Μανιάς VS Κάμπερι

Γιώργος Ντυμένος
Μανιάς VS Κάμπερι

bet365

Η Χιμπέρνιαν έχει μεν τον Σκωτσέζο φορ σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά οι Αρκάδες διαθέτουν το δικό τους επιθετικό... υπερόπλο
Μόνο αν... ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες δεν θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας την Χιμπέρνιαν στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, μετά το χθεσινό 6-1 που επικράτησε της Ρούναβικ. Σε έναν αγώνα όπου ναι μεν το επίπεδο του αντιπάλου δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, όμως επιβεβαίωσε πως οι Σκωτσέζοι έχουν έναν πολύ καλό «φουνταριστό», τον Φλόριαν Κάμπερι. Για χάρη του άλλωστε έδωσαν το καλοκαίρι μισό χαρτί στην Γκρασχόπερς ώστε να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή, αφού το περσινό μισό της χρονιάς που τον είχαν ως δανεικό, έκανε... παπάδες.
Ο 23χρονος φορ ντεμπουτάρισε με την Χιμπέρνιαν στις 31 Ιανουαρίου κόντρα στην Μάδεργουελ και στο 28' άνοιξε το σκορ, στο 2-1 που κέρδισε η ομάδα του. Συνολικά την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 14 παιχνίδια και σημείωσε 9 γκολ, ενώ έδωσε και 2 ασίστ. Χωρίς μάλιστα να αντικατασταθεί, ενώ φέτος ξεκίνησε «φουριόζος». Σε 51' κόντρα στην Ρούναβικ βρήκε δίχτυα 3 φορές και πλέον με τη φανέλα της ομάδας του Εδιμβούργου μετρά 1.311 λεπτά συμμετοχές, όπου σημείωσε 12 γκολ και έδωσε 2 τελικές πάσες. Ετσι κατά μέσο όρο με την πράσινη φανέλα σκοράρει κάθε 109', ενώ αν προσθέσει κάποιος και τις «δημιουργίες» του, κάθε 93' πετυχαίνει ή φτιάχνει κάποιο γκολ! Αριθμός εντυπωσιακός, ενώ με εκείνον στο γήπεδο η Χιμπέρνιαν έχει ρεκόρ 9-5-1! Η μοναδική της ήττα σημειώθηκε στις 9 Μαΐου από τη Χαρτς και αθροιστικά σε αυτά τα ματς οι Σκωτσέζοι πέτυχαν 33 τέρματα (μέσος όρος 2,2 σε κάθε παιχνίδι τους).
Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως είναι ο Νο1 κίνδυνος για την άμυνα του Αστέρα ενόψει των δύο αναμετρήσεων των ομάδων. Ομως την ίδια στιγμή οι Αρκάδες διαθέτουν το δικό τους... οπλοπολυβόλο, που λέγεται Μιχάλης Μανιάς. Ο 28χρονος στράικερ «πυροβολεί» από τότε που επέστρεψε στα μέρη μας για χάρη των Αρκάδων και στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δηλαδή το 2018, μετρά 8 γκολ και 1 ασίστ σε 15 συμμετοχές του. Σε συνολικά 1.313' συμμετοχής του, βρίσκει δίχτυα κατά μέσο όρο κάθε 164' (σκοράρει ή δημιουργεί κάθε 145') και μπορεί να είναι περισσότερα από τον αντίπαλό του, αλλά παίζει ρόλο και το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων. Ο Ελληνας φορ συμμετέχει με πολλούς τρόπους στην ανάπτυξη των Αρκάδων, ενώ στη Χιμπέρνιαν όλοι παίζουν για τον Κάμπερι.
Αυτόματα το ζευγάρι θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, στη φανέλα με το Νο 9. Οι Σκωτσέζοι έχουν μεν τον Ελβετό σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά στον αντίποδα υπάρχει ο... Μανιάς της γειτονιάς. Μάλιστα πρόκειται για πάνω-κάτω ίδιας «κοψιάς» παίκτες, αφού αμφότεροι έχουν ύψος 1.89 και είναι σε θέση να απειλήσουν και από... αέρος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα