

Οι Κιτρινόμαυροι πρέσαραν από ψηλά και δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των Τούρκων, η οποία στο 35' ακινητοποιήθηκε από τον Κλωναρίδη. Εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, σωστό γύρισμα για τον Λιβάια, πλασέ του Κροάτη και το 1-1 ήρθε σχετικά εύκολα. Οπως εύκολα θα μπορούσε και να προηγηθεί από το ημίχρονο η Ενωση, όταν στο 44' ο Μάνταλος πέρασε τη κάθετη για τον Κλωναρίδη αλλά ο Σίπε απέκρουσε.

Οπως και να έχει, το πρώτο 45λεπτο άφησε καλό feeling σε όλους στο ΟΑΚΑ, αφού η ΑΕΚ -η οποία έπαιζε χωρίς τους Πόνσε, Μπογέ, Αλεφ- πίεζε σωστά ψηλά, δεν επέτρεψε στη Γαλατά να γίνει απειλητική πλην της στημένης φάσης από την οποία σκόραρε και όταν έβγαινε μπροστά έδειχνε ότι είχε καλές ιδέες. Αυτές, όμως, για να αποτυπωθούν και στο χορτάρι θα χρειαστεί λίγος χρόνος και την είσοδο κανονικά στην ομάδα και των τριών που προαναφέραμε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ απειλήθηκε ξανά από στημένη φάση (βασικά δέχθηκε γκολ που κακώς δεν μέτρησε), για να απαντήσει με το 2-1 στο 51' από το ωραίο πλασέ του Μπακασέτα μετά την πάσα του Σιμόες. Οι Κιτρινόμαυροι έψαχναν πάντα να βγουν γρήγορα μπροστά όταν έκλεβαν μπάλες και έδειχναν διάθεση να παίξουν αρκετά με τις κάθετες πάσες, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου τους.

Ο οποίος κόσμος, λίγα λεπτά μετά, στο 56', πανηγύριζε για το 3-1 από το εκπληκτικό φάουλ του Μάνταλου και στο 64' χειροκρότησε για πρώτη φορά και τους Πόνσε-Μπογέ, οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγές. Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα ακυρώθηκε, κακώς κι αυτό, ένα γκολ και της ΑΕΚ, η οποία τελικά είδε τους Τούρκους να μειώνουν στο 67' με ωραίο φάουλ του Μαϊκόν.

Στο 71' ήταν η σειρά του Αλεφ να πάρει το χειροκρότημα αφού ήταν η σειρά του να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του, με την Ενωση να έχει ωραία κυκλοφορία της μπάλας και να βγαίνει όμορφα μπροστά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Και μαζί με τις εντυπώσεις κέρδισαν και τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης, όπως ήταν λογικό, έκανε αλλαγές για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (82' Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64' Τσόσιτς), Λόπες (64' Χουλτ), Σιμόες (82' Μοράν), Γαλανόπουλος (64' Μπογέ), Μπακασέτας (82' Αλμπάνης), Μάνταλος (82' Γιακουμάκης), Κλωναρίδης (64' Πόνσε), Λιβάια (71' Αλεφ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα