Έουπεν - Ολυμπιακός 3-2

Έουπεν - Ολυμπιακός 3-2

Gazzetta team
Έουπεν - Ολυμπιακός 3-2

bet365

Με δεύτερο φιλικό σε λιγότερο από 24 ώρες ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-2 από την Εουπεν σε ένα ματς που όπως ήταν λογικό έβγαλε κούραση, αλλά έδειξε και αδυναμίες κυρίως στα μετόπισθεν. Γκερέρο και Τζούρτζεβιτς τα... ερυθρόλευκα γκολ!

Στο δεύτερο φιλικό τεστ επί βελγικού εδάφους, ο Ολυμπιακός ενθουσίασε μόνο στο πρώτο μισάωρο, χάνοντας με 3-2 από την Έουπεν. Οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους έβγαλαν ενέργεια και δημιουργικότητα, αλλά έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Στη συνέχεια ήρθε κούραση, καθώς αυτό ήταν το δεύτερο φιλικό μέσα σε 24 ώρες, ενώ οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασαν και προβλήματα στην άμυνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας πραγματοποίησε εννιά συνολικά αλλαγές, φρεσκάροντας την ομάδα του και δοκιμάζοντας με τρεις παίκτες στην άμυνα, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να γνωρίζουν την ήττα με 3-2.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τους Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ και Τσιμίκα τετράδα στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη Ανδρούτσο και λίγο πιο μπροστά τον Φορτούνη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τους Χριστοδουλόπουλο και Βρουσάι στα πλάγια και στην κορυφή της επίθεσης τον Γκερέρο.

Πολύ καλός επιθετικά στα πρώτα 25 λεπτά, του έλειπε μόνο το γκολ

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν φρέσκοι και καλοί στα πρώτα 25 λεπτά βγάζοντας όμορφες επιθετικές ενέργειες με ωραίους συνδυασμούς και τα πλάγια μπακ, τόσο ο Τσιμίκας από τα αριστερά, όσο και ο Ελαμπντελαουί από τα δεξιά να ανεβαίνουν.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Βαν Κρόμπρουχε, με τον τερματοφύλακα της Έουπεν να... κατεβάζει ρολά. Αρχικά στο 4' σε προσπάθεια του Γκερέρο από κοντά και στη συνέχεια μέσα σε ένα δίλεπτο (13' και 14') οι Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλος και Φορτούνης δεν μπόρεσαν να νικήσουν από κοντά τον κίπερ της Έουπεν, ο οποίος στο 16' σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο και το δυνατό μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη.

Δύο λεπτά αργότερα (18') ο Μπουχαλάκης δοκίμασε και πάλι το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Οι παίκτες του Μαρτίνς συνέχιζαν σε γρήγορους ρυθμούς, πιέζοντας ψηλά και πατώντας συνεχώς στην περιοχή της Έουπεν, χωρίς να καταφέρουν όμως να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 25' ο Γιαννιώτης με διπλή επέμβαση κράτησε την εστία του ανέπαφη, δείχνοντας σε ετοιμότητα και από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός άφησε το πόδι από το γκάζι. Οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους βρήκαν και πάλι την ενέργεια του πρώτου 25λεπτου, αλλά το σουτ του Ανδρούτσου στο 43' και το κοντινό πλασέ του Τσιμίκα στις καθυστερήσεις δεν βρήκαν στόχο.

Δοκίμασε με τρεις στην άμυνα ο Μαρτίνς, έπεσε σε απόδοση και γνώρισε την ήττα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος, όπως ακριβώς και στο πρώτο με αρκετή ενέργεια και διάθεση και αυτό έφερε τελικά και το γκολ για τους «ερυθρόλευκους». Στο 48' ο Φορτούνης τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Γκερέρο και αυτός γύρισε, σημάδεψε τη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Έουπεν και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πέμπτο του γκολ στα φιλικά προετοιμασίας. Μάλιστα ο Ισπανός φορ σκοράρει σε κάθε φιλικό τεστ του Ολυμπιακού ως τώρα.

Ο Ολυμπιακός δεν διατήρησε τον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα στο 61' να δεχθεί την ισοφάριση. Ο Μιράντα, που είχε περάσει στη θέση του Σισέ, έχασε τον Πογέ, ο οποίος μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Γιαννιώτη και έκανε το 1-1.

Ο Μαρτίνς άλλαξε ριζικά την ομάδα του δύο λεπτά αργότερα (63') περνώντας οκτώ παίκτες ως αλλαγή. Καμαρά, Ρομαό, Φετφατζίδης, Μασούρας, Τζούρτζεβιτς, Νικολάου, Ένγκελς και Μάριν μπήκαν στο ματς για το τελευταίο μισάωρο, με τον Μαρτίνς να έχει πλέον αλλάξει σύστημα και να δοκιμάζει με τρεις στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Στο 71' ο Φετφατζίδης δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά έπειτα από ωραίο σκάψιμο του Μάριν και στο 79' ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με έναν τυχερό τρόπο για την Έουπεν. Έπειτα από γέμισμα από τα αριστερά, ο Αμανί πετάχτηκε στην ερυθρόλευκη άμυνα και με το στήθος νίκησε στον Σκαφίδα που είχε περάσει στο ματς και έκανε το 2-1.

Στο 84' οι «ερυθρόλευκοι», που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους επιθετικά, δέχθηκαν και τρίτο τέρμα. Ο διαιτητής με τη βοήθεια και του μόνιτορ υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ένγκελς και ο Πογέ από την άσπρη βούλα έγραψε το 3-1 για την Εουπεν.

Στις καθυστερήσεις (91') ο Ολυμπιακός απλά μείωσε σε 3-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζούρτζεβιτς. Πάντως δύο λεπτά αργότερα (93') οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Νιάσε έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάριν, σε μία από τις πολλές ευκαιρίες που έχασε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό τεστ επί βελγικού εδάφους.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης (Σκαφίδας 76'), Ελαμπντελαουί (Νικολάου 63'), Βούκοβιτς (Ενγκελς 63'), Σισέ (Μιράντα 46'), Τσιμίκας (Μασούρας 63'), Μπουχαλάκης (Ρομαό 63'), Ανδρούτσος (Καμαρά 63'), Φορτούνης (Φετφατζίδης 63'), Χριστοδουλόπουλος (Μάριν 63'), Βρουσάι (Πάρντο 46'), Γκερέρο (Τζούρτζεβιτς 63').

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα